Te betiltanád a halálbüntetést? (beszélgetés)
Na most jól elbeszélgetek magammal.
Nemrégiben a Naplóban (tv2) volt egy riport a gárdistákkal és a cigány vajdával.
A cigány vajda valami olyasmit mondott, hogy a cigányokat meg kell tanítani kapálni. Mégis mire gondolt, 1 éves tanfolyam elég lesz?
Na de végezhetnének keményebb munkát is. :)
Errefelé valami zacskókat szortíroznak színük szerint.
:DDDDDDDDDDD
Jaj, azért ez durvább.
Nem rossz. Van egy hasonlóan vicces sztorim:
Néhány éve a kollégám mobilja vesztére az asztalon felejtette a mobilját, tárgyalás előtt egy nappal hívta az ügyfél, mire Luca, az égetnivaló 3 éves felvette a telefont és komolyan közölte, hogy : jónapot, Dr.B..J.. kislánya vagyok. Mire az ügyfél persze kérte édes jó Jánosunkat. Lucácska közölte, jó odaviszem neki, nincs itt, mert éppen kakil :O)))
lehet máshol ezért van halálbüntetés? biztos ami biztos, senki nem tud reklamálni egy téves döntésért, a túlvilágról nehéz.Amúgy szerintem a bírók nem félnek.Miért a hóhérnak jobb lenne, ha a rokonok megkeresnék szemet szemért elv alapján?
Lehet szövögetni ezeket a dolgokat
Kicsit más szemszög: Mondjuk nem lennék bíró se. Aki néhány gyilkost elítélt már néhány évre és mondjuk tudja, hogy nemsokára szabadul az egyik majd a másik és parázik otthon, hogy elég volt e neki az a 5-6 év, megváltozott e vagy most jön és megkeres és engem fog kinyírni az ítélet miatt.
Tényleg az ügyészek, bírók nem félnek?
Jól van na!:DDD
Egyébként tőlünk nem messze van egy börtön. Ott van konditerem. Nehogy a semmittevésben elhízzanak.
Sőt, ha lúd, legyen kövér: a szemet, szemért elmélet pl. a népességszabályzásban remekül alkalmazható :o))). Aki megöl valakit, azt kivégzi egy másik. S mivel ő is gyilkossá vált, őt is kivégzi valaki. S egy így megy addig, míg végül szépen megoldottuk a bolygó túlnépesedését.
LOL
Erről eszembe jut egy sztori.
A férj a börtönben dolgozott. Otthon hagyta a telefonját. Egyszer csak csörgött a telefon, a feleség felvette.
Egy ügynök volt, aki nem először hívta őket. A feleség megunta és arra a kérdésre, hogy tudna e beszélni a férjjel a feleség azt válaszolta: Nem, mert börtönben van.
Az ügynök soha többé nem kereste őket.:)
ahol van halálbüntetés ott is megtörténik sima gyilkoság stb.
Csak annyi tröténik, hogy a halálbüntetés miatt az egész nemzet-ország válik a gyilkossá, hiszen még egy embert megölnek.Kell a büntetés, de nem mindegy az hogyan történik.
Hát... Lehet, hogy némelyik elítélt nyugisabb életet él, mint én itt kint szabadon:)
Na de abban a listában az is szerepel, hogy mi volt az előélete? Nincs titoktartási kötelezettség?
Az is egy jó kérdés, hogy ki az értékes és becsületes ember? Aki pl. szétlopja a céget, de közben remek családapa. Vagy aki hetente háromszor jól elveri az asszonyt és rettegésben tartja a családot, de kifelé ő a példás családapa.
Direkt szélsőséges a példa, mert bár értelek, de azért ez sem olyan egyszerű.