SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Valaki ébresszen fel, ha megjött, légyszi...addig is iszom egy pálinkát! 😂😂🤣🤣
Ez aztán szép várja az ember de egy csőd az egesz rendszer 1 ismerösöm kapott este 9 kor takarekos tegnap ma meg semmi kipusztultak mint a Dinók!!!
Na, ez például egy értelmes kérdés, és majdnem elveszett a sok "utaltak már x megyében?" között...
Szóval a hatósági átutalások (inkasszó) mindig banki munkanap elején kerülnek teljesítésre, ha nincs elég fedezet akkor pedig 30 napig van sorba állítva a számlán. Tehát ha rá kerül a számlára, azt 8:30 körül már látni fogod. A banknak törvényi kötelessége értesíteni a hatósági átutalás (rész)teljesítéséről, vagy sorba állításáról, ezt levélben küldik amiben benne van az összeg, illetve, hogy meddig tart a sorba állítás. Fontos tudni, hogyha ez lejár, gyakorlatilag másnap már újra benyújthatja a végrehajtó (és meg is szokták tenni). A teljesen mebtes rész 28500Ft, 114000Ft felett viszont mindent visz. A 28500, es 114000Ft közötti rész 50%-ig végrehajtható, kivéve ha gyerektartás miatt van az inkasszó, mert akkor még a 28500 felét is vihetik.
Takareknal meg a nyugdijak sem irodtak jóvá
Szia most jött a gyerek apukája a nav-tól, aki egyedülállóként kapja a családi, ott a gyerek apja nem jogosult, sem az adóvisszatérítésre, sem az szja-ra , úgyhogy hiába vártuk a pénzt mindkettőnknek, és töltötték ki a visszadó nyomtatványt, mert ő nem kap, azt hogy én miért nem még fogalmam sincs , én hétfőn megyek be!
Csongrád megye K&H sem! 12.00-től kezdik jóváirni a számlákon.
Érdekes ez egy Takarékos se kapott még itt pénzt???
Fejér megye otp. Esetleg valaki kapott utalást. Vagy Mkb bank. Köszönöm.
Szia. Én Somogy megye,ugyan így FHB most takarék és még semmi 😔
Hát én nem tudom tényleg de reméljük nem az.
Nem tudom . Olyan van hogy ez nem az én pénzem lenne ? Téves utalás?
Sziasztok! Esetleg Bács megye, OTP-s kapott valaki már utalást?
még Mkb bank sem kapott Bács megyében
Az nem gáz? Vagy nem tudom
Sziasztok!Bács megyében kapott már valaki otp-s?Válaszokat köszönöm 🙂
Udv olyan letezik hogy kaptam pénzt vissza . Es nem egyezik az adó szám?
Üdvözlök mindenkit érdeklődnék hogy én FHB Bankós voltam ami most ugye Takarék bank lett.Csongrad Csanád megyében lakom Röszkén érdeklődnek Hogy az szjat más se kapta meg meg?köszönöm
Szia! Ilyenkor az lesz a teendő hogy május 20-og be kell adni a adóbevallást és akkor vissza kapjátok a pénzt. Én is így jártam.
Én nem arra gondolok ami megosztotta egy csopiban
Előbb inkasszó, aztán levél.
Köszönöm a választ! Előbb jön a levél, mint az inkasszó a számlára?
Sziasztok, egyik ismerősömnek rá ment reggel 7:00 körül, OTP, Borsod, Mezőcsát!
És ha rajta lenne az inkasszó, akkor mínuszban lenne a számlám? Egyelőre semmi ilyet nem látok.
Sziasztok. Szja reggel a számlán volt. Otp
Helló mindenki! Kérdésem az lenne, h az élettársam igényelte ezt a visszaadót, 2 gyermekünk van, de egyedülállóként kapom a csp.A családi adókedvezményt azt tudja igényelni, de ebben a visszaadóban nem vagyok biztos!? Valaki tudna válaszolni? Köszönöm
További ajánlott fórumok: