Szerintetek a munkáltatók kerülik a 30-33 éves nőket? (beszélgetés)
EMBERSÉG?
Miről beszélsz... Már a hozzászólásainak a feléből is ordít, hogy nincs olyan neki, főleg,amiket itt a végén írt... Hihetetlen!!!!!!!!!!
Ki a fene akarja, hogy a vállalkozó tartson el? Az az évi 15 nap....tyűűűűűűűűűűűűűűha. Ez mindenkinél fennáll, és egy akármilyen munkavállalónál előfordul átlag évi 2 betegség, amikor ki fogja venni a 15 napját az év során.
AJJJAJJJ. Ez már nagyon gáz. JUJ.
Mert a vállalkozó nem mástól várja, hogy eltartsa...azta...bakker....és ki várja a vállalkozótól?
Egy NORMÁLIS emberi dolog, az élet velejárója a gyermekválallás, és a mai magyar helyzet az, amit korábban kék írisz leírt, arra látom, nincs reaga...
A munkavállaló többszörösen meghozza azt a hasznot, amibe néha kerül, hogy beteg ő, beteg a gyereke...és mondom, a férfi is lehet otthon a gyerekkel, akkor ő is kockázatos...hm....és a másik...ezekre persze nem reagálsz...akárki lehet beteges...stb...
De alavetően, fel kéne fogni...aki dolgozni megy, dolgozni is akar, hogy eltartsa magát, az akárkijét. Nyilván tudja, mivel jár, ha sokat nem megy be. És legtöbb esetben ha valaki hiányzik, a kollégák elvégzik a munkáját, így semmi pluszba nem kerül a munkáltatónak, mert ez kölcsönös alapon megy a kollégák között.
Ne haragudj, tök nonsense dolgokat írsz, és tényleg ellentmondasz magadnak is.
Miért kéne jobban megbecsülni?
Azért, mert kevésbé megbízható?
Ezt lentebb már kifejtettem!
Azért kell foglalkozni vele, mert nagyban befolyásolja a munkaalkalmasságát!
Ráadásul többlet kiadásokat okoz a cégnek!
Akkor lenne magánügy, ha egyetlen cégnek sem jelente többlet terhet, aki gyermeket vállal, az viselné ennek minden következményét! - tudom, ez Nőként nagyon cinikusan hangzik, sajnálom!
Szerintem örülj, hogy nem vett fel:DD
Ilyen tapasztalattal tuti találsz jobbat vagy már találtál is :))
Barátom cégénél a 40 év feletti férfiakat leépítették a családi juttatások, az évente járó többletszabadság miatt, stb. Emiatt a szellemi tőkét kidobták. Nem normális a világ!
Mondtam is neki, van még 10 éved, ha itt maradsz, utána Téged is dobnak.
ezt mondom...
de azzal nem számolnak, hogy a ffi is otthon maradhat a gyerekkel, az is lehet beeteges, tehát ezzel az erővel senki sem megbízható munkaerő...
ha nem szültél, szülni fogsz, ha szültél, beteg lesz a gyereked, ha már nagy a gyerek, öreg vagy! és nyugdíjba fogsz menni...hmmm....éééérdekes.
csak korábban írtam, hogy mondjuk aki sosem akar gyereket, annak is lehet egy beteges férje, vagy ő maga lehet beteges, stb.
de mégegyszer, aki dolgozni akar, nyilván pénzt akar keresni, és nyilván tudja, hogy meddig mehet el és meddig nem...
nem csak őket
jelentkeztem egy állásra és mikor meglátták, hogy 21 éves vagyok(ez 3 éve volt) azt mondták, hogy nem vesznek föl mert még szülni fogok
szóval tök mindegy
ez is hihetetlen
de ha a főnök benned bízik, miért nem engedi, hogy dolgozz...?
próbáltál beszélni vele...?
Ugye az egyiptomi utat nem tőlem kérdezted?
Mert annak ellenére, hogy jól keresek, nekem nem tellik. Még egy magyar nyaralásra sem.
Gondolom most Masször azt fogja mondani, hogy keveset dolgozok, így előre leírom: H-P 8-17 ig dolgozom, ha kell bent maradok, vagy előbb megyek be(már ez több, mint heti 40 óra, de csak 40-et fizetnek). A hó utolsó munkanapján legkorábban este 6-kor végzek, de ez inkább este 8 szokott lenni. Év záráskor azaz két ünnep között minden nap este 10-ig, szilveszter napján, ha munkanap akkor este 8-ig, és már 1-től ügyeletet adunk. Tehát kb 1 hétig dupla időt dolgozunk, és erre összesen ha hétvégére vagy január 1-re esik az ügyeletünk, akkor kifizetnek 8 órát, de többet nem. És vajon miért? Mert van ám rá magyarázat! Azért mert a munkatörvénykönyve előírja, hogy mennyi túlórára kérhetik/kötelezhetik a munkavállalót x idő alatt. Azért, hogy a munkáltató ne legyen megbüntetve!!!!! A jelenléti ívre akár mennyit dolgozunk, akkor is csak a napi 8,5 óra kerülhet, emellett a cég éves szinten nézi a kifizethető túlórákat, és azért, hogy őket ne büntessék meg csak a kedvencek kaphatnak túlórát, a többiek pedig bíznak abban, hogy a közvetlen felettes lesz annyira jó fej, hogy időnként később jöhessünk, vagy előbb elmehessünk. A szabinkat sem tudjuk ám kivenni, mert sok a munka, sőt átvinni sem lehet, és természetesen a cég nem is fizeti ki, így kiírjuk előre, ha nem sikerül lecsúsztatnunk x ideig, akkor az a mi bajunk, de nehogy ám a munkáltatót megbüntessék, mert nem adta ki a szabit!
És még sorolhatnám.
További ajánlott fórumok:
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Miért gondolják a munkáltatók, hogy a 40 év felettiek nem alkalmasak az általuk hirdetett munkakör betöltésére?
- Miért nem vesznek fel a munkáltatók?
- A NAV-nál lehet-e névtelenül feljelentést tenni a munkáltató ellen?
- Felhívnád a figyelmét a munkáltatónak, ha egy olyan embert akarna felvenni aki nagyon zűrős?
- Hagyod magad, hogy kihasználjon a munkáltatód?