Sajt fánk recept

A Sajt fánk hozzávalói:
10 g só
6 db friss tojás
4 dl tej
30 dkg finomliszt
10 dkg reszelt sajt
40 dkg vaj
1 egész fekete bors


A Sajt fánk elkészítési módja:
A tejet melegítsük fel, és állandó keverés mellett, főzzük hozzá a vajat. Ha a vaj felolvadt, ugyancsak állandó keverés mellett, adjuk hozzá a lisztet és reszelt sajtot. Addig főzzük, amíg elválik a lábas falától. Egyenként jöhetnek bele a tojások úgy, hogy sima masszát kapjunk. Kanállal szaggassunk halmokat, és nem túl forró olajban, süssük pirosra őket.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajt fánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook