Társasházi közös költség árak. Nálatok mennyi? (tudásbázis)
Nálunk a 25 ezerben minden benne van, ami közös. Lift, porta, fitnesz terem, villany....meg valami gagyi biztosítás.
Itt, ezt is nagyon sokallják.
Budapest, IV. kerület. 67 nm.
18.000Ft/hó.
Nincs porta szolgálat és semmi benne, se közös víz, se közös áram, se semmi.
Sokszor zavar, hogy csak azért fizetjük, hogy a közösképviselőnek legyen fizetése, mert takarító sincs, felújítás sincs, azaz tényleg semmi.
5 km-re XV. kerületben ugyan ilyen méretű lakásnál 15 ezer körül van, de ott benne van a lift, takarítás, közös fűtés, víz és villany is...
A XIII. kerületben ismerősöknél portaszolgálat is van ennyiért...
Csak ismerősnek adjuk ki a lakásokat. 3 van, kettőben laknak (egyikben munkatárs pár, másikban gyerekkori ismerős csaj), a harmadik férjem gyerekkori barátja lányának kozmetikájaként szolgál.
Mindig szerződéssel adjuk ki, de az ismeretség miatt nincs közjegyző.
Budapesten, Blahánál, havi közös költség 37.400.-Ft.
víz, gáz, áram külön számla...
Kisváros mind:
- cca 15 éves 6 lakás+4 sorházból álló társasházban, 45 nm lakás, 2 kocsi beálló és 1000,-Ft/hó. Nem tudom hogy jön ki ebből a ház, lakók takarítanak, kertészkednek, de pl tavaly cseréltek nagykapu automatikát 250ezerért, előtte évben lépcsőházat, faelemeket, kaput, udvaron kerítés festettek és egyiknél sem kellett belefizetni.
- cca. 10 éves 25 lakás+4 üzletes társasház, cca 80 nm, 1 kocsibeálló és 9000,-Ft/hó. Takarítás van benne.
- cca. 35 éves (teljesen felújított, napelemes, zöldövezeti) 15 lakásos panel 60 vagy 64 nm 15500,-Ft/hó, takarítás, melegvíz, fűtés van benne.
Megyeszékhely, 55 m2, 19 ezer.
Takarítás, lift, felújítás, hulladékszállítás, hideg víz, minden közös fogyasztás van benne.
120 lakás,A-B épületrészre osztva,mindkét rész tetején van egy gázkazán,aminek 3 égőfeje a hmv(használati melegvíz)-é,a másik 3 égőfej meg a fűtésé(zárt kör,nem átfolyós),
így az számítást az elfogyasztott hideg(kazán)-melegvíz(lakás) mérőóra,az elfogyasztott gázmennyiség,és a digitális hőmennyiségmérő(fűtés) által mért fogyasztás adja.
Ti miért nem adjátok ki? Nálunk én szeretném, férjem nem. "Ő nem cirkuszol senkivel".
Családban van jó és rossz tapasztalat is, de inkább a nyugdíjpénztárban tartja a pénzt.:(
Ez azért egy kicsit összetettebb számítást igényel,mert ahogy írjátok is megyeszékhelyek között is van különbség Győr-Budapest-Szabolcs például,és a fizetett szolgáltatások összetételében is,minőségében is jelentős a különbség,mind pedig a kképviseleti díjazás is eltér,
most durva leszek,de míg Budapesten szakmánként jön szakember a gondnokkal karöltve szakérteni és szerelni,addig jobb helyeken jön az ezermester mindenazegyben ládikájával,és nem jön 3x hogy szakért,megrendel és beszerel...
Nálunk pl. hatvanezerre jön ki nagyjából az egész téli fűtés,persze átalányt kell fizetni...
Akkor lehet nem is annyira drága? :-/
Azért, aki erre jár, kérem írjon még.
További ajánlott fórumok:
- Közös udvarú társasházi lakásban lakni
- Albérletben, társasházban kinek kell állnia a közös kötséget?
- Nálatok mennyi a közös költség összege?
- Mennyi általánosan egy társasházban a közösképviselő díjazása?
- Társasházi lakáson, lehet egyszerre 2 biztosítás? Egy, amit én kötöttem, a másik amit a társasház kötött, és fizetem a közös költséggel?!
- Hogyan lehet leválni a közös fűtésről a társasházban egyénileg?