Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! fórum

Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)

2286. katus3
2010. jan. 6. 09:23
Sziasztok! Én most minden nap vezetek,pont ahó miatt. Ma reggel "sikerült" megcsúsznom a főúton,mikor kifordultam,ment keresztbe az autó rendesen,de sikerült korrigálnom. Az volt a szerencse,hogy nem jött semmi egyik irányból sem.Pedig Isten lássa lelkem, nagyon lassan fordultam. Viszont a főút egyáltalán nincs takarítva.:-( Máshol sem? Jaj,és ma még lesz két utam. Nem vagyok elragadtatva tőle.A Postánál egy autó nem bírt kijönni a parkolóból,csak pörögtek a kerekei,de nem mozdult. Mikor lesz már nyár???
2010. jan. 5. 21:45

Sziasztok, én is vagyok...

Atlantisz,jó, hogy te már nem félsz vezetésnél. Én lassan már azt sem tudom, hogy hogy kell vezetni :D Na jó, azért tudnám. Csak én ilyen hóban nem mernék vezetni, ahhoz nagyon parás vagyok. Tök jó, hogy ilyen merész vagy...

cica, remélem mihamarabb túl leszel az órákon és a vizsgán. Kitartás!

koka, ahogy a többiek is írták, egy kis rutin, és minden menni fog. Teljesen természetes, hogy félsz az elején. Szerintem mindenki így van ezzel, aki meg azt mondja, hogy nem, az hazudik. A parkolás meg hát... Gyakorolni kell :D ÉS ha véletlen feltartassz valakit ne legyél ideges, ő is kezdte valahol... :) Szóval csak bátran ;)

Magic, Jutka merre van? Tudtok valamiti róluk?

2284. kokakoka
2010. jan. 5. 20:27
Köszi mindkettötöknek! Igyekezni fogok leküzdeni a félelmem, ezért is mentem ma délután is kocsival a suliba,de holnap nem valószinű, mert hóban nem merek "vagánykodni". Még egy kérdés, mi a tapasztalat a T betüvel. Segítőkészebbek vagy ingerültebbek a vezetők ha "T" látnak.
2283. Atlantisz26 (válaszként erre: 2279. - Kokakoka)
2010. jan. 5. 18:51

Szia!

Nekem dec. 1-jén jött meg a jogsim, szóval közel azonos ideje vezetünk. Kb. 3 hét kellett, hogy elmúljon az izgalom, de úgy, hogy szinte minden nap vezettem. Nem azt mondom, hogy most mindig teljesen nyugodt vagyok, azért ebben a hóban kicsit félek, hogy megcsúszok, de már nincs gyomoridegem mielőtt kocsiba ülök, sokkal lazább vagyok, mint az elején. Nagyon féltem pedig, hogy nem fog elmúlni a félelmem, de mostmár bizton állíthatom, hogy kell egy kis rutin, és minden rendben lesz.

Szerintem minden kezdő vezető átéli azt, amit Te. Én is utáltam pl., ha feltartottam vkit, egy idő után azonban jóval bátrabb lettem ebben is.

Parkolni még mindig nem szeretek, de azért már ebben is látom a változást. Pl. a Tesco parkolójában eddig mindig jó hátul álltam meg, tuti ne legyen a közelben még egy autó. :) Mostmár egyre közelebb merészkedek, ha esetleg rosszul állok be, akkor javítok, és ha esetleg ezzel feltartok vkit, már az sem zavar annyira. (de azért igyekszem nem feltartani senkit)

2282. cdeb5ffe64 (válaszként erre: 2278. - D5e70f9842)
2010. jan. 5. 16:26
Úgy látom, nem csak én hittem azt,hogy rosszul hallok tegnap, mikor az oktatóm mondta a 11000-et. Jó kis buli lesz, igaz? Még akarok 10 órát, plusz a vizsgadíj, a kaja a buszjegy, és máris szép összeg,majd 50000 ft lesz ha egyáltalán átmegyek másodjára.
2281. cdeb5ffe64 (válaszként erre: 2277. - Moncsicsi83)
2010. jan. 5. 16:24
Csak vizsga előtt veszek órát. Az oktatóm főiskolára jár, és addig neki is vizsgái lesznek, nem ér rá.
2280. katus3 (válaszként erre: 2279. - Kokakoka)
2010. jan. 5. 13:57

Szia! Nyugi,természetes hogy félsz,mivel nincs még gyakorlatod. Viszont ha beülsz az autóba,és mész,mint ma,hamar meg fogod szokni. Én május óta vezetek,már nem akarok szívrohamot kapni minden indulás előtt,pedig én is nagyon aggódtam,féltem minden alkalommal.Tudod: mi van,ha... lefulladok,ha nem tudok szépen váltani,ha ledudálnak,...stb. :-) Ez idővel el fog múlni.

