Szerintetek mikor változik meg egy gyermek szemének a színe? (beszélgetés)
Tyű,én reméltem,hOGY 1 éves kora körül kiderül...
Nálunk olyan a variációs lehetőség,hogy bármilyen lehet,így nagyon kíváncsian várjuk:)
(az én szemem kék,a páromé barna,de mindkettőnk családjában van zöld is)
A szemszín úgy öröklődik,hogy 2 világosszemű(kék v. zöld) embernek csak világosszemű gyermeke lehet.Ha valamelyik szülő barna szemű,akkor variálódhat!
<Elég egyszerű a "működési elv",nézz utána a genetikában ha van időd,én is már elszórakoztam vele:)A baj az,hogy nem mindig mehetsz biztosra:)>
Na megkérdeztem az anyut,kb 6 éves koromig volt kék,de nem élénk kék ,aztán lett zöld.A tesómnak piciként is élénk kék volt,s az is maradt.
Azt Anyu sem érti hogy a mamámnak barna a papámnak kék szeme volt akkor neki(anyunak) hogy lett zöld.
A lányomnak kb 1 éves korában lett a kékből olyan zöldesbarna, mint az enyém. Az apjáé kék, úgyhogy reménykedtem, hogy az övé is az lesz, de nem. A fiamé ugyanilyen zöldesbarna, de neki már korábban kialakult ez a szín. Unokatesójuk szeme szintén 1 éves kora körül váltott kékből ilyen zöldesbe.
Szerintem az marad kék, ami világos, nem pedig olyan tintakék vagy hogy mondjam. :) Amiben sok a pigment, az nagy valószínűséggel barna vagy zöld lesz.
További ajánlott fórumok:
- Miért változik meg a Nő esküvő után?
- Szerintetek miért változik meg egy férfi házasság után? És miért változik meg egy nő?
- Hogy változik a hason lévő tetoválás a terhesség alatt?
- Az aura színe változik-e életünk során? Vagy születésünktől fogva halálunkig ugyan olyan színű marad?
- Majdnem 4 éves gyermek nem ismeri a színeket!
- Kínaiban vásárolt Disney gyermekágynemű színét ecettel megtarthatom?