Szerintetek szégyen, ha valakinek nincs érettségije? (beszélgetés)
Az nagyobb szégyen,ha valaki még érettségivel is képtelen a helyesírásra...
Olyan szempontból tartom fontosnak,hogy a tanfolyamok,kepzesek 90%ánál már elvárás tehát addig be sem lehet íratkozni míg nincs meg.Sok lehetőséget elúszik ezáltal.
Nekem nincs. Eddig sem hiányzott, és ezután sem fog.
Szégyellnem kellene?
tényleg nem,mert egy cseléd,vagy kanász gyereke nemigen tanulhatott.esetleg,ha egy pap felkarolta.
nem mert korábban nem is akárki tanulhatott
ez nagyon igaz,most a kicsi nyugdíjból kell beosztani, amire kell,arra telik,de isten ments,hogy valami elromoljon.most is részletre vettem a gáztűzhelyet.a tetőt kéne megcsináltatni,de arra nincs pénzem.
tudom , még az is probléma volt , h hiába voltam 32.5 évet egy helyen , a név 7-8 alkalommal változott ezidő alatt :( jól megkavartak mindent azzal , h alkotmányellenesnek minősítették a munkakönyvet , pedig addig az időpontig semmi gond nem volt vele , minden sokkal egyszerűbben igazolható volt :(
Nem, de az embernek tanulnia kell élete végéig.
Mert változik a világ.
Sosem hagytam, hogy az iskoláim befolyásolják a képzettségemet.
- Mark Twain
Rettenetesen nehezen tanultam meg beosztani azt , ami van :( de végül azért csak eljutottam odáig :) ecceri azt mondta : tartani kell a színvonalat :) de 1 átmeneti színvonalat nem lehet tartani ! lehet , h van néhány év , amikor jobban megy , volt kolléganőm szerint , akkor kell spórolni , amikor van miből ! de kicsiből nem lehet milliókat összespórolni , ezért én inkább úgy voltam vele , h tudjam beosztani azt , ami van :)
Mér? Felveszik mérnöknek?
Ha nincs más akkor azt csinálja...
a húgom közgazdaságin érettségizett,most betanított munkás,igaz már nyugdíj mellett.
92-ben szűnt meg a Munkakönyv és sok embernek gondot okoz az azután levő munkaviszonyainak leigazolása a nyugdíjhoz úgy is ha tényleg be volt jelentve...
én sem mondhatom,hogy sokat kapok.mert mindig megtalálták a módját,hogy ne bért kelljen fizetni,voltunk mi már őstermelőtől kezdve minden.szinte mindenki minimálbért kapott.
Te mondtad ki a lényeget. :)
Amit én gondolok az hozzám tartozik, amit te, az hozzád. Ezért csak az befolyásolja a közérzetemet amit én gondolok a dolgokról, amit te, az nem.
Ha én cikinek gondolom hogy nincs érettségim, attól az én közérzetem rossz és nem a tied. Viszont ha te gondolod gáznak hogy nekem nincs, arról lehet hogy nem is tudok. Hisz az a gondolat hozzád tartozik. :))
Az a szerencsénk hogy tudjuk irányítani a gondolatainkat, és arra gondolunk amire akarunk.
Visszatérve a kérdésre: Szégyen ha valakinek nincs érettségije? Aki szégyennek érzi, annak igen. Viszont aki érettségi nélkül büszke arra amit elér az életben, annak ez meg sem fordul a fejében. :)
....hááááát nemtom ! akinek érettségije van , az tuti , h nem takarítani akar !!!!!
Tudod nem csak a gyerekeinknek ! mert sok korombéli emberke csak a valós korhatárbetöltésekor mehet majd nyugiba , a gengszterváltáskor sokan csak úgy dolgoztak , h nem fizettek maguk után semmit , v olyan maszeknál , akik töredékét fizették utánuk ! és még azt se mondhatom , h mindenhol fizettek pluszba a zsebbe :(
Attól félek hogy na inkább le se írom...
Akik most 45 - től fölfelé...
Nyugdíjba vonult ( volt ) munkatársaim közül páran kénytelenek melózni, most is.
de elég is volt,kell a hely a fiataloknak.
ha az ember belegondol,hogy a gyerekeinknek milyen nyugdíja lesz?
Helyes. 40 éves munkaviszonnyal mennek nyugdíjba nálunk is.
Köszönöm a választ.
4 órába foglalkoztatnak, valóban a felét kapom a 111.000 Ft - nak.
Nem örülnék, ha bekerülne a családba egy olyan fiatal, aki 15-16 éves kora óta ellébecolta az idejét és azóta sincs hajlandósága tanulni. Erre nem lehet büszkének lenni, inkább szégyellni való.
Az érettségi, vagy a szakmai képzettség elengedhetetlen a további fejlődéshez minden téren.
én már nem is akarok dolgozni.negyven év elég volt.
nem szégyen, de kellemetlen
ma már alap az érettségi ha boldogulni akarsz az életben
ezt milyen jól megfogalmaztad, ugyanezt gondolom :)
persze tudom, h vannak jól fizető szakmák, amikhez nem kell érettségi. de mégis.
Nekem az lenne, de hogy másnak nincs, az nekem nem ciki. Meg nem is érdekel.
Nem szégyen. Sokféle okból lehet valaki érettségi nélkül.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek szégyen, hogy nincsenek megkeresztelve a gyerekeim? Miért lényeges, hogy meg legyenek?
- Két ovis gyermek mellett, szerintetek hol tudnék dolgozni 4-6 órában?A férjem dolgozik reggeltől estig, én nem találok munkát érettségivel.
- 2 év múlva érettségizem és ápolónak vagy szülésznőnek szeretnék tanulni.Szülésznő jobban érdekel eddig.Melyik a jobb szerintetek?
- Nincs az a pénz, hogy matekból én még egyszer érettségizzek....
- Olyan dologra, amiről nincs végzettségem, csak nem szakirányú mezei érettségim, de 10évig abban dolgoztam, válthatok-e ki vállalkozói ig.-t?
- Ha idén júniusban érettségiztem és még nincs munkám, mikortól kell fizetnem a TB-m?