TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Mondjuk remélem nem írtam felkiáltójelet a végére :D
From: salala@salala.com To: saslalsa@sasls.com
Ref: Application
Dear Sir or Madam!
Én csak írásbeliztem, szóbelizni később megyek. A levélnél te hogy oldottad meg azt, hogy email cím volt megadva? Én felírtam az email címet, majd azonnal a reference line következett. Most úgy érzem, hogy nekem is jól sikerült a levél, de már annyi rosszat hallottam, hogy lepontozzák őket, szóval tartok tőle.
Sziasztok! Akik márciusban sikeres vizsgát tettek, azok kaptak e-mailt hogy mehetnek a bizonyítványért? Mert barátnőm sikeres szóbelit tett, de nem kapott e-mailt. Előre is köszönöm.
Igen, az volt a két x-es nekem.. a testérrel a kültéri program a geocatching volt vagy mi... a többire nem nagyon emlékszem, még annyi hogy a tanulós játék/ ajándék az a dínós társas volt.
Levél szerintem nekem nem lett rossz A hallgatósakra te emlékszel valamennyire?
Engem az éredekelne, de magamtól nem tudom feleleveníteni.
A hirdetős feladatnál neked hány X lett? nekem kettő. Ha jól emlékszem akkor nekem az amelyiknél gyerekcipőt akartál venni és amikor a nagymamának ajándékot, vagy valami ilyesmi. A 11 éves kislánynak a dínósat, a testvéreddel szabadtéri programozósnál a gps-est, amikor otthon akart fit lenni az sztem az "A" hirdetés volt. A levéltől félek egy picit mert egyszerű jelentkezős volt. Félek, hogy lepontozzák az egyszerű szavak miatt, de nem tudtam túlbonyolítani, pedig akartam :D
Cicáshoz nem azt hanem valami jól kiérdemelet pihenés vagy hasonlo, mert benne volt a szövegben, hogy a helyi businessmenek csak így érnek rá relaxálni, és ez milyen jó aktív módja...
sziasztok!
nem volt annyira nehez a vizsga szerintem. Ti az elso feladatnal melyik cimeket valasztottatok? a balesethez a nem vart veszelyt, a cicashoz a lazadosat, a lenyelt kulcsosnal a treasure-t, az utolsonak pedig a csodalatos megmenekulest.
Hali!
Eredmény nélkül csalóka nyilatkozni. Az angol könnyebb volt mint a könyvekben, de én a magnóhallgatásnál alig hallottam a magnót, mert hátul ültem az ajtónál, a folyosón meg zaj volt.
szia! köszi! én csak júniusban megyek, akkor is csak az írásbelire részre.
Szia! Én könnyűnek találtam mindegyik részét. Könnyebbnek mint amik a gyakorló könyvekben vannak :) te is most voltál?
Sziasztok! Akik szombaton voltak vizsgázni, leírnátok, hogy milyennek találtátok?
Hívd fel Őket, vagy nézd meg, h hánytól-hányig vannak ott?!
Igazad van tényleg hétfőn. De pontosan mikor? Vagy bármikor bemehetek? Meg ugye nem gond ha később megyek? Hogy van ez pontosan?
Én úgy tudom, h hétfőn lehet átvenni!
NÉMET B/2-ön szombaton (16-án) volt valaki?
Milyennek találtátok?
A március 28-án tett sikeres vizsga bizonyítványát mikor lehet átvenni? E-mailben azt írták, hogy május 16. de a pontos időpontért náluk kell érdeklődni. Nos még nem sikerült elérni őket, levelemre nem válaszoltak. A nyelvvizsgaközpontba bármikor bemehetek és átvehetem a bizonyítványt?
Sziasztok! Az augusztusi angol középfokú szóbeli nyelvvizsgára készülök, rászánom a nyaramat, akinek lenne kedve együtt készülni, kérem keressen meg privátban. Köszi :)
A megadott szempontokat beleírtam, amennyire emlékszem...szóval mit értenek ezen?
Mit jelent az ,hogy téma tévesztés, levél írásnál?
Panaszlevél volt, panaszlevelet írtam. Ebben mi a téma tévesztés? Vagy ezt hogy kell érteni? Félre értetem a feladatot? Dehát pabaszlevél volt, és már nem emlékszem mire, de biztos arra panaszkodtam, ami a feladatban meg volt adva, mit lehet félre érteni?
Akit érdekel, franciából vizsgázik, szivesen elmesélem mire lehet számítani
Sziasztok!
Amiből készülök B2/német könyvből a prezentációhoz 7 téma van megadva, de a különböző oldalakon csak 5 vagy 6 van. A könyvben van olyan hogy színház látogatás, ti hány témával készültetek erre a részre illetve hogy itt én választok vagy a vizsgáztatók adják a témát?
Sziasztok! Valaki letudná nekem írni, hogy a szóbeli pontossan hogyan épül fel? Köszönöm!
Szia! Annyiban mindenképp változott, hogy a könyvekben a cikk-társítós feladat helyett olyat is találtam, amikor egy folytonos hosszú szöveg volt megadva (pl. a pizzáról), ami kis részletenként be volt számozva, és címeket kellett hozzá rendelni. Az nagyon-nagyon nehéz volt. Na, az már nincs a vizsgán, szerencsére. Más változást én nem nagyon vettem észre.
Szia! Ezt én sem tudom pontosan, én az igazi nevemet és címemet adtam meg, de nem kaptam rá csak 27 pontot, szóval akár azért is vonhattak le, de másért is! :) Összességében meglett, szóval szerintem nem ezen áll vagy bukik a dolog :)
A Telc oldalán fent lévő könyvekben lévő tesztek mennyire hasonlítanak a vizsgához? Több helyen olvastam, hogy a könyvek kiadása óta változott a vizsga.
Sziasztok!
Az lenne a kérésem,hogy levélben az igazi nevem és a címem kell írni vagy kitaláltat?
Én is 28.-án voltam vizsgázni, és én is gyakorolhattam, de azért nem egy hónappal előtte. Mondjuk, én pótjelentkezési időszakban jelentkeztem, de kb. egy hétre rá nekem is megnyitották. Szerintem nagyon hasznos volt. A barátom most megy 16.-án, és tegnap kapott emailt, hogy gyakorolhat az oldalon.
Én a februári vizsgán voltam, ott ez volt a helyzet, ki is írta hogy nem használhatom mert nem vagyok egy tanfolyamra sem feljelentkezve. Lehet azót a változott.
Én március 28-án vizsgáztam, és nem fizettem be tanfolyamra, csak a vizsgadíjat. De így is kaptam levelet, hogy használhatom az e-course-t , nekem nagyon hasznos volt és működött, már a vizsga előtt egy hónappal tudtam használni az utolsó napig. Nem hiszem, hogy csak a tanfolyamra befizetetteknek engedi használni. Írjatok közvetlenül a Telc-nek, mert akkor vmi nem stimmel.
Amióta új a honlap, csak azokat engedi gyakorolni aki tanfolyamra is befizetett náluk. Kedvességből a vizsga előtti napon megnyitja a vizsgázóknak is. Régen ez nemvolt így, mindenki gyakorolhatott.
További ajánlott fórumok: