Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Tejfölös zöldbab pörkölt recept

Tejfölös zöldbab pörkölt recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejfölös zöldbab pörkölt hozzávalói:
1 üveg zöldbab,
tetszés szerinti mennyiség virsli, vagy sonka, vagy kolbász, vagy füstölthús => tehát bármi húsféle, ami otthon van,
1 doboz tejföl,
1 kis fej hagyma,
kevés olaj,
1-2 csemege uborka (ez csak ínyenceknek!)


A Tejfölös zöldbab pörkölt elkészítési módja:
A húsfélét vékony karikára, vagy apró kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. A hagymát a kevés olajon megpirítjuk, majd a zöldbabbal és a felvágott húsfélével pörköltet készítünk. Az uborkát vékony csíkokra vágjuk és hozzátesszük. Kevés sóval, vegetával, kaporral ízesítjük és készre főzzük. Nem kell túl sokáig főzni. Mikor már majdnem kész beleöntjük a tejfölt és további néhány percig főzzük.

Köretnek bármit adhatunk hozzá, de magában is nagyon jó ízű, étel.
fogyókúrázók is bátran ehetnek belőle nagyobb mennyiséget is.

Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. aug. 16. 16:46

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook