Szobatisztaság 3 évesen (beszélgetés)
Az én 2,5 éves fiam is keservesen sír, ha ráültetem a bilire, wc-re. :( Pedig amúgy érdekli a dolog, jön utánunk. Érzi, tudja is szerintem, hogy mi a lényeg, mert mindig jelzi, ha a pelusba bepisilt, bekakált. De a bilibe, wc-be nem hajlandó.
A lányom ennyi idősen már szoba- és ágytiszta volt.
én azt nem értem, hogy tőlünk kérdezed, hogy "milyen érvekkel" győzd meg?
hát most vannak érveid, vagy nincsenek?
Igen, de Te szoltal a fiadnak.
Neki ez meg sem fordult a fejeben. Meg a gondolat sem, hogy talan 3 evesen csak nem kellene mar pelenka.
Ha az én példámat nézzük, helyesen teszi :-). Szóltam a fiamnak, tudta hogy mire való a bili, wc, de sikítófrászt kapott tőlük. Így nem forszíroztam, nem piszkáltam. Két hónappal a 3 éves szülinapja előtt egyik délután szólt, hogy neki nem kell több pelus. Se nappalra, se éjszakára nem használom azóta! Volt balesete, de csak egy pár, nem több, mint akit maceráltak a szobatisztasággal.
Ha el lett a gyereknek mondva, tudja a dolgot, akkor szerintem is hagyni kellene. Egyébként a bölcsibe is teljesen ledöbbentek, hogy pénteken egy full pelusos gyereket vittem be, hétfőn meg egy teljesen szobatisztát, ágytisztát! A bölibe talán ha kétszer volt balesete, akkor is azért, mert az udvarról nem ért be időben. Az oviba meg egyszer sem. Kiderült, hogy a bölcsibe pont azon a héten már próbálták ráültetni a wc-re, de úgy sírt, hogy letettek róla, hogy még nem ért meg rá.
Nem hiszek a szobatisztaságra való nevelésben.
De mindegy is, mert sosem szólnék bele más nevelésébe. Meggyőzni meg főleg nem próbálnám.
Sziasztok, van egy jo baratnom, akinek a kislanya most lesz 3 eves.
A baratnomnek meg csak meg sem fordult a fejeben, hogy ideje lenne a szobatisztasagra nevelest elkezdeni.
Nem szoktam beleavatkozni a masok dolgaba, de nagyon joban vagyunk,mikor kicsi volt a gyerek sokat segitettem neki (gyerekapolo vagyok-kulfoldon vagyunk, nincsenek szulok rokonok, vedonoi halozat)viszont ebben az egyben nem hallgat ram.
Milyen ervekkel tudnam meggyozni, hogy itt lenne az ideje elkezdeni a tanitast?
Azt mondja, arra var, hogy a gyerek majd magatl szol, hogy wcre kell mennei, nem akar pelenkat!
További ajánlott fórumok:
- Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- 5 éves, óvodaköteles, de nem szobatiszta, fel kell hogy vegyék így is óvodába?
- Hogyan kell szobatisztaságra nevelni egy kiskutyát?
- Egy évesen miért nem szobatiszta a kutya?
- Mit tehet a szülő, ha 3 évesen vinné a gyereket oviba, de esetleg még nem szobatiszta addigra?