Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! fórum

Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)

2346. katus3 (válaszként erre: 2345. - Moncsicsi83)
2010. febr. 2. 10:18

Ne csináld már!!!!:-) Hát hányszor írjam hogy én voltam háromgyémánt? Öregszel,Te nő.:-) Többiekről én sem hallottam mostanában. Tudhatjuk mi a baj?

Én vezetek, múlt héten végig nálam volt a kocsi,akkor volt a defektem is. Végre visszarakta férjem a téli gumit,zavart hogy egy nyári felni van fent ilyen időben. A héten nem hiszem,hogy sokat fogok vezetni. Csak vásárolni megyünk,ha jobban leszünk,de most biztosan a férjem fog vezetni. Egyébként nem zavar a hó. De tényleg lehetne már tavasz.

2010. febr. 2. 09:48

Katus, jóbulást a családnak, remélem mihamarabb kikecmeregtek ebből a náthából! Én megvagyok, lelkileg most a padlót fogtam, de szerencsére nem betegedtem le. REmélem nem is fogok....

Most a havas, csúszós utak miatt megint nem vezetek, szóval várom a tavaszt, vagy a csapadék mentes időt. Te vezetsz még mindig rendületlen? Nem félsz a csúszós utakon?

Berinka, szorítok, hogy végre legyen időpont és mehess vizsgázni, kíváncsi vagyok mikorra lesz vizsgaidőpontod, meg hogy kér e az oktató... Vezetni mész még?

Rosa-val meg Jutka-val nem tudom mi lehet, elvesztek nagyon. Magic is régen volt már... cica83-mal mi lehet? És Cicussal? Platty is régen járt erre... na meg háromgyémánt is.. Hogy eltűnt mindenki...

2010. febr. 2. 09:28

Sziasztok!

Én is vagyok néha. Semmi érdekes nem történik velünk. Szerencsére a gyerekek jól vannak, senki sem beteg. Párom visszament, majd 21.-én jön meg.

Holnap mondja meg az Oktatóm hogy mikor lesz a vizsgám. A hétre már nem ígérte hogy beférek, de legkésőbb hétfőn vagy kedden elvileg. Már nagyon nagyon várom.....

Többiek hogy állnak a vezetéssel? Rosa? Jutka?

Akik meg már vezettek vigyázzatok nagyon ezen a havas-csúszós utakon!!! Már jó lenne ha jönne a tavasz... :-) puszi Mindenkinek!!!!

2343. katus3
2010. febr. 2. 08:36
Szia! Én néha benézek,de senki sem írt idáig.:-( A héten nem vezettem,mert betegek vagyunk,férjem sem dolgozik,Bettim sem megy oviba. Most családilag szenvedünk a náthától. Te jól vagy?
2010. febr. 2. 08:25
Hm... Mindenki elveszett? :(
2010. febr. 1. 11:32
A többiek merre vannak? Mindenki el van veszve?
2340. moncsicsi83 (válaszként erre: 2339. - Atlantisz26)
2010. febr. 1. 11:32

Kitartás csajszi, hátha ezután csak jobb jön. Én reménykedem benne, de nagyon... Csak jobb jöhet!

Kíváncsi vagyok, mi lesz az ügyből, lesz e bíróság. Olyan rossz, mert ez sok időt elvesz az embertől, a sok ide-oda járkálás. NA de remélem jól jöttök ki belőle.

Vezetgetsz mostanában? Én pénteken vezettem, tök jó volt, kikapcsolódtam, élveztem a dolgot, erre most megint esett a hó. Grrrrrr. Mikor lesz már tavasz? NA oké, szeretem a havat, imádom, de vezetés szempontjából nem, vagyis meg sem merem próbálni. Szeretnék már rendszeresen vezetni... :)

2339. Atlantisz26 (válaszként erre: 2338. - Moncsicsi83)
2010. jan. 30. 09:48

Köszi a bíztatást. :) Általában az van, hogy havonta egyszer kiakadok, aztán másnap újult erővel megyek be. Sajnos és szerencsére jobb munkám nem is lehetne, de megőrjít néhány ember. Ha nem lenne ez a széthúzás... Na de ez van.

Neked is kitartást! Remélem mindkettőnknek rendeződik a helyzete.

Más: kedden megtettem életem első vallomását a rendőrségen, nem is volt annyira rázós, a nyomozó nagyon normális volt, mellettünk áll. Szerencsére a szembesítésre nekem mégsem kellett bemennem, de azt tudom, hogy ott sem történtek nagy dolgok, a nő talán kezdi belátni, hogy hülyeséget csinált, és neki is gondja lehet belőle.

Azért még nincs vége, kedden talán az is kiderül, hogy ejtik-e az ügyet, vagy irány a bíróság.

Egyébként ezután jobban megértem majd a rendőröket. Sosem gondoltam volna, hogy belülről ennyire elhanyagoltan néz ki a rendőrség. Balkáni viszonyok, koszos, falról lelógó tapéták mindenhol, 70-es évek eleji bútorok, nyomtató nincs ám irodánként, egy van a folyosón. Ráadásul, ha ilyen ügyekkel megy el egy nyomozó 2 délelőttje egy héten, akkor nem csodálkozom a rendszer lassúságán.

2338. moncsicsi83 (válaszként erre: 2337. - Atlantisz26)
2010. jan. 30. 00:22
Ezzel én is így vagyok, de most nincs az a lehetőség, hogy ugráljon az ember. Én most kiváró állásban vagyok, majdcsak jön borúra derű is. Kitartás csajszi, tudom rossz, de néha muszáj tűrni.
2337. Atlantisz26 (válaszként erre: 2334. - Katus3)
2010. jan. 28. 21:28

Vezetgetek minden nap, de nem sokat, mert nincs olyan messze a munkahelyem, szóval ált. csak napi 10-15 percet ülök kocsiban, néha hazaérek és még teszek egy kört, hogy picit tovább tartson. :)

Tudom, hogy ez nem az a fórum, de Ti mit tennétek, ha a munkátokat nagyon szeretnétek, viszont a légkört, a nagyon magabiztos, áskálódó munkatársakat utálnátok? Ma betelt a pohár a munkahelyemen, és most legszívesebben felmondanék, de persze csak akkor, ha az égből is új álláslehetőségek potyognának.

2336. moncsicsi83 (válaszként erre: 2335. - Katus3)
2010. jan. 28. 21:14

Na mire megírtam a választ és elküldtem volna, elment a net.

Szóval aranyos párod, hogy üzent nekünk. Majd kipróbáljuk egyszer, hátha bejön, de a szervízben is alig bírják leszedni, pedig valami speckó valamivel szedik le. Anno negyed órát szenvedtek vele, mire lejött. Most már rutinosabbak, de most is eltelik vele pár perc. Nem gyári dísztárcsa van rajta, mert azt lelopták, hanem utángyártott lopásbiztos :D Ezzel meg kellene szenvedniük, ha le akarnák lopni :D

2335. katus3 (válaszként erre: 2331. - Moncsicsi83)
2010. jan. 28. 18:25
Szia! Férjem üzeni,hogy ha le akarod szedni a dísztárcsát, belül kapaszkodj bele,a szeleptől 10-10 centire,és tépd le. Simán lejön. Vagy pedig,ha kiveszed a kerékcsavarokat, lejön a dísztárcsa felnivel együtt. Az a lényeg,hogy ne a dísztárcsa szélét feszegesd. Párom szinte minden nap szed le Focusról dísztárcsát,felnit.
2334. katus3 (válaszként erre: 2333. - Atlantisz26)
2010. jan. 28. 18:16

Szia! Persze,én is csak a felnire gondoltam.:-) Gumi lecsúszással kapcsolatban. :-)

Te vezetgetsz? Én mostanában elég sokat. Minden nap.

Többiek eltűntek?

2010. jan. 28. 12:55

Őszinte leszek. Én tutira nem tudnám lecserélni, hozzá se kezdenék, hanem ugyanazt tenném, mint Te, és ezt is fogom tenni, ha majd előfordul.

A gumi meg valóban lecsúszhat olykor... :) Természetesen a felniről.

2332. katus3
2010. jan. 27. 18:06
:-)Elméletben én is zseni vagyok.:-) Gyakorlatban meg,ami a férjemnek pár perces meló volt,nekem biztosan eltartott volna egy darabig.Fiamat meg nem akartam kitenni egy tüdőgyulladásnak. Szerencsém volt. Hazafelé elhoztuk a kereket a gumistól,nem én voltam béna,hanem lecsúszott a felniről a gumi. Néha előfordul,azt mondták. Csak most épp nálam...
2331. moncsicsi83 (válaszként erre: 2330. - Katus3)
2010. jan. 27. 17:38

:) Még szerencse, hogy párod tudott jönni.. Látom meg lesz tavaszra a lecke.

Az hogy nekem menne e, nem tudom, elméletben megy, rutinon ezt húztam. Gyakorlatban meg? A mi kocsinkon biztos nem, mert a dísztárcsákat a szervízben is valami speckó cuccal szedik le, hogy kereket tudjonak cserélni, olyan nehezen jön le. Szóval nálam lehet valami szervizest kellene hívni :D Remélem sosem lesz rá alkalom.

Basszus ezek után nem merek egyedül kocsikázni :)

2330. katus3
2010. jan. 27. 14:32

Sziasztok! Rég voltam erre.Mindenki jól van?

Képzeljétek,ma megvolt az első defektem. Elindultam anyuékhoz,és az utca közepén valami fura hangot hallottam,pár pillanat múlva pedig erős rázkódást éreztem. Félreálltam megnézni mi van,bár sejtettem... a jobb hátsó tök lapos volt.:-P

Na mit tettem? Szerintem azt,amit a legtöbb nő csinált volna a helyemben.(Tisztelet a kivételnek). Felhívtam a férjemet,hogy azonnal jöjjön,nagy a baj,defektet kaptam. :-P Még jó,hogy helyben dolgozik. :-) Kicserélte a kereket,de azt mondta,meg fog rá tanítani,mert nem szaladgálhat minden alkalommal,mikor ez van.Pedig csak az első volt. :-) Szóval amint jobb idő lesz,kereket fogok cserélni. Nektek menne a dolog?

2010. jan. 26. 18:50

Akkor igyál dupla adagot? Na jó, azt azért ne, mert a végén eltompulsz és nem reagálsz olyan gyorsan. Ne akard görcsösen megcsinálni, vedd úgy, mint... Nem is tudom mit. Minél görcsösebb vagy, annál rosszabb a teljesítés. Nekem anno az oktató azt mondta:

idegesség = min. 70 % esély arra, hogy megbukok.

Be is jött neki...

2328. Lissy
2010. jan. 26. 10:33
Sziasztok! Nagyon köszi a bítatást! Igyekezni fogok, hogy sikerüljön már végre!!! Még nem tudom mikor megyek legközelebb mert amikor elváltunk az oktatóval eléggé rossz hangulatban voltam, konkrétan azt mondtam, hogy én többet soha nem vizsgázok..:) De majd felhívom, hogy jelentsen be vizsgára... Csak előtte rá kell készülnöm valamivel, jó ötlet a nyugi-tea, csak nekem sajna nem használ ilyen helyzetekben. Berinka szorítok jövő 7en, szerintem én is jövő héten megyek, ha sikerül elintéznem! Köszi Nektek a bíztatást!
2010. jan. 25. 20:02

Sziasztok, én is vagyok.

Lissy, sajnálom, hogy nem sikerült a vizsgád, de majd a következő sikerülni fog. Én az első forgalmin buktam meg, akkor sík ideg voltam, mindent rosszul csináltam előtte a vezetésen, persze a vizsgán egy padka miatt kopp...

A másodikra úgy mentem el, hogy ha bukok, bukok, letojom, akkor sem leszek ideges. Jah, és ha jól emlékszem, azért biztos ami biztos, előtte ittam egy nyugtató teát. MEgbeszéltem az időjárással is az erkélyen, hogy most szakadj eső, mert utána vizsgázok, szóval elvoltam:D A nap kisütött, én meg átmentem. Próbálj meg előtte nap már kikapcsolni. Ha segít -nekem segített- előtte egy kis levezetésként vezess még egy 10-20 percet, aztán csapj bele a lecsóba. Menni fog, csak bízz magadban!

2010. jan. 25. 18:44

Szia Lissy!

Én most vagyok az első forgalmi vizsgám előtt. Jövőhéten lesz a nagy nap, még nem tudom pontosan hogy mikor. Nekem is elsőre meglett minden már csak ez van vissza. De én is rettentően félek, és ugyan ez a problémám mint Neked. Szerintem nem a vezetés részével lesz a baj, hanem a nagy izgalom miatt nem fog sikerülni,majd kalamolok össze vissza.. :-( már előre látom.

Tanácsot így még nem tudok adni. De itt vannak nagyon kedves lányok igaz? Akik talán jobban tudnak bátorítani. Rám is rám fér néha. Ugye Moncsi? :-)

Mikor lesz a legközelebbi vizsgád? Majd együtt szoríttunk fel a fejjel!!!!

2325. Lissy
2010. jan. 25. 13:38

Sziasztok!

Én új vok itt és úgy találtam meg ezt a fórumot, hogy napok óta a neten keresgélek forgalmi vizsga cikkeket. Hát én most vizsgáztam néhány napja, de már ez volt a 3. forgalmi vizsga bukásom. Nagyon el vagyok keseredve! A story a következő: Eddig minden elsőre sikerült (KRESZ, eü, rutin) szóval már minden megvan, csak a forgalmi hiányzik. Első alkalommal a prakolás miatt buktam meg, ami még érthető is volt, mert nem sokat gyakoroltuk az oktatóval. Aztán a 2. vizsgán már nagyon oda voltam, annyira izgultam, hogy azt se tudtam merre van jobbra meg balra, szóval totál káosz volt.. Így a 2. vizsgámon az izgulás miatt illetve az 1. vizsga miatti kudarc élt még bennem és ezért nem sikerült. Az oktatóm akivel a 2. vizsgáig vezettem nem volt éppen az én stílusom, kezdve azzal, hogy elég "idegbeteg" volt. Aztán úgy döntöttem váltok oktatót. A 3. vizsgámra úgy fel akartam készülni, hogy semmi ne legyen számomra bizonytalan, azaz 100%-ra akartam menni. Az új oktatóval vettem 8 órát (nem kevés) és parkoltunk rengeteget, meg mindent átvettünk mégegyszer. Hát.... mégis megbuktam. De hozzá kell tennem, hogy annyira féltem már ettől a 3. vizsgától, hogy vizsga előtti napon nyugtatóval aludtam el... Én azt gondolom, hogy azért nem tudok levizsgázni mert annyira félek a vizsgától. Egyébként már tök vezetnék! Szerintetek mit csináljak, hogy ne izguljak annyira??? Legalább beszélgethetne az oktató a vb-vel, hogy ne legyen az a síri csend vagy valami kellene amitől lenyugszom, mert már nagyon nincs kedvem még egyszer megbukni. Az oktató is azt mondta, hogy nem a vezetéssel van baj, hanem azzal hogy túlságosan izgulok!......

2010. jan. 22. 23:17
Szomorú, na de egy állítás, egy tagadás, szóval szerintem ejtve lesz. VAgyis reméljük...
2010. jan. 22. 20:40

Ha gyanúsítottként behívnak vkit a rendőrségre, akkor alapból van fénykép, ujjlenyomat. Ha garázdaságért feljelentenek, azonnal gyanúsított vagy, meg sem hallgatják a Te verziódat. Már eleve úgy jött a levél, hogy gyanúsított, ezen én is meglepődtem. Eddig én sem tudtam mindezt, de most kiokosodom.

Szembesítés még nem tudom mikor lesz, most egyenlőre csak mi is elmondjuk, hogy pontosan mi történt, elvileg csak a nyomozó, meg az ügyvéd lesz bent. Aztán reméljük a legjobbakat, hogy ejtik az ügyet, ha nem (amit mondjuk én el sem tudok képzelni), akkor bíróság, ami akár másfél év is lehet.

2010. jan. 21. 19:18

Halihó!

Atlantisz, sajnálom, hogy ilyen hercehurca van. Tényleg minek az ujjlenyomat? Azt már rabosításnál szokták, nem? Basszus, tök gáz, hogy ilyenek vannak...

Berina, hajrá, nemsokára vizsga. Addig szedd össze magad, mert az index elmaradása bukta. De ügyes leszel, főleg, hogy ilyen csúszós úton biztonságosan tudsz vezetni. Akkor ez már tényleg azt jelenti, hogy megtanultál vezetni :)

2010. jan. 21. 16:06

Sziasztok!

Ma voltam vezetni, pont a legnagyobb hóesésben. Azért elég jól ment, nagyon csúszott, de nem féltem mivel ott volt az Oktató mellettem. :-)

Azt mondta hogy biztonságosan vezetek, és már tényleg jól megy, csak sokszor figyelmetlen vagyok. A fő hibáim még mindig, hogy sokszor nem veszem észre a táblákat hogy hánnyal lehet menni, és kerülésnél az indexek elmaradnak néha.. :-( Ha megyünk és kanyarodunk akkor mindig kirakom, de ha az út szélén álló autókat kerülöm mindig elfelejtem. :-( De már ez is haladás részemről hogy eddig eljutottam. :-) A parkolás meg hol sikerül hol nem. Az majd úgy lesz vizsgán ha szerencsém lesz meg tudom csinálni. :-) MÉg jövőhéten megyek három alkalommal aztán utána hétre beirat vizsgára azt mondta az Oktatóm. :-)Jaj de nagyon várom már. El sem hiszem.. :-)

2320. katus3
2010. jan. 21. 15:33
Sziasztok! Ujjlenyomat?Az meg minek? Lehet én vagyok a buta,de nem értem.:-P Ők is ott lesznek jövő héten? Tudni hogy mivel kapcsolatban idéztek be titeket? Nagy az Isten állatkertje...
2010. jan. 20. 17:02

Sziasztok!

Mentünk a 6 éves első osztályos gyerekért a suliba, nem volt idő ilyesmire, úgy, hogy ráadásul nem történt semmi.

De az ügy folytatódik, ma volt ujjlenyomat, meg minden megalázó dolog.

Jövőhéten tanúvallomás. Fasza. Nincs jobb dolgom.

2010. jan. 20. 13:24

Jó tudni, olvasni, mindenkinél zajlik az Élet.

Szomorúan olvason Atlantisz beszámoloját. :(

Ma jött meg a jogsim, eddig ülltem rajta :D

Vezetni nincs lehetéségem. Ha lenne is zsetonom, akkor sem autó vételbe fektetném, hanem elrepülnék Barcelona-ba :DD

Megvenni egy kicsi kocsit nem nehéz, de azt havi szinten fenntartani, sajna nem tehetem meg. Tehát a vezetés gyakorlása várat magára. Jogsi letétem közepette megigérte egy német barátom vesz Nekem egy használt autót, de a jövő zenéje, vajon lesz-e belőle bármi is....

2317. moncsicsi83 (válaszként erre: 2316. - Katus3)
2010. jan. 20. 09:32

Borzasztó, amik vannak. A rendőrség épülete előtt vannak a legnagyobb szabálytalanságok, vagy lopások. Ott nem figyelik őket...

Amúgy alap, hogy a kocsit zárni kell. Párom is -amióta csak ismerem- mindig mondja, hogy ajtót zárd. Sőt mindig amint beülünk, már be is van nyomva a biztonsági zár. Alap.

Jah, és Atlantisz történetéből tanulva, ha valami efféle konfliktus van, szerintem egyből rendőrt kell hívni. Páromnak meséltem, ő is mondja, hogy ha velem ilyen történik, bármi van, hívjak rendőrt. Eszméletlen milyen emberek vannak. :( És félő ez csak rosszabb lesz.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook