Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Szépségideál a 70-es, 80-as években fórum

Szépségideál a 70-es, 80-as években (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szépségideál a 70-es, 80-as években (Napi érdekes)

8. Channa* (válaszként erre: 7. - Érdekes73)
tegnap 13:29

Húúú, nem is tudom, hogy mikor vettem észre ezt.

A 90-es évek elején már bálna voltam:DDD

Mármint azt gondoltam, hogy az vagyok, pedig ugyan azok a ruhák jók voltak rám, mint amiket terhesség előtt hordtam (néhányat a mai napig hordok), csak kicsit más lettem. A szögletes comb helyett kerekebb lett, a hasam egy kicsit szintén gömbölyűbb, azaz nem látszódtak annyira kontúrosan a kockáim, így én úgy éreztem, hogy bálna lettem.

Így visszatekintve, volt egy kis testkép zavarom, csak akkor még nem nagyon létezett ilyen, és ki is hevertem, magamtól:DDDD

7. Érdekes73 (válaszként erre: 3. - Channa*)
tegnap 09:00
Inkább a 90-es évekre nyomta rá jobban magát a média meg a csontsovány kultusz nálunk szerintem is.Bulimiáról pl.akkor halottam először amikor Diana hercegnő kipakolt az életéről. Általános suliban(80-as évek ) majdnem mindenki vékony volt sokat mozogtunk sokat ettünk meg sokat játszottunk együtt.
tegnap 08:30

Sokaknak az a szép, ami akkor volt, amikor még gondtalan élete volt, fiatal volt.

Holott minden évtizednek megvan a maga páratlan szépsége, csak aki nem reziliens, nem idomul mentálisan és lelkileg, az nem tud belesimulni, hanem egyszerűen megtörik.

Gondolkodásmódban is. És akkor jön a nosztalgia meg a "régen minden jobb volt". Pedig dehogy. Csak másmilyen.

tegnapelőtt 22:39

Azok az évek nagyszerűek voltak. Nem is tudom, hogy a mostani évekből mit látnak majd az emberek 50 év múlva. Az erőltetetten agresszív nőtípust, vagy a kacsacsőrt?

Hát sokad magammal azt már nem fogjuk látni...

tegnapelőtt 20:37
Tudod, minden korszaknak megvolt a maga szépségideálja.A '70-esekben más volt menő, a '80-asokban más, és ma? Ma sokféleség van, de a plasztikai beavatkozások miatt néha olyan érzés, mintha egy réteg ugyanarra a sablonra akarna hasonlítani.
tegnapelőtt 18:57

Ki hagytad Claudia Schiffer párját, neki nem Naomi Cambel volt, bár szinte egyszerre voltak, hanem Cindy Crawford.

Charlie angyalai, ha már behoztad őket. Annyiban akartunk hasonlítani rájuk, hogy olyan hajat vágattunk. És akkor a fodrászok, képesek voltak arra is, hogy megtanulják azt a fazont és tudták vágni rövidbe, félhosszúba és hosszúba is.

Igen, volt a dauerolt korszak is, de milyen jól tudták abban az időben a fodrászok ezt is csinálni!

Sok minden, amit írtál, inkább a 70-es évekre volt igaz. Harangnadrág vagy trapéz, ki, hogyan hívja, a 70-es években volt divat.

Mindig elmondom, hogy én a 80-as években voltam tini és fiatal felnőtt. Már akkor is farmert és pólót hordtunk, télen pufi dzsekit/kabátot. Apukám viccelődött is a nem dzseki hosszúságú kabátokon, hogy jól tetted, hogy felvetted a pufajkát, mert hideg van;)

Háromszög bikinik volt akkor is, nem nagyi fürdőruha. És Tisza cipőt hordtunk, igaz, akkor kb. 100-300 Ft közötti volt az ára.

És nem, nem a gömbölyűbb volt akkor sem a divat. Egy kicsit sem voltam gömbölyű, se én se a kortársaim. Vékonyak voltunk, nem volt gömbölyű a csípőnk annyira, ahogy kisarkítod, de ebben az időben, valóban sokat mozogtunk. Szinte mindenki sportolt valamilyen szinten, és igen, sokat mászkáltunk a lakáson kívül;)

Tehát, mi inkább egymásra akartunk hasonlítani. A legtöbb osztálytársam olyan fogakat akart, mint amilyen nekem volt;)

Többen olyan hajat akart, mint a másik osztálytársnak volt. És voltak akik egy harmadikra akartak bármiben is hasonlítani.

Simán kimerem jelenti, hogy akkor szinte senkit nem érdekelt, hogy néznek ki a modellek. Tudtuk, hogy vagy olyanok vagyunk, mint ők, vagy elérhetetlen számunkra, így nem gyötörjük magunkat ilyenekkel.

Mentálisan sokkal egészségesebbek voltunk, az biztos!

tegnapelőtt 13:02
Én sosem akartam senkire hasonlítani. Nincs megfelelési kényszerem sem, és nem is plasztikáztatnám magam egyen nővé. A természetesség és az ápoltság a fontos, és elfogadni az évek múlását.
tegnapelőtt 09:35
A 70-es évek szépségei nőies alkattal, gömbölyűbb csípővel, kisebb izmokkal, napbarnított bőrrel és dús, hosszú hajjal hódítottak. A természetesség és ápoltság volt az elsődleges, ehhez élénk színek, harangnadrágok és laza stílus párosult. Az egészséges kinézetű nők érvényesültek. Ilyen volt Farrah Fawcett, aki a dús, göndör hajával és sportos nőiességével ekkoriban vált legendává. Raquel Welch pedig szexi, erős idomokkal hódított.

Ugrás a teljes írásra: Szépségideál a 70-es, 80-as években

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook