Tápszeres a babám (beszélgetés)
Vagy a szopik kérdésre: nem, mert a rántott őzgerincet szereti.
és ossza be a választ :D
Na az meg a másik
ez csak a kezdte
aztán majd jön, hogy jár már a gyerek? beszél már?
és miért nem? és miért így
nincs megállás:)
Ne izgulj, az emberek 99 százaléke szerint én is selejtes vagyok. Tudod mit csinálok? Nagy ívben lesz.rom. Addig amíg TE belül úgy érzed, hogy minden tőled telhetőt megtettél és megadsz neki mindent, amit csak tudsz, addig ne engedj be külő hatásokat és véleményeket, különben ahogy írták is, mindig lesz valami ami miatt ugyanígy stresszelned "kell"...
A védőnő szövege meg még nekem is büdös, pedig nem sok csecsemő forog körülöttem...
Sziasztok! Az én babám 4 hónapos koráig ivott anyatejet, azt is csak lefejve (nem tudni miért). Aztán volt tejlázam, gyulladásom, minden amit el lehet képzelni problémát. Aztán tápis lett.
Engem is kérdezgettek, hogy anyatejes? Először még magyarázgattam a fejést (már azt se értették, hogy miért nem szopizik), aztán rájöttem, hogy teljesen felesleges!! Mondtam igen, és kész! Mi közük hozzá!
ui: utána is mindig valami baromságot kérdeznek, ha babával vagy, ez az anyatejes kérdés csak a kezdet.
A védőnőd hazudott, rúgd ki.
A tápszeres dobozra meg muszáj kiírni, ne olvasd el. Nem passzióból adod, hanem muszájból.
Tudam, hogy indokolatlanul stresszelek:) Ez a baj:) Hogy mindennek ellenére mégis gyötrődöm...mert valahol az az elvárás, hogy szoptass amíg tudsz, de legalább 6 hónapig. Nekem a védőnőm azt mondta, hogy az anyák 99%-a képes szoptatni....szóval tényleg mindenhol ezt nyomják belém, hogy selejt vagyok. Még talán a gyerekorvos is...:(
Meg persze még a tápszeres dobozra is az van írva, hogy a baba ideális fejlődéséhez az anyatej a legjobb....Had rúgjanak mégegyet belém....
Ne érezd. Nem mindenkinél az.Nálam totál nem volt, és van három tök egészséges, alig anyatejes gyerekem. Csak az egyik szopott 3 hónapig, a másik kettő fél hónapig sem. Ja, szökőévben egyszer betegek. :) Pedig a nagy már 15 éves.
Amúgy meg, ha kérdezik, mondd, hogy tápszeres, és? Én csak röhögtem az ilyeneken, meg a hüledezőkön is. Kinek mi köze hozzá? Söprögessen a saját háza táján.
Nekem az volt a megnyugvás, amikor a védőnő barátnőm ennyit mondott rá: ezt dobta a gép. Valahogy itt elvágták teljesen a rossz érzést. :)
De igen, mindenki, még idegenek is ezt kérdezik, hát mi közük hozzá? Pofátlan, bunkó kérdés szerintem.
Levra, nekem szombaton lesz 8 hetes a kisfiam, folyamatosan küzdöttem/küzdök a tejcsiért. Mindent kipróbáltam, én is rossz anyának éreztem magam, sokat sírtam... Csak ezen rágódtam, mire rájöttem hogy nem ezzel kellene foglalkoznom, hanem a kisfiammal. Ez sokat segített, mostanra elértem hogy megduplázódott a tej mennyisége, folyamatosan fejtem. Nekem a kesudió is bevált, tudom hülyén hangzik, de bizony igaz, és a rengeteg folyadék. A 3-4 dl nagyon-nagyon jó. Lehetne rosszabb, ha még ennyi sem lenne. Hidd el nem feltétlenül csak akarni kell, a baba is leszokhat a szopizásról. Főleg ha a pótlást cumisüvegből kapja, így tőle is függ a dolog. Értékes időt vesz el az életedből az ezen való rágódás, 3 hónapig csak anyatejet kapott, így is rettentően ügyes voltál!!!!
Sok helyen azt írják, hogy a nők 90%-a tud szoptatni, inkább azt mondanám képes lenne, ha kapnának segítséget, nem mindenki felel meg alkatilag. Lehet neked is csak egy növekedési ugrás volt, ha kapsz akkor hozzáértő segítséget, akkor nem lenne most kevesebb tejcsid. Viszont hidd el hogy ez a kevés is bőven elég az immunrendszerênek!!!!
igyál sokat, egyél rendesen és ne idegeskedj
Én egyébként mikor ilyen volt, hogy kevés volt a tejem akkor óránként szoptattam
sajnos Nekem a menszi tett be
megjött és a tejem olyankor szinte egyenlő a 0-val
de aztán 1 hét múlva szépen vissza is áll
További ajánlott fórumok:
- Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok!
- Bűn 4 hónapos kor előtt (minőségi!) bébiitallal kínálni a gyereket, mert sokat akar enni?(nem szopik, tápszeres)
- A tápszeres csecsemők később gyakran kövérek lesznek
- 11 napos koraszülött, tápszeres babám székrekedéssel kűzd! Mit tegyek? S.O.S!
- Egy hónapos tápszeres babám nem birja ki az előirt 3 órát két evés közt.Járt már igy valaki?
- Miért nem akar a 4 hónapos tápszeres babám ébren enni csak félálomban?