Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Káposztával töltött paradicsompaprika recept

Káposztával töltött paradicsompaprika recept

Elkészítési idő 90 perc

A Káposztával töltött paradicsompaprika hozzávalói:
Szép nagy paradicsompaprika tetszés szerinti mennyiségben
kemény
friss fejes káposzta azonos mennyiségben
l-enként 2 dl 10%-os ecet
5 dkg cukor
2,5 dkg mustármag
1 dkg koriander
0,5 dkg szemes fekete bors
2 evõkanál só


A Káposztával töltött paradicsompaprika elkészítési módja:
A fejes káposzta külsõ leveleit leszedem, és a foltos, hibás részeket kivágom. Legyalulom vagy vékony csíkokra kivágom, majd kilogrammonként 2 evõkanál sóval állni hagyom. Közben a paradicsompaprikát alaposan megmosom, csumáját és magházát eltávolítom, majd belülrõl is átmosva nyílásával lefelé borítom, hogy a víz kicsuroghasson belõle. A sós-ecetes káposztát enyhén kicsavarom, majd betöltöm a paprikába. Bõ szájú nagy uborkásüvegbe rakom, lehetõleg ügyesen kihasználva a helyet, hogy minél több paprika férjen el benne. Az ecettel, cukorral, sóval és vízzel kellemesen savanykás ízû levet keverek, felforralom, a fûszereket is hozzáteszem, még 5 percig forralom, majd tûzforrón ráöntöm a töltött paprikára. Rögtön szorosan lekötöm, és ha kihûlt, sötét, hûvös helyre állítom. Csak három hónap múlva érik be igazán.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A káposztával töltött paradicsompaprika elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook