Tejérzékenység már 1 évesen? (beszélgetés)
Szerintem itt valami félreértés lesz.Nézd meg:
Kérdezd meg őt újra,hogy miért mondott ilyet és mutasd is meg neki,hogy miként értelmezi a kettőt.(állítása,meg a lista)
Jó tudni! Köszi.
Nálunk nincs itthon olyan élelmiszer, ami E adalékokat tartalmaz. Elvből nem veszek olyasmit, amin nem tudom értelmezni a cimkét. :)
A répatorta receptje itt van a hoxán. Igazából sima piskóta reszelt sárgarépával.
A többi a neten és szakácskönyvekben megtalálható.
Csokibevonat: étcsoki + kókusztej/kókuszvaj - egyszerűen a tejet/vajat helyettesíted és kész.
Krémbe is mehet a kókuszvaj vaj/tej/tejszín helyett. Vagy helyettesítheted lekvárral a krémet.
Paleós oldalakon nézz szét süti/krém ügyben esetleg, mert a paleo étrend nem használ tejterméket és roppant kreatív.
Sinlac - blöeeeeeee, a szagától én annyira rosszul vagyok.
Peptit bejött, reggel és este 2dl-t iszik Csongor.
E270, E966, E325, E326, E627 - asszem ezek a tejszármazékok.
Savó, savópor, tejpor se legyen a termékekben - én ezeket nézem. Az egyértelmű tejtermékeken kívül.
Hamar belejöttem.
Mostmár ritkán megnézem a címkéket, hogy változtattak-e az összetételen. Egyenlőre nem találkoztam olyan élelmiszerrel, amiben hirtelen megjelent volna tejszármazék.
Nem derül ki az adatlapodból, ha budapesti vagy, akkor ajánlom az Ecseri úti metrómegállónál lévő diétás boltot (Üllői úton kicsit sétálni kell a Pöttyös utca felé)
Az én kisfiam 3,5 éves. 3-3,5 hónapos korában diagnosztizálták a tejérzékenységet nála. Még mindig bíztatnak, hogy kinőHETi.
Vásárláskor még körültekintőbben olvasom a címkéket (illetve már nem, mert tudom, hogy mely termékek mentesek a tejszármazéktól).
Főzés: semmi olyat nem főzök, amibe tejet, tejfölt, sajtot, stb kell tenni.
A lányom (6 éves) eszik/iszik tejet, tejtermékeket. Szerencsére Csongor elég tudatos és nagyon fegyelmezett - a kora ellenére - és nem eszik meg semmit, amiről nem tudja, hogy tejes-e.
ja és adok Neki sinlac pépet, az teljesen tejmentes és azt lehet gyümivel, vagy akár magába is adni
abban is van kálcium
Tejfehérje?
Mi is azok vagyunk, de nem kecsegtetnek olyasmivel, hogy 1 éves korára kinövi:(
Én növényi tejeket adok a fiamnak, még immel ámmal szopizik, rengeteg kálciumban gazdag ételt kap és még néha kap kálcium szipupot is hogy biztosan meglegyen az adagja. Próbálok fehérje dús táplálékot bíztosítani számára és mondom a növényi tejből készült dolgokat kapja.
Hozzá szoknak, inkább Nekünk nehéz szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Fehérjebevitel tejérzékenyen...de mivel?
- Sziasztok!Olyan anyukákkal szeretnék beszélgetni, akiknél tejérzékenység miatt nem hízott a babája.
- Van másnak is tejérzékeny és refluxos csecsemője, aki anyatejet eszik? Hogy vészeli át az ordításokat? Használ valami?
- 7 hónapos tejérzékeny babám nem eszi meg a tápszert!
- Fruktózfelszívódási zavar, tejérzékenység
- Ha a terhesség alatt sok tejet ittam attól lehet tejérzékeny a baba?