Lehet ki kellene raknod egy T betűt,hátha megnyugtat a tudat,hogy a többiek is tudják azt,hogy kezdő vagy. Nekem nem volt.Balesetmentes közlekedést!:-)Ja,nekem kettő gyerek csinálja a műsort hátul.:-)

2279. kokakoka
2010. jan. 5. 10:09

Sziasztok!

Én dec. közepén tettem le a jogsit, elég nehézkesen, bár minden elsőre sikerült. Az oktatom szerint reménytelenül nincs térlátásom mindig cseszegetett, és ezért utáltam vele vezetni. Most egy hete hogy először volánhoz tudtam ülni, a keresztapám kísért az első utamon, és jól ment, felszabadultan nyugodtan tudtam vezetni. Még mentem az ünnepi forgalomban egyszer kétszer kettecskén a kisfiammal, és bár nem volt túl megnyugtató hogy mögöttem ül, még sem volt gáz.Most viszont beindult az őrült forgalom és a kisfiam szeretné ha kocsival járnánk az iskolába (kb 20 perc laza forgalomban), bennem viszont óriási félelem van. Ma sikeresen megyőzött hogy autóval menjünk, és én borzasztóan féltem ideges voltam, nem éreztem biztonságba magam. Haza egyedül jöttem nem volt sokkal jobb. Félek a parkolástól, hogy közben feltartom a közlekedést és ezek a pesti vezetők nem valami türelmesek.

Olvasva a fórumot hátha tudtok tanácsot adni, mikor múlik el a félelem?

Köszi nektek.

2010. jan. 4. 22:48

Sziasztok!

Szerencsére gyógyulófélben van a család , már jobban vagyunk, csak a kisfiam köhög még kicsit.

Ma voltam vezetni most este. Elég jól ment. Holnap lesz a napja, hogy azt mondta az Oktatóm, hogy húzok egy útvonalat és semmit sem beszélünk egész órán csak megyünk mintha vizsga lenne. Ezt is megértem. Kiváncsi leszek hogy hogy fog menni. :-) Most már jó lenne ha végre oda kerülnék hogy vizsga.

Velem is ma közölte az Oktatóm a rossz hírt hogy mennyire felvitték a vizsgadíjat. Ez azért nagyon nagyon drasztikus hogy ilyen mértékben. Még a duplája is durva lett volna na de hogy 11 ezer ft... azt hittem nem jól hallok amikor mondta. Hát nagyon remélem hogy nem fogok megbukni...vagy annál jobban húzzák majd most meg az embereket mert úgyis tudják hogy elmegyünk újra meg újra... Az óradíj emelést nem is kérdeztem. De múltkor a titkárnő azt mondta ha emelnek is idéntől az már csak azokra fog vonatkozni akik idén kezdik majd az egészet. Akik már járnak azokra nem mert a szerződésben ugye benne volt ez is.

2277. moncsicsi83 (válaszként erre: 2276. - Moncsicsi83)
2010. jan. 4. 22:14
Csak vizsga előtt? Gondolom februárban vizsgázol csak, ha 20.-a után mész...
2276. moncsicsi83 (válaszként erre: 2275. - Cdeb5ffe64)
2010. jan. 4. 22:13

Na ja, tényleg... Borzalom ez a sok emelés. Bezzeg a fizetés marad a régi :(

Órákat mikor veszel?

2010. jan. 4. 22:11
Az óradíjról még nem tudok. Remélem nem. Bár ki tudja a benzináremelés miatt nem fogják e azt is felemelni
2010. jan. 4. 19:37

Sziasztok Csajok!

Már jobb a kedvem, de azért még most sem vagyok a toppon :)

Vezetni a hülye idő és a csúszós jeges utak miatt nem fogok egy ideig. Baromira parázok még párom mellett is, nem hogy még én vezessek? Jobb barátom a jó idő :)

katus hogy telt az éjszakázás? Nagyon nehéz volt?

cica, nem semmi, hogy így felemeltél a vizsgadíjakat, de erről már szó volt régóta. De ez azért drasztikus... Az óradíjakat is emelték?

Rosa, berina, ti hogy álltok a vezetéssel? Jutkáról tud valaki valamit?

berinka, jóbulást az egész családnak. Remélem már mindenki meggyógyult..

2010. jan. 4. 13:40
Most beszéltem az oktatóval.Decemberben volt egy törvénymódosítás, emiatt a vizsgadíj 11000 ft!!!! Úgyhogy csak 20-a után megyek vezetni. Most anyagilag padlón vagyunk. Pont ez hiányzott.
2272. katus3 (válaszként erre: 2271. - Rosa)
2010. jan. 4. 09:05

Szia! Köszi! Még nem megyek vissza,mert Öcsi csak most lett 2 éves. Szombat éjjel járok,kiegészítésnek jó lesz. Amin meglepődtem,az,hogy nem voltam álmos,pedig nem bírom az éjszakázást.

Pont ezért lesz jogsid.Igaz?:-) Akkor már nem lesz gond a hó,szél,hideg.

2271. Rosa (válaszként erre: 2266. - Katus3)
2010. jan. 3. 21:56

Kitartás az éjszakai munkához!Most mész vissza gyes után dolgozni?

Nem könnyű belerázódni...én most kezdtem októbertől...nem nagyon szeretem,de nem lehet válogatni...:((

Esőben,hóban,szélben,fagyban menni kell....

2270. Rosa (válaszként erre: 2268. - D5e70f9842)
2010. jan. 3. 21:54
Jobbulást nektek!
2010. jan. 3. 11:34
Megint havazik :(
2010. jan. 1. 20:13

Sziasztok!

Nagyon Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!!!!!!!!!!

Kicsit én is eltüntem.... :-) Hogy tellettek az ünnepek? Mindenki jól van?

Sajnos nálunk az egész család beteg. A gyerekek karácsony másnapjától én meg a férjem tegnap kezdtük. Torokfájás, nátha , köhögés.... jól kezdődik az újév.. :-(

2267. Atlantisz26 (válaszként erre: 2266. - Katus3)
2010. jan. 1. 17:33
Gondolatban Veled leszek, tudom milyen, amikor éjszaka dolgozik az ember, nekem is van olyan, amikor hajnalig bent vagyok, én sem szeretem. Meg olyankor a másnap is olyan... más.
2266. katus3
2010. jan. 1. 17:20

Sziasztok! B.U.É.K. mindenkinek! :-)

Moncsicsi mi a baj? Nagyon el vagy kenődve. :-(

Miért nem fogsz vezetni?

Képzeljétek,én meg holnap megyek dolgozni éjszakára. Kicsit félek,mert évek óta nem csináltam,de remélem belerázódom hamar. Már nagyon rám fér. :-P Anyagilag is,meg végre emberek között leszek. Majd gondoljatok rám,ha a másik oldalatokra fordultok.Jaj,nagyon nem bírom az éjszakázást.:-)

2010. jan. 1. 17:11
Javítás: nem új év után, hanem új év felé.
2264. Atlantisz26 (válaszként erre: 2262. - Moncsicsi83)
2010. jan. 1. 17:10

Köszi. :)

Elveszettnek érzed magad? A munkádban nincsenek célok, vagy úgy általában?

Nekem céljaim, de inkább nevezzük őket álmoknak :) vannak, és remélem néhányat sikerül megvalósítani. De szerintem mindenkinek vannak ilyen céltalannak tűnő időszakai. Nekem vannak ehhez hülye szokásaim, pl. van egy dal, amit minden vizsga, nehezebb helyzet, döntések stb. előtt meghallgatok, tök sok erőt ad, bár ez nem teljesen ide tartozik.

Fogadalmak leginkább a szokásosak: több sport, több egészséges étel, kevesebb kiló. :) Meg emellett a munka terén próbálok pozitív lenni, és bizakodva nézek az új év után, remélem sikerül megvalósítani mindent (vagy legalább egy részét, de inkább mindent. :)

Miért nem fogsz mostanában vezetni?

2010. jan. 1. 16:53
Boldog új évet mindenkinek.(Magamnak pedig egy jogsit)
2262. moncsicsi83 (válaszként erre: 2261. - Atlantisz26)
2010. jan. 1. 16:11

Jóbulást neked, remélem hétfőre teljesen jól leszel :)

Nekem még nincsenek újévi fogadalmak, most olyan elveszettnek érzem magam, céltalannak... Na majd talán... Neked vannak fogadalmak?

Örülök, hogy már zene mellett is tudsz vezetni, ez tök szuper.

Én mostanában nem vezettem, nem is fogok... Evvan

2010. jan. 1. 15:09

Sziasztok!

Sikerekben és minden jóban gazdag Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

Vannak újévi fogadalmak? :)

Kicsit eltűntem, de elég rosszul voltam, mostmár kezdek jobban lenni, remélem 4-re teljesen megjavulok, mert bár lehet, hogy hülyének fogtok nézni, de én már alig várom, hogy újra dolgozzak. :)

Elkészítettem az első válogatás (egyenlőre csak) kazettámat a kocsiba, tegnap már úgy vezettem egy kicsit, hogy zenét hallgattam közben. Szerencsére nem zavart, még énekelni is tudtam, nagy öröm volt számomra, mivel nagyon szeretek kocsiban zenét hallgatni, de eddig ugye max. az anyósülésen élvezhettem a muzsikát. :)

2010. jan. 1. 10:41
Én verset nem tudok, de azért Boldog Új Évet Kívánok minden kedves friss, régi jogsisnak, illetve azoknak, akik most járnak a jogsi felé vezető rögös úton!
2259. platty666
2010. jan. 1. 09:28

BÚÉK!!!!

Adjon Isten mindenkinek megérdemelt jogsit, nagy tudást, bölcs vezetést, széles utat!

2258. Rosa
2009. dec. 31. 20:23

Adjon Isten füvet, fát,

Teli pincét, kamarát.

Sok örömet e házba,

Boldogságot hazánkba.

B.Ú.É.K.mindenkinek!

2009. dec. 25. 19:59

Sziasztok, végre ide értem én is! Időm is van, kis energiám is, szóval visszaolvastalak titeket!

Hogy vagytok? Hogy telnek az ünnepek?

Képzeljétek, nyertem 1.5 hete egy fenyőfát a rádióban, így meg van párommal az első közös karácsonyfánk :) Az volt a kikötés, hogy csak akkor lesz fa, ha nyerek. Hát nyertem, az égiek is így akarták :)

Tegnap vezettem pár hét kihagyás után. A hóban nem mertem vezetni, nem is akartam, párom meg nem biztos, hogy oda adta volna az autót. Jó lesz nekem, az esős, és napos évszak, most még nem mernék hóban ügyködni. Főleg így, hogy káosz van a városban. Így is tegnap az épülő körforgalomnál beparáztam, mert majdnem leért a kocsi alja, akkora süllyedések vannak... Hóban tuti nem mernék itt menni...

Atlantisz:

Tökre örülök, hogy ilyen jól megy a vezetés. A kapubejáróba beállás meg bárkivel előfordulhat. A Lényeg, hogy elálltál onnan :)

Meggyógyultál már?

Rám csak tanuló koromban dudáltak, az egy kicsit idegesített. A nagy körúton a piros lámpánál álltam, a mögöttem levő bmw-s meg dudált mint állat, hogy menjek előrébb, mert be akar fordulni. Hát nem tudom hogy gondolta. Jogsival sem szegnék szabályt, de tanulóként meg főleg nem. Ahhoz hogy be tudjon fordulni már majdnem a kereszteződésbe kellene menni...

Amióta vezetek nem dudáltak rám. De szerintem ami késik az nem múlik. Amúgy meg ne foglalkozz velük. Amíg nem vészhelyzet miatt dudálnak, addig nincs gond...

cica83:

Egyáltalán nem vagy béna. Van akinek több idő kell, hogy megtanuljon vezetni, van akinek kevesebb, de az hogy neked több idő kell, nem jelenti azt, hogy béna vagy. A jó munkához idő kell. A jó vezetéshez is!

Ahogy platty írta, inkább a plusz óra, és a felkészültség, mint egy összetört autó, vagy talán összetört emberi test. Te is úgy érezted, nem vagy felkészülve, ne legyél letörve. A következő menni fog. CSak addig amíg belül nem érzed, hogy kész vagy rá, mármint a vizsgára, ne menj... Gyakorolj!

Rosa:

De jó, hogy látlak körünkben, nagyon el vagy veszve. Ne izgulj, menni fog az a vezetés. Vizsgázni mikor írattok ki időpontot? Gondolom január közepénél hamarabb nem lesz hely.. Vagy mégis? Te hogy látod, mennyi pótórát kell még felvenned?

magic life:

Megvan már a jogsi? Vezettél már azóta?

katus:

Meggyógyultál már? Remélem igen...

A halas sztoridon jót mosolyogtam. Bocsi.. De gondolom más is volt így vele ;)

A megfázásos csodaszered nekem is leírod priviben? Pár napja engem is kerülget a nyavalya :(

Berina:

Tök ügyi vagy, hogy ilyen jól ment a hóban vezetés. Aki most hóban megtanul vezetni, az tuti tud. Mostanában elgondolkodom, hogy lehet nekem is télen kellett volna tanulnom és nem tavasszal-nyáron :)

Januárban tuti vizsgázni fogsz, főleg ha ilyen jól megy. Majd szorítok ;)

Na azthiszem mindenre írtam valamit, amire akartam! További szép karácsonyi napokat!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook