Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Szerintetek szégyen, ha valakinek nincs érettségije? fórum

Szerintetek szégyen, ha valakinek nincs érettségije? (beszélgetés)

41. b598e4912b (válaszként erre: 39. - Töprengő)
2016. okt. 21. 12:00

a minimálbér 111000Ft, a garantált bérminimum 129000Ft, de ez csak azoknak jár akik a szakképzettségnek való feladatot látnak el!

ha egy ápolónő takarít, akkor nem jár neki a 129ezer Ft!

40. töprengő (válaszként erre: 31. - Ab61752c45)
2016. okt. 21. 11:51
De abból nem fogsz megélni. ( honfoglaló egy szuper online játék volt, régebben. arra gondoltál? )
39. töprengő (válaszként erre: 26. - Ab61752c45)
2016. okt. 21. 11:48
Takarító. Minimálbér. Nem a szakmunkás minimálbér, még ha van is neki valamilyen bizonyítványa. Akkor ugyi az járna, az picivel több mint a sima minimálbér.
38. töprengő (válaszként erre: 25. - Barát 0.1)
2016. okt. 21. 11:45

Nekem sincs érettségim.

Ahol most melozok, ott az a fontos amit tudsz.

37. töprengő (válaszként erre: 23. - Unom)
2016. okt. 21. 11:41

Úgy tudom a szoftver kezeléshez nem kell érettségi.

Jó számítógépes ismeret kell hozzá, és gyakran használni is.

Tévedek? Akkor bocsánat.

36. ina87
2016. okt. 21. 10:53
nem az
35. unom (válaszként erre: 33. - Annette)
2016. okt. 21. 10:47
Ha volt rá lehetősége, akkor az ő döntése, hogy kell-e neki. Csak ha úgy dönt, hogy nem, akkor ne panaszkodjon.
2016. okt. 21. 10:45
Hát elég ciki, igen.
2016. okt. 21. 10:44

Szerintem akkor valóban szégyen ha lett volna rá lehetősége és "csakazértsem" csinálta meg, vagy lustaságból stb. Akinek lehetősége sem volt rá azt hülyeség hibáztatni érte.

Nekem rengeteget adott hozzá a tudásomhoz, abszolút az alapműveltség részének tekintem.

32. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 22. - 408020f45e)
2016. okt. 21. 10:29

tthon nem tudna modellkedni, mert nincs papírja.Mert itt nem az számít, hogy mit tud, mekkora a tapaztalata vagy mit csinált eddig, hogy néz ki stb. Az számít, hogy amikor beadja az önéletrajzát, milyen papírjai vannak. "

Na, pont nem számít ebben a szakmában milyen papírjai vannak. Az összeköttetés számít. Mennyi kis senki vitte sokra az összeköttetéseivel, hogy milyen módon az összeköttetés az is meg ér egy misét.

2016. okt. 21. 10:28
én a Telekiben érettségiztem,Székesfehérváron.jó hasznát veszem a honfoglalóban.
2016. okt. 21. 10:24

Valaki lehet érettségi nélkül is érdeklődő, olvasott, tájékozott.

Ha, van egy szuper szakmája, vagy vállalkozó addig nincs is gond, viszont, ha egy szürke kis ismeretség nélküli emberke, akkor nagyon nehéz neki egy újabb szakmát megtanulni, hiszen alap mindenhol az érettségi.

Azért hiába olvasott, érdeklődő, valahol igénytelen is, vagy csupán ennyi telik tőle tudásban, ez utóbbi számomra csak a mentség.

29. unom (válaszként erre: 28. - Ab61752c45)
2016. okt. 21. 10:14
Tudom sajnos. Sokan vannak kiszolgáltatott helyzetben.
28. ab61752c45 (válaszként erre: 27. - Unom)
2016. okt. 21. 10:07
hát most mit mondjak.nálunk is az volt.mondtam volna,hogy nekem nem kell?ki is rúgtak volna.
27. unom (válaszként erre: 26. - Ab61752c45)
2016. okt. 21. 10:05
Minimálbér, vagy feketén valamennyi :(
26. ab61752c45 (válaszként erre: 23. - Unom)
2016. okt. 21. 10:03
takarító?állítólag már nem találnak.a lányom cégénél is egy hónap múlva ígérték.de hogy ebből a tényleges munkavégző mennyit kap,azt nem tudom.gyanítom nem sokat.
25. barát 0.1 (válaszként erre: 1. - Cic*Mic)
2016. okt. 21. 09:46
Szerintem, meg az szégyen, hogy igy gondolkodsz, nekem nincs éretségim, de van a kezemben hat szakmunkás bizonyitvány, és a kezem alatt dolgozik egy épületgépész brigád, és van olyan segédmunkásom, aki diplomával rendelkezik, idézem amit mondott," kitörölhetem a diplomámmal, a se...met, hiába tanultam nem kellek sehova" ( tanári diplomája van)
24. unom (válaszként erre: 22. - 408020f45e)
2016. okt. 21. 09:36

Amit írsz, az esetleg az állami szektorban és a multiknál, nagy cégeknél van így.

Kisebb vállalkozások azt nézik, mit tudsz, megéri-e téged alkalmazni. Ha nem, akkor lehet 10 diplomád, ha igen, akkor senki nem kérdi, van-e.

Nekem nincs papírom arról, amit csinálok, de ez nem akadály. Ameddig hozom az eredményeket van munkám.

23. unom (válaszként erre: 18. - 408020f45e)
2016. okt. 21. 09:32

Szerinted nem kellemetlen? Azok többsége, akiknek nincs, mást mond.

Igen, minden szakmát meg kellene becsülni, mindenkit, aki értéket teremt, termel. Csak épp ma már egy asztalos is többre megy, ha nem csak a szakmájához ért, hanem esetleg tudja kezelni a munkáját segítő szoftvereket is.

De kiváncsian várom azokat a női szakmákat, amik jól fizetnek, és nem feltétel az érettségi.

2016. okt. 21. 09:28

Sajnos így van! Konkrét példa: van egy nagyon régi ismerősöm, aki megélhetési gondok miatt ment külföldre dolgozni, végül Mexikóban találta meg amit keresett. Mivel csinos és jó alakú, évek óta modellként dolgozik, már férje és 2 gyereke van, de mivel olyan hihetetlenül jó adottságai vannak, ez meg sem látszik rajta. Jól keres, rengeteg fotózásra hívják. Megfordult a fejében, hogy hazajönne a családdal, de itthon nem tudna modellkedni, mert nincs papírja.Mert itt nem az számít, hogy mit tud, mekkora a tapaztalata vagy mit csinált eddig, hogy néz ki stb. Az számít, hogy amikor beadja az önéletrajzát, milyen papírjai vannak.

A nyelvtudásnál is azt nézik, milyen szintű a papírja és nem azt, hogy ténylegesen mit tud.

Ez pont olyan, mintha egy kötéltáncos gyönyörű produkcióval nem kerül be egy műsorba, mert a papírján a szakképesítése gépíró!

21. ab61752c45 (válaszként erre: 14. - Zsanci79)
2016. okt. 21. 09:27
a lányom is irodavezető,nincs diplomája.én erőltettem volna,de nem akarta,így Pestre ment két éves menedzser asszisztensképzőbe.hát nem volt olcsó.most megy Iránba valamilyen üzletet nyélbe ütnek,ő a tolmács.
20. ab61752c45 (válaszként erre: 18. - 408020f45e)
2016. okt. 21. 09:22
egy érettségi,hát akkor jobb valami szakma.
19. ab61752c45 (válaszként erre: 16. - B598e4912b)
2016. okt. 21. 09:17
elég,ha szereti a focit,meg a szotyit,na meg az sem árt,ha valakinek a barátja.de madarat tolláról,embert barátjáról.
18. 408020f45e (válaszként erre: 2. - Unom)
2016. okt. 21. 09:15

Nem is szégyen és nem is kellemetlen! Miért volna az?! A modortalan és embertelen viselkedés az! De az emberséget, barátságosságosságot, empátiát nem osztják a diplomával sem. Hogy az életben ki mennyire és hogyan boldogul az elsősorban emberi hozzáállás kérdése. Csak másod vagy harmadsorban attól, hogy van-e érettségije vagy diplomája.

Sajnos mióta olyan a vezetés, amiben csupa jogász, ügyvéd és "doktordoktorandusz" ül, azóta ledegradálódott a szakmák becsülete. Akinek pedig "csak" szakmája van szinte összehúzza magát, mert nincs felsőfokú végzettsége. Pedig ők azok, akik a hátukon viszik az országot, mert ők termelik meg a szétosztandót. Szóval ideje lenne kellően megbecsülni őket!

17. 12d083b51b (válaszként erre: 1. - Cic*Mic)
2016. okt. 21. 09:00

Az a szégyen, hogy a jogszabályok szerint azt kell nézni, hogy van-e az illetőnek papírja, és nem azt, hogy az adott munkakört képes-e elvégezni?

Vegyél az Ecserin! Állítólag ott minden dokument kapható.

2016. okt. 21. 08:53

nem szégyen!

pl a gázszerelőnknek sincs, de nagyon jól dolgozik, és értelmes, művelt férfi.

sőőőt a kifli királynak sincs érettségije, de egy egész birodalmat felépített ;)

2016. okt. 21. 08:38
Nem.
2016. okt. 21. 08:37

Szerintem az nem állja meg a helyét, hogy irodában diplomát kérnek.

Én irodavezetőként dolgozom, és nincs diplomám. Nagyon sok ismerősöm van ugyanígy.

Ha normális helyre jelentkezel (amit nyilván előre azért nem tudsz, így lehet csak szerencsém van), akkor a felvételi elbeszélgetéskor már kiderül, hogy mi a helyzet. Én eddig bármelyik munkahelyemre jelentkeztem, mindig hirdetésre jelentkeztem, sosem nyomtak be, mint valakinek a valakije, és mégis felvettek. Jó helyeim voltak, több évet lehúztam mindenhol, és mindenhonnan magam mentem el, és nagyon sajnálták.

Jelenlegi munkahelyemet pl. Pestre költözésem előtt találtam, hirdetésre jelentkeztem. Biztosan iszonyatos mákom is volt, meg szimpi voltam a főnöknek, de kb. 400 jelentkező közül rám esett a választás, pedig én még vidéken éltem, és azt is benyögtem, hogy nem tudok akkor kezdeni mikor szeretnék, csak két héttel később....

Szóval száz szónak is egy a vége, nyilván alap az érettségi, de egy irodai munkához sokkal de sokkal fontosabb a rugalmas, gyors, precíz, és nem utolsó sorban önálló munkavégzés! Ha ezek a képességeid megvannak, akkor ebből nagyjából sejthető valami már a felvételi elbeszélgetéskor, utána meg már csak bizonyítani kell.

Nyilván én elvárom, hogy a fiamnak legyen minimum érettségije, viszont azt is tudom, - mivel a párom lakásfelújításokkal foglalkozik - hogy annyira de annyira nehéz jó szakembereket találni, hogy az valami nonszensz. Ezért kell neki is beállni melózni, és ezért csúsznak a munkák.

Csak hát ugye fizikai munka a mai világban már nem nagyon fekszik senkinek, pláne nem fiatalnak, amit valahol meg is értek, pedig ha valaki jó szakember, minőségi munkát végez, az nagyon jól kereshet, és rengeteg munkája lehet. Most kifejezetten az építőiparról beszélek, nem a kereskedelemről, vagy textiliparról.

Tehát lehet szakmunkás valaki, csak fontos, hogy jó felé orientálódjon. Ezt 14 éves korbán még elég nehéz eldönteni.

2016. okt. 21. 08:34
Manapság tök alap az érettségi. Gáz, ha nincs.
2016. okt. 21. 07:40
Maaarha nagy szégyen! Minden sarkon úgy dobnak utánad egyet.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook