Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös krumpli leves zellerrel recept

Tejfölös krumpli leves zellerrel recept

A Tejfölös krumpli leves zellerrel hozzávalói:
0.5 kg burgonya
1 db vöröshagyma
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma

bors
babérlevél
vegeta
zellerzöld
pirospaprika
liszt
olaj


Tejfölös krumpli leves zellerrel

A Tejfölös krumpli leves zellerrel elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk ,kockára vágjuk.Annyi vízben feltesszük főni ami bőven ellepi.Hozzáadjuk a babérlevelet.Ha megfőtt magyaros rántással berántjuk. Rántás:A finomra vágott vöröshagymát,fokhagymát kevés olajon megdinszteljük,megszórjuk liszttel,megpirítjuk,majd a tűzről levéve hozzáadjuk a piros fűszerpaprikát .Kevés hideg vizet adunk hozzá és a levesbe öntjük.Sózzuk,borsozzuk ,a vegetát is hozzáadjuk.Kiforraljuk.A zellerzöldet apróra vágva adjuk hozzá. A levesből keveset adunk a tejfölhöz,jól kikeverjük és így adjuk a leveshez.Ezután már forralni nem szabad.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös krumpli leves zellerrel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook