SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Próbáltam válaszolni, de már itt is kezdik szelektálni a hozzászólásokat.
Ez van amikor igazat mondasz 🤷♀️
De ettől még a tények, tények maradnak. Elkölteni azt ami még nincs, elég nagy ostobaság!
Ma is utalhatnak SZJA visszadót?
Szia! Nem kötekedni akarok, de amikor tavaly (azt hiszem Októberben) bejelentették, már akkor az volt a “hivatalos” nyilatkozat, hogy 2022 Február 15-ig visszakapja minden jogosult. Úgy gondolom ennek fényében kellett mindenkinek tervezni ezzel a pénzzel.
Takarék mi sem kaptunk semmit ,de már nem foglalkozom vele majd jönn hétfőn .Szép napot nektek.
Tegnap a nyugdíj 1 óra után volt rajta a takarék banknál mert túlterhelt volt a rendszer
szia nem mkb majd hétfőn talán
Kapott valaki bács kiskun megyébe számlára?Mkb bank
Szia febrz15.-től be tudod nyújtani a nav fele.
Szerintem nem. Ez egy hivatal,és melyik hivatalban dolgoznak hétvégén? Én bezzeg megyek 🙈😂
Mi is visszaadót adtuk be,sajnos semmi.
Az első utalási napon megkaptam és nem adtam be semmilyen nyomtatványt, úgyhogy ez az elmélet is borult.
Hetvegen utalnak amugy ? 😊
Én kapom a cspt a férjemnek visszadó nyilatkozatot adtunk be(a családi adókedvezményt is ő szokta visszaigényelni és ma egyszerre utalták mindkettőnknek külön számlánk van.
Én nyomtatványt adtam be könyvelő csinálta és még semmi
Nem bank függő és nem is megye függő.
Ha pipa vagy, akkor a NAV legyen a célpontod.
..
A banknak semmi befolyása nincs az egészre.
Ha a NAV-tól megkapja, akkor ráteszi a számládra.
Ha csak nem zuhat meg a rendszerük azok miatt, akik másodpercenként ellenőrizték az egyenlegüket, és mint tudjuk történt ilyen.
Visszadót adtam be, megkaptam tegnap este. Élettársam, aki kapja a csp-t ezért automatikusan jogosult ma délben kapta meg. Teljesen véletlenszerű a sorrend.
Szia. Viszadót adtam be. Megsem kaptam meg :(
Sziasztok! Sok helyen olvastam, hogy inkább azok kapták meg első körben az szja -t akik visszadó nyomtatványt adtak be . Valószínűleg akik a csp-t kapják azok csak hétfőn kapják meg az összeget.
Nyugi. Én épp most néztem meg a netbankban (nap közben nem volt rá időm) , az enyém sem jött meg, én kapom a csp. - t, automatikusan jogosult vagyok, év közben nem vettem igénybe a cs. adókedvezményt. Hétfőn majd megérkezik. Ha nem, akkor meg kedden bemegyek a navhoz. Sokan. nem kapták még meg. Kár idegeskedni rajta. Kellemes hétvégét kívánok.
Hat a nap folyaman 1x akarok belépni a netbankba megnézni mi ujsag!.... erre tessék..bese tudok lépni!!!! (Remélem hamar orvosolják a problémát)
Feleslegesen vitatkoznál, mert bank, és pénzügyi szektorban dolgozok több mint 10 éve, ezért van némi fogalmam az átutalások működéséről. Amíg a Takarékszövetkezetek nem egyesültek, addig valóban volt jelentősége a megyének, mert mind külön elszámolási rendszerben dolgoztak, ráadásul nem is csatlakoztak közvetlenül a GIRO rendszerbe,de már ők is egyesültek, és egy központi elszámoló rendszert üzemeltetnek. A beérkező utalásokat 99.99%-ban teljesen automatizált módon írja jóvá a bank, a számítógép nem válogat. Hitelesíti a GIRO-ból kapott adatcsomagokat, és ha minden rendben, jóváírja az összeget a bankszámlára. A NAV utalási sorrendje pedig teljesen véletlenszerű, feltételezem, hogy a feldolgozás sorrendjében kerültek előkészítése az utalások, majd külön csomagokba rendezték, és küldik ki.
A postás nyilván egy körzetbe viszi ki, nem ugrál ide-oda az országban.
De a NAV-nál bankszámlaszámok vannak, azokra utalnak valamilyen, általunk nem ismert sorrendben.
Az itt írók közül is volt olyan, aki megkapta, a házastársa pedig nem. Ez máris megcáfolja a bankfüggő/megyefüggő elméletet.
Nálam érdekes módon a 65. Sorban szereplő összeg helyett 80-85.000 FT-al kevesebb jött. Majd ha fent lesz az adóbevallásom márciusban kíváncsi leszek mit csesztek el...
Ma kora délután megkaptam, Budapest Raiffeisen bank, férj még nem Bbank.
Nem nyitok vitát. De bank függő es megye függő is..Ugyan ugy mint amikor a postás viszi ki..ott is megye függö . Szép álmokat!
További ajánlott fórumok: