Tartásdíjat csak akkor kérhetek visszamenőleg, ha már meg van állapítva az összeg? (tudásbázis)
7. kenzol
2013. okt. 24. 20:11
Nincs bejelentett munkája, fuvarozik, és mindenhol eljátssza, hogy nincs pénze. 20 évig voltam a felesége, tudom,hogy kamuzik.
Anyukám azt mondja, hogy holnap van panasznap a bíróságon és menjek be és nyújtsak be keresetet, hogy kérvényezem 6 hónapra visszamenőleg a tartásdíjat.Van valami gyorsított eljárás amiben kötelezik a fizetésre. Nem tudom van e ilyen azért kérdezlek Titeket, hátha hallott valaki ilyenről.
6. 5bcf1b7c01
2013. okt. 24. 20:07
A bírósági eljárás keretében kikérik a keresetigazolást és így állapítják meg a fizetendô összeget. 2 gyermek esetében elvileg 40 % a havi keresetének és egyéb jövedelmének (pl. jutalom, nyereségrészesedés, jutalék, osztalék, stb.)
5. kenzol
2013. okt. 24. 20:06
Valahogy úgy éreztem nem igazán van mellettem az ügyvéd. Elég bonyolult,úgy néz ki kifizethet valami potom összeggel a házból és a saját vállalkozásomból, és az ügyvéd szerint örüljek neki és fogjam fel újrakezdésnek
4. babszibobó (válaszként erre: 3. - Kenzol)
2013. okt. 24. 20:03
Ha voltál ma ügyvédnél ezt miért nem kérdezted meg?
Egyébként majd az első tárgyaláson kérheted, hogy fizessen visszamenőleg, nem kell külön szaladgálni miatta
3. kenzol
2013. okt. 24. 20:01
Decemberben lesz az első tárgyalás, és február óta nem lakik velünk a férjem. Van 2 közös iskolás gyermekünk, akik után 8 hónapja nem hajlandó fizetni egy fillért se. Ma voltam ügyvédnél, sírtam is egy sort a kilátástalanság miatt, de ez hosszú. Szóval csak akkor fordulhatok a bírósághoz, hogy kérvényezzem 6 hónapra visszamenőleg legalább a minimum tartásdíjat, ha előtte már megállapított egy összeget a bíróság?
2. 5bcf1b7c01
2013. okt. 24. 19:59
Tudomásom szerint 6 hónapra visszamenôleg.
1. kenzol
2013. okt. 24. 19:57
Tartásdíjat csak akkor kérhetek visszamenőleg, ha már meg van állapítva az összeg?
További ajánlott fórumok:
- Ha 8 évig nincs fizetve a Tb, kérhetik visszamenőleg?
- Mit lehet tenni az elmaradt tartásdíjak behajtására?
- 3 gyerek mellett visszamenni dolgozni?
- Ha szemeteltem és felírták a rendszámomat, de negyed óra múlva visszamentem és összeszedtem a szemetet akkor lehetek bajban?
- Mivel munkanélküli vagyok, 2012-ben nem fizettem be az egészségügyi adót. Ilyen esetben, visszamenőleg is kötelezhetnek a befizetésre?
- Nagykorú gyerek utáni tartásdíj csökkentés visszamenőleg? Létezik ilyen?