Szépségideál a 70-es, 80-as években (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szépségideál a 70-es, 80-as években (Napi érdekes)
Húúú, nem is tudom, hogy mikor vettem észre ezt.
A 90-es évek elején már bálna voltam:DDD
Mármint azt gondoltam, hogy az vagyok, pedig ugyan azok a ruhák jók voltak rám, mint amiket terhesség előtt hordtam (néhányat a mai napig hordok), csak kicsit más lettem. A szögletes comb helyett kerekebb lett, a hasam egy kicsit szintén gömbölyűbb, azaz nem látszódtak annyira kontúrosan a kockáim, így én úgy éreztem, hogy bálna lettem.
Így visszatekintve, volt egy kis testkép zavarom, csak akkor még nem nagyon létezett ilyen, és ki is hevertem, magamtól:DDDD
Sokaknak az a szép, ami akkor volt, amikor még gondtalan élete volt, fiatal volt.
Holott minden évtizednek megvan a maga páratlan szépsége, csak aki nem reziliens, nem idomul mentálisan és lelkileg, az nem tud belesimulni, hanem egyszerűen megtörik.
Gondolkodásmódban is. És akkor jön a nosztalgia meg a "régen minden jobb volt". Pedig dehogy. Csak másmilyen.
Azok az évek nagyszerűek voltak. Nem is tudom, hogy a mostani évekből mit látnak majd az emberek 50 év múlva. Az erőltetetten agresszív nőtípust, vagy a kacsacsőrt?
Hát sokad magammal azt már nem fogjuk látni...
Ki hagytad Claudia Schiffer párját, neki nem Naomi Cambel volt, bár szinte egyszerre voltak, hanem Cindy Crawford.
Charlie angyalai, ha már behoztad őket. Annyiban akartunk hasonlítani rájuk, hogy olyan hajat vágattunk. És akkor a fodrászok, képesek voltak arra is, hogy megtanulják azt a fazont és tudták vágni rövidbe, félhosszúba és hosszúba is.
Igen, volt a dauerolt korszak is, de milyen jól tudták abban az időben a fodrászok ezt is csinálni!
Sok minden, amit írtál, inkább a 70-es évekre volt igaz. Harangnadrág vagy trapéz, ki, hogyan hívja, a 70-es években volt divat.
Mindig elmondom, hogy én a 80-as években voltam tini és fiatal felnőtt. Már akkor is farmert és pólót hordtunk, télen pufi dzsekit/kabátot. Apukám viccelődött is a nem dzseki hosszúságú kabátokon, hogy jól tetted, hogy felvetted a pufajkát, mert hideg van;)
Háromszög bikinik volt akkor is, nem nagyi fürdőruha. És Tisza cipőt hordtunk, igaz, akkor kb. 100-300 Ft közötti volt az ára.
És nem, nem a gömbölyűbb volt akkor sem a divat. Egy kicsit sem voltam gömbölyű, se én se a kortársaim. Vékonyak voltunk, nem volt gömbölyű a csípőnk annyira, ahogy kisarkítod, de ebben az időben, valóban sokat mozogtunk. Szinte mindenki sportolt valamilyen szinten, és igen, sokat mászkáltunk a lakáson kívül;)
Tehát, mi inkább egymásra akartunk hasonlítani. A legtöbb osztálytársam olyan fogakat akart, mint amilyen nekem volt;)
Többen olyan hajat akart, mint a másik osztálytársnak volt. És voltak akik egy harmadikra akartak bármiben is hasonlítani.
Simán kimerem jelenti, hogy akkor szinte senkit nem érdekelt, hogy néznek ki a modellek. Tudtuk, hogy vagy olyanok vagyunk, mint ők, vagy elérhetetlen számunkra, így nem gyötörjük magunkat ilyenekkel.
Mentálisan sokkal egészségesebbek voltunk, az biztos!
Ugrás a teljes írásra: Szépségideál a 70-es, 80-as években
További ajánlott fórumok:
- A '60-'70-es években az állami segítségből építették fel a családi házakat?
- A 80-as években miért csak télen lehetett banánt kapni?
- 70-es években születettek mik az elképzeléseitek a nyugdíjig?
- Szerintetek a mostani 2.-os matek nehezebb, mint a 80-as években volt?mi is tanultuk már 2.-ban a szorzást?stb
- Körülbelül hány négyzetméter csempével kell számolni egy '70-es években épült panel fürdőszobájánál?
- Jobban szerettem volna a 70-es években élni.