TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Szia,
Bejelentkezés után a "Jelentkezéseim, kérelmeim" menüpontban az aktuális vizsgaidőpontra, majd a lap alján a kékszínű "Részletek" pontra kattintva láthatja az eredményét.
Jó az oldal lassú de megy.
Lehet én tudom rosszul, de hétvégén nem dolgoznak.
Valószínűleg, hétfőn nekiállnak megcsinálni.
Remélem én tudom rosszul próbáljátok meg holnap ,reggel 5-7 között megnézni nekem meg Kricsnek sikerült megnézni az eredményt.
Sziasztok! Ha esetleg sikerülne belépnem akkor mit kell csinálnom? A saját fiókra kell mennem vagy majd lesz olyan menüpont, hogy eredmények?
Létszi segítsetek!
Sziasztok!
Bp-en keresek tanulótársat TELC vizsgára, vagy felkészítő tanárt. Valaki esetleg? :)
Én voltam több féle nyelvvizsgán.Elsőre meglett az írásbelim...nade a szóbeli a magnó miatt sose...... Telces sikeres vizsgám van mára. A telc vizsga korrekt, egyenes, lehet rá gyakorolni.
Elsőre meglett az írásbelim, de szóbelizgetni már más vizsgaközpontokhoz is jártam. A telcen kaptam háromszor 80 % közeli beszélőkét de 40% alatti magnót...és ezek után....egy másikon (eu.-....m)40% bezsélőkét!!!!! Gondoljátok ekkora különbség volt a beszédemben?
én pl innen lestem el hogy mire figyeljek. Van egy angol tanár ismerősöm ő pedig adott pár "sablon mondatot" bevezetésnek, elköszönésnek stb meg szavakat hogy miket használjak és így kezdtem el gyakorolni levelet írni
Köszönöm mindkettőtök segítségét!
Mintalevelet elfogadok :)
Jobb felső sarokba feladó, bal oldal címzett és lejjebb. Mi így tanultuk. Küldhetek át neked mintát, ha gondolod.
Szerintem az átláthatóság mindenképpen fontos.
Valaki tudna adni egy kis segítséget a levél írásban?
Címzésnél eddig mindig úgy írtam, hogy a jobb felső sarokba nevem+címem, bal felsőbe pedig, hogy kinek/hova küldöm. Ez a két cím egy vonalba került. Majd 1 sor kihagyása után bal oldalra dátum és stb stb.
De most találtam egy telc-es mintalevelet, ami elvileg max pontos, de ott a saját cím is bal oldalra került (kinek küldöm, 1 sor kihagyás, saját cím, 1 sor kihagyás, JOBB oldalra dátum stb stb).
Melyik a helyes címzési mód? Vagy csak annyi a lényege, hogy legyen átlátható?
Mert nemzetközileg elismert, átlátható, korrekt és könnyen tanulható a vizsga.
Nekem elsőre sikerült, és előtte egyetlen tanfolyamon se voltam.
Senki többet harmadszor? :((
újra felteszem a kérdést, miért pont a Telcet választottátok?
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?