Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
Természetesen bármikor lehet indulni, egyetlen nap kivételével, az a nap pedig pont a mai az, amikor nem lehet menni a Szaharába tarhonya vetésekre dolgozni idegeneknek. Úgyan is mint ahogy már említettem ezen a napon van az űltetés, amihez sok víz kell. Tehát ezen a napon a vendégeknek nem tudnak biztosítani Tevéket a közlekedéshez, mert a Teve púpjában felhalmozott vízet ott az ültevényeken használják fel és minden Tevét munkára fognak ilyenkor vízhordásra.
Bármely más napon, viszont szervezetten, 101 fős csoportokban látogatható.
A hó megfelelő közeg arra, hogy a sérülést elkerüljük, ugyan is a sérül tarhonyamag ismételt felhasználása vetőmagként erössen tiltott, de csak aratáskor sérülhet.
Kisérleteztek a sérült tarhonyamag elültetésével, de mikor kikel, sajnos kékborsó lesz belölle, amit nem nagyon szeretünk, ellentétbe a zöldborsóval.
Állítólag a Szaharában is megterem, csak sok víz kell hozzá az ültetéskor. Mint érdekesség az aratásakor, a hó hiánya nem okoz problémát, a futóhomok úgyan olyan jó közeg, mint a hó.
Tarhonya aratásnál akkor volt jó termés, ha február 13-án sítalpon járva lehet aratni, úgyan is ahogy a szánkóra felszedik, megduplázódik a termés.
Amennyiben csúszó járműre rakva kerül a magtárba, úgy a következő évben a sikosságából adodóan, nagyon jó csiraképességü magot kapunk.
Mint érdekesség az aratáskor meglévő hó olvadásakor kell, még abba a hólébe elvetni, kb 2,5 cm mélyen. 32 cm es vetősorrú vetőgéppel. Így megfelelő teret kap a növekedéshez.
Két féle található a kék, búzavirág színű, illetve a sárga kamilla szikű virággal megegyező. Elfogyasztásakor nem sok különbség észlelhető, talán csak annyi, mint a búza örlésénél melyik malomba történt a liszt előállításakor keletkezett, lisztnél.
Igen egyes élelmiszert árusító helyeken lehet kapni, a "jobb" kereskedelmi alkalmazottak, a bolti megtalálási helyén kivűl még, kézbe is adják, sőt a felhasználásáról tájékoztatást is adnak.
3 betűs szó hozzáadásával, főzéskor egy más elnevezésü felhasználásáról is írnak a szakácskönyvet. A cím: Tarhonyáshús.
Neeeem.
A bünti a tarhonya szemenkénti átválogatása.
Aki ezt csinálja, rendszerint szőke hajzuhatagban és Csipkerózsika jelmezben köteles végezni. Ez az igazi bünti.
persze-persze tészta az, csak úgy terem, mint a rizs!!!!
csak nem annyi vízzel!- tudod : 10% víztartalom!!
Micsoda? Száraztészta, és készítik? Hú, NEEEEM is tudtam. De jó hogy írod! Megint okosabb lettem. Hiába na, a jó pap is holtig tanul.
De ugye lányok azért mi továbbra is aratni fogjuk?!
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?