Szépséges nővér árnyékában (beszélgetés)
A tökéletesség mindig is ömleni fog, mindig lesz olyan, akinek látszólag jobb az élete, vagy szebb, sikeresebb. Ettől még a saját életedben lehetsz boldog, abból hozd ki a legtöbbet, amid van. Ha boldog vagy a pároddal, mit számít, hogy mások szemében tökéletesnek tűntök-e?
Hidd el, én tapasztalatból beszélek. Én sem vagyok egy kimondottan szép nő (pedig természetes vöröses és kék szemű vagyok), de megpróbáltam megbarátkozni azzal, amim van. Amióta kezdtem megtalálni magamat, a szebb nőket sem tartom gonosz szörnyetegnek, még ha néha rosszul is esik utána a tükörbe nézni.
Ezt csupa jó szívvel írom neked, de elsőként a te lelkedet kell begyógyítani.
Dehogy.
Már levezettem, hogy ez egy folyamat és a nővérem kezdett el folyamatosan változni és elszállni magától.
Gyerekkori képeinken egy formák vagyunk, de tinikorunktól már ő számít a nagy szépségnek.
Nem, mert mindenhonnan a tökéletesség ömlik ránk.
Anya is mondta, hogy az ő fiatalsága könnyebb volt.
Köszönöm a jó kívánságot!
Lehet, hogy jobb lesz.
Szalagavatón szépen felöltözve sem volt olyan hatásom, mint nővéremnek a sima ruhájában. Ez van.
Értem. Ehhez sok sikert kívánok, ha úgy alakul, hogy költöztök.
Viszont, ahogy már mások is írták, a nővéreddel, de inkább a magaddal való ellenérzésedet nem biztos, hogy ez fogja megoldani.
17 éves korom óta a barátom.
Nővérem hangoztatja mindig, hogy a pasijának milyen családja van. Gazdag. Engem nem érdekelne, ő kérkedik velük, meg a leendő apósa pozíciójával. Kezd beépülni a személyiségébe a sok tömjénezés.
Mi olyan átlagosak vagyunk. Párom szülei is átlagosak.
Igen, le akarok szakadni, pont azért.
Pár éve kiment ösztöndíjjal 2 hónapra és nagyon jó volt itthon addig, lenyugodtak a kedélyek.
Mi harman vagyunk lánytestvérek. Bár én se panaszkodhatok, de szerintem a legkisebb húgom a legszebb közülünk. Sose irigyeltem érte, sőt kifejezetten büszke vagyok rá. Ráadásul nagyon fotogén, olyan képeket lehet csinálni róla, h csak na.
Ha a barátod a nővéred után csorgatja a nyálát, akkor ott gond van.
Egészségügyi diplomám van, páromnak műszaki.
Mindketten jól megélnénk.
Egy osztállyal? Mi ez valami kutyakiállítás? :D Az a bajod, hogy TE magad folyamatosan ezzel foglalkozol. Szakadj le a nővéredről. Nem tetszik ahogy viselkedik? Lógj vele kevesebbet. Nyisd ki a szád, állj ki magadért. Kitakart a képen? Mondd hogy csináljatok újat. Beszólogat? Szólj vissza, vagy pakolj össze és menj haza. Felnőtt ember vagy...
Amúgy meg palid helyében sem lennék, ahogy írsz róla...... 🙄 Ha a nővéred tényleg objektíven szebb, azzal nem fogsz tudni mit csinálni, csak elfogadni azt, hogy te meg olyan vagy, amilyen. Ha meg a szépség mellé elviselhetetlenül viselkedik, az ellen is tudsz tenni.
Külföldön mi lenne más? A csomagod, ami benned van oda is viszed.
Azt gondolod, hogy ha a családtól, a nővéredtől fizikai távolságra kerülsz megoldódnak az önértékelési gondjaid?
Nem nagyon.
Arra gondoltam, jó lenne kimenni külföldre.
Páromnak és nekem is jól hasznosítható diplománk van.
Ezt most gondold át újra, és újra…
A tökéletes az kicsoda? Neked ki az? Ki határozza meg neked azt, hogy ki a tökéletes?
A tökéletes pasiknak nem én kellek, hanem a nővérem-félék.
Ha úgy néznék ki, mint ő, nekem is az ő párja tetszene.
Nagyon helyes fiú, mondjuk, lehetne pár centivel magasabb.
Első lépés, hogy külsőleg “szépítesz” magadon, ami neked jól esik, ami örömöt okoz, mert ez csak egy kis lépes, a fontosabb, hogy esetleg egy pszichológust is keresel fel, ő segít(het) helyrebillenteni az önértékelésed.
Nem az a legfontosabb, hogy külsőleg szebbé kell válnod, (ezért használtam idézőjelet amikor azt írtam, hogy szépítesz magadon), hanem az, hogy tud elfogadni és megszeretni önmagad.
Az, hogy a többiek mit mondanak, az az ő véleményük, nem a te megélésed önmagadról.
Tudom, hogy sokkal könnyebb ezt leírni, mint ide eljutni, de hidd el így működik. ☺️
Neked valójában nem az fáj, hogy a nővéredet elismerik, hanem az, hogy téged nem. Nem igaz?
Máshonnan nem kapsz megerősítést?
Bátyám barátnője is csinos, de nem az a különös szépség, mint nővér, vele pl jobban kijövök. Van még két unokanővér, ők is szépek, de ők sem annyira, mint nővérem.
Annyira odáig van mindenki a vörös hajával.
Nekem olyan semmilyen barna.