Tejallergiás gyerekek (beszélgetés)
egy maszek doki itt nálunk azt mondta, hogy a vizsgálatok csak mankók a diagnózis felállításához, a teljes diagnózist az mutatja, hogyha az allergén anyagot teljesen megvonod akkor a tünetek megszünnek.
Csak nekem az a furcsa, hogy nekünk nem mutatott ki a vér semmiféle allergiát. Engem ez zavar. Más anyukák, akik írnak a tejallergiáról szinte mind írják, hogy a vér kimutatta.
nálunk szerencsére a mandulájával soha nem volt gond, nálunk rögtön hörghurut meg tüdőgyulladás voltak, de sokszor volt nyákos a széklete. A tejre mi már 8 hós korától diétáztunk, és annyit javult a helyzet, hogy azt a kis nem alvást meg büdös, nyákos kakit már nem is vettem olyan komolyan, és amikor elmentünk rendesen kivizsgálásra, akkor mondta a székletmintára a doki, hogy ez borzasztó, és akkor a tojást is kihagytuk és azóta tényleg még jobb, majdnem normális a kakija. Bár még most is van sokszor hasmenés pl, narancs után meg paradicsom után, meg úgy vettem észre, ha nem hámozom meg az almát akkor az is meghajtja.
nálunk meg pont az ellenkezője volt, nagy súllyal is született 4 kilóval, és annak ellenére, hogy minden szopás után hányt, meg szinte pihenni se tudott semmit, mert 20 perc múlva ordítva kelt, "túl jól" gyarapodott és sokáig ezért nem hitte el nekem a háziorvos, hogy szerintem tejallergia, mert azt mondta, hogy akkor nem hízna. és az a röhej az egészban, hogy én is utálom a tejet, tejtermékeket, soha nem is szoktam enni, mert egyáltalán nem kívánom, de aranyérrel kínlódtam a szülés után és ezért minden este lerőltettem egy kis tejet vagy magos joghurtot vagy valami ilyesmit és valószínűleg ezért ordított éjszaka még többet.
de tényleg, az anyukám mint egy csontváz, úgy járkált 10 éves koráig, semmit nem lehetett lenyomni a torkán, szinte csak az alma tartotta életben:), aztán valahogy rendeződött, soha nem lett azért nagy darab, de most teljesen normál súlya van (60 éves korára:))), bocsi de ahogy ezt leírtam én is elkezdtem nevetni, hogy milyen jól sikerült vigasztalás, 60 éves korára anyám egész kinőtte:)
de így utólag én is arra gondoltam, hogy az is valamilyen ételallergia lehetett (most is sok mindenre allergiás, gyógyszerekre, fűre, fára).
óh jesszus, hát el is tudom képzelni, hogy ki vagy akadva. szerintem ha élénk, érdeklődő, akkor azért annyira ne sokkold magad. (mondom 100 km-rről, bölcsen:))))
először bőrpróba volt és utána vérvétel
Gondol át a mandula műtétet nagyon gyorsan kidobják a dokik akkor is ha nem okoz sok problémát, vidd el másik gégészhez is. Biztos a tejmentes diétád dd a múltkor írtam, hogy a tescos pékárúkban van tejsavó por. Én egy maszek péktől kértem bizonylatot, hogy tejmentes a kenyere.
Ma voltunk fül-orr-gégén. Ki kell vetetnünk Panna orrmanduláját. Állítólag ez okozza az orrdugulást, és a hurutos köhögést. Már vette elő az előjegyző naptárját a tanárnő, de mondtam neki, hogy megbeszéljük még a férjemmel. Már jan. 3 körül elő akarta jegyezni műtétre. Ez egy kicsit gyors volt nekem.
Amiért az elején írtam nektek, nem is írtam le a problémám. Azért kérdeztem, hogy kinek nyák a tünete a tejjalergiánál, mert nekünk ez. De most tejmentes diéta mellett 4. napja van nyák a székletében. Ezért most eléggé meg vagyok ijedve.
Én is rossz étvágyú voltam de a sült krumpli rántott hús, kakaó / éjszaka 1 liter kakszit benyomtam persze, hogy napközben nem voltam éhes/, kolbász mindig bejött. A fiamnak nincs kedvenc kajája. Amúgy a súlya és a magassága összhangban van a dokik szerint.
Csak addig bírjuk ki mi és az apja mert ez katasztrófa. Most január 3 tól bent kajázik az oviban. Mert a tej tojás szója liszt mentes kaját nem tudták megoldani. Ma vacsira 2,5 dkg kenyér 2 szelet kicsi vékony felvágott 2 db csemege uborka, 1 dl tea kevés cukorral az uzsi kimaradt.
Akkor jól kivagytok Ti is. Nem örökölte Tőletek vagy nagyszülőktől a testi adottságokat? De azért még mindig jó, hogy nem találnak komoly problémát. Lehet pár év és masszív kis legényke lesz belőle.
Pedig normál súllyal született 3150 gr, 47 cm /mi sem vagyunk magasak/ Most 12,40 és 95 cm akkora mint egy 2 éves gyerek. Voltunk genetikán, Nézték a hormon szintjét a pajzsmírígyét, nyelés vizsgálaton, ultrahangon. Neurológián eegn.
Amióta megszületett, már az elején jóval kevesebbet evett a kelleténél. Nem volt elég tejem ezért idegen női tejet kapott 6 hónaposan tej allergiás lett akkórtól tápszert Pregomint, és kezdtük a hozzá táplálást.
Hát az tényleg nagyon kevés. Nem mintha a mi súlyunk olyan jó lenne... Mióta ilyen rossz étvágyú a kisfiad?
Elő kerestem a giliszta elleni gyógyszert Vermox a neve.
Mi is kipróbáltunk minden étvágy gerjesztőt Peritol szirup, B12 injekció, még pszichológushoz is elküldtek minket /vagyis a gyereket/, vitacolán szirup, béres csepp, 3 üveg csoda lekvár. Most nagyjából ennyi jutott az eszembe amiket kipróbáltunk.
Nekünk is annyi lett volna de én magán úton csináltattam vér tesztet ami szerint Lisztérzékeny. Így csak 1 hónapot kellet várni de személyesen mentem be időpontot kérni és vittem a leleteket. A biopszia szerint Lisztérzékeny de volt Ema vizsgálata vérből eszerint nem Lé. 1 évig diétáztunk lisztre is. De akkor sem hízott. Most talán mióta kapja a szóját azóta egy kicsit szívesebben eszik. Előtte még kevesebbet mint az előbb felsoroltam.
4.5 éves tej 4, tojás 4, szója 4 volt most 1 lett de én ezt egy másik doki hatására szépen fokozatosan adok neki/ gondolom ezért ment le/ Mogyoró 3, csirke hús banán és ilyenek 2. A másik doki csinált laktóz terhelést a laktózra nem érzékeny. Ja és a búza lisztre is 2.
Mi 4,5 éves 12,40 kg de úgy , hogy a nyár végén kaptunk egy Fantomalt nevű kalorizáló port és azt mindenbe bele rakom. Képes fényen élni reggel egy 2, 5 dkg szendvics 1 óra hosszáig nyámmog. Tízórai semmi, ebéd 1/2 merőkanál leves 1 kanál kifőtt tészta, 1 evőkanál rizs hús nélkül 3 szem kompót, uzsonna hallani sem akar róla. Vacsi hát kitudja talán 3 karika sült krumpli kecsappal. És ez így megy napról napra, én az őrület határán vagyok néha.
Az allergiát vérből nézték?
Elképzelhető, hogy a hurutos megfázástól volt a nyák, de nektek nincs tejallergiátok?
Súlya....? 13 kg pizsamástól:) Már kivagyok az étvágytalanságától.
A tej minden alkotórésze 4 +, a tojás minden alkotórésze 3+, a dió meg 2.
Hát én nem adtam pénzt neki, igaz mi vagy 5 hónapot vártunk az időpontjára.
Mert hány kilo a kicsi? és hány éves?
Ezek vér teszt szerint 4 +? Minket is felkészítettek, hogy illik borítékkal indítani, nem mindig adok neki de nagyon lelki ismeretes, de rajtunk nem tud segíteni. A kg mok nem gyarapszanak, bár rengeteg vizsgálatra elküldött.
mi is nála voltunk, nagyon klassz csaj:). Szép is és okos is:)
Bár a háziorvosunk nagyon féltett minket tőle, hogy ő tutira napokra be fogja a gyereket fektetni a kórházba, meg ilyesmi...
Nektek milyen allergiátok van?
Várkonyi Ágneshez ja és a Wenta is én vagyok csak akkor a másik gépről írok.
További ajánlott fórumok: