Tehet kárt a sósav a csövekben? (tudásbázis)
Az hogy rendszeresen használja és semmi baja elég merész kijelentés...a csészén keresztül látja a csöveket?
Én max spriccelem,nem öntöm..
De igen..a sósav tud kárt okozni a csövekben
Na akkor tegyük tisztába :)
A sósav a hidrogén-klorid tiszta, színtelen, rendkívül szúrós szagú vizes oldata. Nagyon korrozív, az iparban széles körben használt erős ásványi sav.
A természetben is megtalálható, a gyomorsav egyik alkotója.
Sósavoldatot 38-40%-os töménységig gyártanak, ez a tömény vagy ipari sósav (bár sok helyen a 30%-os töménységű oldatot forgalmazzák ipari címszó alatt).
A Tecsós saját bevallásuk alapján 5-15%-os töménységű, vagyis meglehetősen fel van hígítva, de a Rossm@nn-ban láttam 20%-osat is.
Én nem szólom le a Tecsósat, mert azt árulják, ami rá van írva; ha az ember tudja, mit vegyen, akkor nem zsákba macskát vesz.
Persze!
Akkor csinálj egy kísérletet!
Menj el különböző boltokba vegyél hypot!
Mindegyikből cseppents egy pólóra!
Akkor majd meglátod,hogy mekkora a különbség hypo és hypo közt!
Ugyanez vonatkozik a sósavra is!
A csövekben eleve van víz, ami hígítja is rögtön a belekerült savat.
A domestos meg a hypó lúgos, ami közömbösíti a sav hatását. Azaz gyengíti legalább.
Ugye?
Minek az. Persze a kádat mosdót azt minden nap sikálom, mosom, törölgetem, a WC-t, csak hetente sikálom, illetve azt is szoktam hét közben.
Én flóraszeptet használok.
Gyönyörű fehér minden a fürdőben. Nincs a wc-ben sosem lerakódás és nem is koszos sosem.
Nekünk egy kis sósav miatt fel kellett ásni az egész udvart.
Történt ugyanis, hogy frissen költöztünk, majd szokásos nagytakarítás... Egy idő után azt láttuk, hogy visszabuborékolt a víz. A dolog legvége az lett, hogy az udvaron fel kellett ásni a csövet és kitakarítani, mert a sósav feloldotta a csőben lévő lerakódott anyagokat, és azok akkora darabokban szakadtak le a cső faláról, hogy eldugították. Teljes csőtisztítás kellett.
Miért kell sósavazni?
Ezen mindig kiakad mindenki: ha a wc rendszeresen tisztítva van (hetente 1x kisikálva), akkor nem kell sósav! A fugára sem.
Elég ecetes vízzel lespriccelni a csempét és a szanitereket, majd utána bármilyen tisztítószerrel átsikálni.
Én kb. 30 percet szánok hétvégente a fürdőre. Minden héten szombaton kisikálom a fürdőt és sosem vízköves, sosem büdös semmim. Persze én lazán kézzel belenyúlok a saját wc-be és kisikálom:D
És ha úgy látom, akkor hét közben is kicsit kitisztítom, de szerencsére elég ilyenkor csak áttörölgetni a por miatt.
Még sosem öntöttem sósavat a wc-be, mert nem kell.
juuuuuj,előtte nem sokkal domestos került bele a wc-be.
Kiszellőztettünk.
Semmi mellékhatást nem észlelünk.
Egy napja történt ez a sósav sztory
Tényleg? :DDDDD
Semmi baja nem lesz a csőnek, ne aggódj.
Nem, nyugodtan használhatod rendszeresen is!
Csak ne keverd hypóval, mert akkor egy mérgező gáz keletkezik, ami rossz annak aki belélegzi, de a vécé azt is bírja!
További ajánlott fórumok:
- Valóságshow, és tehetségkutató műsorvezetői, zsűri tagjainak felsorolása
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- A Trombitafolyondár gyökere tehet kárt az épületben?
- Van egy teljes flakon sósavam, amitől szeretnék megszabadulni. mit tehetnék? hova lehet rakni?
- Nem találják a kartonomat, mit tehetek? Eddig a gyerekorvoshoz jártam, ők átadták a körzetinek amikor 18 lettem, de ott nincs, de sehol.
- Romániai kiutazás csak újfajta kártyás személyivel tehető vagy régi személyivel is?