Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Sziasztok! Atlantisz,lehet hogy akkor tényleg nektek kellett volna rendőrt hívni. Na de utólag már könnyű okoskodni. :-( Milyen őrültek vannak! Még ők akarnak bírósági ügyet??? Nem semmi.
A kocsit meg tényleg zárjátok,ha beültök. Férjem ment áruért múlt héten,és piros lámpát kapott. Pont a rendőrség előtt,ahol buszmegálló is van. 3 fiatal sétálgatott ott,és a piros lámpánál feltépték az egyik kocsi ajtaját,kikapták a nő táskáját az anyósülésről,és elszaladtak. A nő semmit sem tudott csinálni,mert indult a kocsisor,és nem hagyhatta ott az autóját. Rendőrség épülete előtt!!!
Sziasztok csajszik!
Berina, már meg is van az időpont? Hajrá, majd szorítok. Ha úgy érzed, hogy fel vagy rá készülve, akkor tuti fel vagy és sikerülni fog! Mi mindannyian szorítunk majd, ugye csajok? :)
Atlantisz, ne keseredj el, majd menni fog a vezetés. Most amúgy is káosz a város, sok agresszív lali közlekedik a városban, én is parázok ezerrel ha vezetek.
A beidézés meg felháborított teljes mértékben. Basszus, nem semmi. A szemtanúk,akik ott voltak, azokat meg ugye nem tudjátok segítségül hívni. Remélem nem lesz gond... Bakker, hogy milyen emberek vannak... Áááááááááááááááááááááááááááááááá
Inkább no comment...
Teljesen kész vagyok, muszáj volt feljönnöm elmesélni Nektek, hogy mi történt. Nem, nem mentem neki senkinek, nekem sem jött senki, szóval nem erről van szó, de végülis kapcsolódik a vezetés témájához.
Szóval: Talán még emlékeztek arra az ügyre, amit aznap osztottam meg Veletek, amikor elmentem a jogsiért, a 2150. hozzászólásomban (egy nő nekünk esett, és be akart szállni a kocsiba, teljesen valótlan okok miatt, azt állítva, hogy nekitolattunk, pedig esküszöm, hogy nem). Nem fogjátok elhinni, de jött egy levél az ismerősömnek, aki aznap elvitt, mely szerint beidézték garázdaság gyanúsítottjaként a rendőrségre. Nem tudok napirendre térni az ügy felett, ekkora igazságtalanság egyszerűen nem történhet, vagy csak én vagyok nagyon jóhiszemű és naiv. Semmit nem követtünk el, és most lehet, hogy bírósági ügy lesz a dologból, csak azt nem értem, hogy mégis milyen bizonyíték alapján.
Maximum mi jelenthettük volna fel azt a nőt, én azóta nemcsak kocsival, de gyalog sem mentem a környékre sem, éppen emiatt az ügy miatt zárom minden beszálláskor be a kocsi ajtajait, mert akkor ott úgy megijedtem.
Na szóval ennyi, várom egyenlőre a fejleményeket, és fel vagyok háborodva. Nagyon.
Sziasztok!
Időm nincs sok, de gondoltam feljövök már, és megnézem, hogy kivel mi újság.
Velem különösebb dolog vezetés terén nem történt, minden nap lerovom az utat a munkahelyemig meg vissza, olykor-olykor boltba is elmegyek :), hosszabb úton azonban még mindig nem voltam, gondolok itt főleg a városon kívüli közlekedésre. Minden jól megy, kivéve, amikor nem. Pl. múlt pénteken fél 5 körül, csúcsforgalomban, olyan úton, ahol iszonyat a forgalom a szegedi sok lezárás miatt, bénáztam egy sort, na akkor ideges lettem, és elment a kedvem a vezetéstől, legalábbis aznapra, de nagyon. Képtelenség volt kifordulni egy utcából, mert ha éppen jobbról nem jött semmi, akkor jött balról, amikor meg végre elindultam volna, sikerült lefulladnom, aztán megint 10 percig folyamatosan jöttek az autók, mögöttem meg álltak, szóval rajtam volt a világ szeme. :) És ez még nem volt elég. Visszafelé már másik úton mentem, de egyszer csak elfogyott a sávom, a másikba meg nem tudtam besorolni a nagy forgalom miatt. Aztán megtévesztett egy busz, lelassított, lehúzódott, hogy megálljon a megállóban, de nem állt meg, én meg azt hittem, hogy megfog, szóval elindultam, aztán észrevettem, hogy jön, úgyhogy megálltam, el akart engedni, de én ekkor már annyira kész voltam, hogy újra lefulladtam, és akkor még nem is beszéltem az utcánkból való kifordulásról az utam elején, talán nem mondok újat azzal, hogy lefulladtam. Szóval katasztrófa volt a pénteki nap. Pedig már úgy örültem, hogy vagy 3 hete egyszer sem fulladtam le, de pénteken bepótoltam mindet.
Berinka: szerintem jól teszed, hogy elmész vizsgázni. Majd írd meg a nagy nap időpontját.
Sziasztok!
Én is vagyok néha, az utóbbi időben sajnos kevesebbet voltam. De mától ez változik, mert reggel utazott el a férjem. :-( Sajnos most az esték szabadok lesznek ha elaludtak a gyerekek jobban rá fogok érni itt időzni... :-(
Azért olvastam ám a fórumot. Látom mindenki ügyeskedik. :-)
Én holnap reggel megyek vezetni, már magam sem tudom hányadik plusz órára. De holnap mondom az Oktatómnak hogy most volt elég.... Jövőhéten vizsgázni akarok menni ha tetszik ha nem. Biztos vannak nálam jobbak is, de úgy érzem hogy ennél többet nem tud nagyon kihozni belőlem az majd a rutinnal jön. Persze mindig talál valami hibát, de szerintem rá lehetne húzni az emberekre még 30 plusz órát is ha hagynák.... Szóval menni szeretnék vizsgázni, legalábbis megpróbálom, veszteni valóm nincs. Aztán akkor sem dől össze a világ ha elsőre meghúznak. :-)
Ti hogy vagytok? Ki hogy áll a vezetéssel?
Nekünk semmi különösebb baj nincs a fókával, szeretjük. Azthiszem 10 éves, 7 éve vette párom, elvagyunk vele. Kisebb szervízes dolgok voltak vele, de semmi extra. Kinek ez, kinek az... :)
Ma én is vezettem, de erre nem esik a hó. Tök jó idő van, leszámítva a hideget. Egyre jobban megy, most már nem bólintunk megállásnál sem:D A kigyorsítás is megy már, haladok.
Na szép estét nektek!
Ne is mond! Nálunk tavaly novemberbe kellett zöldkártyát csináltatni. Most megy 28-án műszakira a kocsi, és hála az új rendeletnek dobhatjuk a kukába a 2 hónapos zöldkártyát, mert újat kell csináltatni. Az, hogy bejelentjük műszakira "csak" 20 ezerbe kerül...plusz még a többi...Jah, és a forgalmi is betelt, szóval lesz egy napja a keresztanyámnak az okmányirodán...meg "pár" ezer forint mínusz amibe a forgalmi kerül. Talán 10 ezret közelíti...Úgyhogy nekünk is jól kezdődik az év... Meg most kell fizetni a biztosítást is vagy a súlyadót nemtudom...annyira még nem értek hozzá, de van még valami...és nemhogy egy autót nehéz fenntartani...nálunk 2 van...:-S
Pár óra és vezetek...jön a Párom és bemegyünk elé Zalaegerszegre, a buszpályaudvarra! Nah meg visszük anyut is buszra (barátjával lakik) Így újfenn mennek a kilométerek a lábamba :-D Ahogy itthon mondják nekem!
Szép napot Nektek! Jah és első hóesésben vezetésem...Szakad a hó már 11 óra óta...Szerencsére az úton nem marad meg (még). Vigyázzatok Magatokra! Sziasztok!
Sziasztok! Én szinte minden nap vezetek,amióta ilyen rossz idő van. Könnyebb oviba hordani a lányomat így.
Mi Fordot semmi pénzért nem vennénk. Férjem ilyen szalonban dolgozik( szervíz is),és látja hogy milyenek. Persze ízlések és...
Mi a Mitsubishire esküszünk.
Kuplungot mi 1-2 éve cseréltünk,azzal most nincs gond,most szíjakat kellett cserélni,plusz még 1-2 apróságot,és 40 ezer lett a vége. Persze mindez Karácsony előtt. Most is nyikorog a generátor szíj(vagy mi),de ez csak 1-2 ezer lesz,és a férjem is ki tudja cserélni. Hurrá! :-P Olyan sokba kerül egy kocsi fenntartása.:-(
Sziasztok!
Előreláthatólag holnap fogok vezetni! Nekem az idei év első vezetése 2-án volt. Nagykanizsára mentünk rokonokhoz :-) Ahogy mentünk előttünk villámlott itt is ott is...(persze jó messze tőlünk...) De akkor is jó volt! És hasonlóan jó élményekkel, mint Nálad!
Mindenkinek ügyeskedést és kitartást kívánok!
Sajnálom, hogy nincs autód, remélem mihamarabb megtudod venni az új autócskádat :) Idén nekünk is kuplungcsere vagy mi lesz, meg a légkondi is szarakszik, viszi a pénzt, amióta tört :(
Mennyit szánsz az autóra? Mi Ford pártiak vagyunk, azt szeretjük, következőnek is azt néztünk ki.
Sziasztok!
Mi újság errefelé? Jól vagytok? Hogy megy a vezetés mostanában? Jogsisok, vezettek rendületlenül? Tanoncok, hogy megy a vezetés? Berina, Jutka, Rosa, cica hogy haladtok?
Magic Life vezettél már azóta? A jogsi ugye megvan?
katus, atlantisz, platty veletek mi újság?
De elveszett mindenki :(
Én jelentem megejtettem első vezetésemet idén. Ma annyira volt kedvem vezetni, hogy elkértem páromtól a kulcsot. Azt hittem hogy felejtettem egy csomót, de nem.Ment a dolog. Sőt már az órát sem kellett néznem, az autó hangjából kenem, vágom, mikor kell váltani. Tök jóóóóóóóóóóó... A parkolás is szuperül sikerült, most úgy látszik jó passzban voltam... Majd vasárnap is vezethetek :) Habár párom azt mondta, hogy a kanyarodással még gondjaim vannak, na de majd kiküszöbölöm a dolgot :)
Sziasztok!
Igyekszem sűrűbben feltűnni :-) Csak most télen nincs annyira sok minden, amit mesélni lehetne...hisz vezetni se tudok olyan sokat. De azért be-bekukkantok, hátha valakinek tudok segíteni! :-)
Veled mi újság? Jogsi megvan már? :-)
Tök szupi, egyre ügyesebb vagy, egyre több a rutinod. Csak így tovább!
Én mostanában nem vezettem, nem is sok kedvem volna hozzá, igaz sok lehetőségem sincs. Ez van...
A privit majd várom. Remélem semmi rossz nem történt veled..
Sziasztok!
Nem tűntem ám el teljesen...csak egy kicsit! :-) Először is: Balesetmentes Boldog Új Évet Nektek!
Vezetéssel kapcsolatban pedig...Mivel mellékutcában lakom, ilyenkor nincs takarítva az utcába a hó, így sem én, sem a keresztanyám nem vezetünk, még a kocsit se vesszük elő. Úgyhogy a jogsim most téli szünetre ment! Remélem Ti ügyeskedtek azért!
(Mivel nem olvastam a fórumot, ezért nem tudom kivel mi újság, de bele-bele fogok olvasgatni...ígérem :-D )
És igyekszem aktívabb lenni...Remélem összejön!
Szia! Látod,ez így van.Elszúrtad.Nem kicsit,nagyon.:-)
Képzeld el,ma szakadó esőben jöttem azon az utcán végig,ahol anno összetörtem a kocsit. Ja és még voltam a munkahelyemen is. Tök jó volt. Már esőben sem vagyok olyan béna.Hurrá. Mostanában minden nap vezetek. Majd megírom neked privibe,mi történt velem a héten.:-(
Na jó, nem próbálkozok, eltoltam :D Többé tisztára nem tudom mosni magam :D
1 éve még én sem gondoltam volna, hogy jogsim lesz és vezetni tudok majd.. ilyen ez, telik az idő.....
Boldog Új Évet kívánok Én is, vezessetek óvatósan, figyelmesen.
Nekem a vezetés marad majd jobb ídőkre, ilyen ídőben sem kedvem, sem bátorságom nincs. Na de tütü autóm sincs, hogy lesz e az majd ídővel kialakul.
Köszönöm moncsinak a sok sok jelet,
ez majd elviszi a telet,
jön lassan a nyár, s
eltübik vele együtt a sár :DD
Moncsicsi: Én is parás vagyok, de szerintem a hóban vezetésnél is úgy van, mint a vezetésnél. Először nagyon fél tőle az ember, de aztán minél többet vezetsz hóban, annál kevésbé parázol. De azért én is nagyon várom már a jobb időt. Garázs nélkül ráadásul reggelente a kocsit kihalászni a hóból... háát, van kellemesebb dolog is a világon.
Amit írtál arról, hogy kimész egy pályára megtapasztalni, hogy milyen ha megcsúszol stb., nagyon jó ötlet. Anyukám azt mondta, hogy talán jobb lenne, ha egyszer megcsúsznék, mert legalább tudnám, hogy milyen (persze csak egy pici megcsúszásra gondolt, nem a halálomat kívánta :)). Na jó nem akarok morbid lenni.
Katus tök jó, hogy ilyen merész vagy... Azért nagyon óvatosan...
Én úgy döntöttem, ha nyáron vagy tavasszal, vagy bármikor ha lesz lehetőségem én egy ilyen tesztpályás dologra befizetek, hogy kipróbáljam, na meg meg is mutassák hogy kell közlekedni, korrigálni, vezetni ilyen esetekben, mint hó, ónos eső, vízen megcsúszás és egyebek...