Születésnapi buli - ti mit gondoltok erről? (beszélgetés)
Engem a piszkálás nem zavarna, nyilván ha a lányom utálná, akkor nem is akarna elmenni. A gyerekek között gyakori ez, egyik nap piszkálják egymást, másik nap elválaszthatatlanok.
8 évesen nem úgy állnék hozzá, hogy gyűjtsünk össze pénzt ajándékra. A szülinap az együtt játszásról szólna, ha hoznak ajándékot, az kedves, de nem több.
fejenként egy ezrest??? :o
23 gyerek esetén ez egy évben 22ezer ft. :o
a saját gyerekem felé nem engedhetek meg magamnak ekkora ajándékot... ez baromi túlzás... ráadásul ha valaki nem tud fizetni, ő kimarad? ha csak 1-2x nem tud fizetni, akkor mi van? majd ő kisebb értékű ajándékot kap?
nálunk tuti nem műúködne, de én is ellenlábasa lennék :o
én a pénz-kérésen akadtam fent jobban.
a gyerekek tényleg bmit megbocsájtanak, elfelejtenek... aki ma halálos ellenség, lehet, hogy holnap a legjobb barát. és fordítva.
magán az okozott anyagi káron (pl kabát elszakítása) felül hagynám, hogy ezt a gyerek rendezze le.
persze közben próbálnék a lelkére beszélni, hogy nem kell mindenkivelé jóban lenni, nem kell mindenkivel beszélgetni, barátkozsni, stb.
a pénz kérése pedig szimplán felhűborító. tényleg olyan, mintha anyuciék a kispajtások (szülei) pénzén szeretnék a gyerek szülinapi biciklijét/legoját/tabletjét/akármijét megvenni.
Ez a pénz dolog nálunk nagyon bevált! A szülők fejenként max egy ezrest összedobnak és vesznek a szülinaposnak egy nagy közös ajándékot.
4. éve jól működik az ovis csoportunkban, nem volt belőle sértődés, pofavágás vagy negatív visszhang.
De olyan gyereknek egy vasat se adnék, aki bántja a lányom!!!! Sőt, hirtelen közbe jön egy családi rendezvény és nem megyünk ünnepelni a zaklatót.
Hát első körben persze akart volna, de nem szeretném elengedni. Beszélgettünk róla, úgy tűnik hogy nem ragaszkodik hozzá.
Gondolom a meghívás annak köszönhető, hogy a szülők értesültek arról, hogy a lányuk miket csinált... (körbevették az udvaron, csúfolták, kiabáltak vele, megvádolták azzal hogy elvett egy játékot ami nem az övé (nem volt igaz egyébként) egy másik fiú eltépte a kabátját stb. szóval elég komoly ügy volt, még 3 hete sincs...)
Mindettől függetlenül ez a pénz kérés nekem nagyon furcsa...
További ajánlott fórumok:
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Mit gondoltok erről? Mennyit ér a diploma?
- Ő 22 én 30 leszek! Mit gondoltok erről? :)
- Mit gondoltok erről?
- Ha egy kapcsolatból kiveszik az egymás iránti tisztelet, onnantól nem érdemes folytatni. Ti mit gondoltok erről?
- Mit gondoltok arról, hogy egy lány felköszönt egy fiút születésnapján és a fiú ezt írja vissza neki?