Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Én egyenlőre úgy tekintek erre, hogy minden nő egy hatalmas hős, aki már szült. Tehát én felkészültem a borzasztó fájdalomra, nehézségekre, és minden rosszra, "legrosszabb" esetben pozitívan csalódok.
Nem csak magától a szüléstől félek, hanem attól is, ami azután jön.
De azzal nyugtatom magam, hogy egy csomóan túlélték már, talán nemsokára már én is közéjük tartozhatok :) És az a kis apró, csodálatos kis emberke majd kárpótol mindenért :)
Hát nem csak az időtartam számít, hanem az intenzitás is... Nekem az első gyerek 3 óra volt, de azt soha többet.. Jobb volt a több órás, de azért bírható..
Azért szorítok a legjobbakért.
De tényleg legyél felkészülve arra, hogy ez nagyon fáj. Én tényleg úgy álltam hozzá, hogy á, ez csak a nők nyavajgása, biztos nem is olyan nagy dolog az. Hát ehhez képest zuhantam egy nagyot. Aztán meg jól leszúrtam anyámat, hogy "miért nem mondtad, hogy ez kib.ul fáj"?? Akkor arra készülök...
De valóban nincs két egyforma szülés, még egy személynél se, úgyhogy nyugi, lehet ez még jó is.:-))
Úgy emlékszem, nekem is azt mondták, hogy postán kapom. Ha ez így van, akkor kivárom (ha már elindult a folymat, nem kavarok bele személyes ügyintézéssel). Viszont azt lenne jó tudni, hogy elindult-e egyáltalán a folyamat, vagy intézkedjek én...?
mintha 10 napot mondtak volna, hogy akkor érkezik postán, viszont az mintha már letelt volna... (május 25-én született a Picurkánk) Tudja valaki, hogy hol tudok utánakérdezni, hogy folyamatban van-e a dolog? Köszi!
Egy kis segítséget kérek, a memóriám már egy ideje felmondta a szolgálatot, amit nem írok fel, az nincs... A TAJ kártyát hogy kapjuk meg? Én úgy emlékszem, azt mondták, hogy postán, 10 napon belül... Vagy el kell menni érte valahova?
(A lakcímkártyát még a kórházban megkaptuk)
Köszi!
Oh, bárcsak én is "könnyen" túl lennék rajta! Én már egy 4 órással is kieggyeznék. De ki tudja mit hoz a sors, én felkészülök mindenre, legfeljebb csak pozitívan csalódok :)
Kiknél szültél?
Figyelnek arra is hogy lehetőség szerint császárosnak, vagy valószínűsíthetően császárosnak, ne császáros szobatársa legyen.
Én császáros 2. gyermekes anyukával voltam együtt, de úgy alakult, hogy ő jóval bizonytalanabb volt, így magamra maradtam :D
Higyjétek el, az ösztönök dolgoznak!!
Az 1. perctől az utolsóig velem volt a baba, csak fürdetni vitték el.
Szülés után 1 órát nem volt velem, mert szörcsögött és kértem vigyék el megnézni. Elvitték, én rohantam a szobámhoz zuhanyozni, aztán rohantam a babámért.
1babás voltam.
Mondjuk 1 és 3/4-ed óra volt a szülésem az első fájástól, úgyhogy nem voltam fáradt.
Sziasztok,
Sikerült ügyesen kitörölnöm minden elérhetőségét Dr. Barna Péternek. A kórházi számot hívogatom, de nem veszik fel. Csütörtök reggelig sürgősen el kellene érnem, ha valaki tud kérem segítsen privátban. Szívesen válaszolok minden kérdésre, 2x szültem nála, mint fogadott orvosomnál ..
köszönöm előre is!
Szia,
Én most töltöttem a 33. hetet, úgyhogy lehet hogy én is akkor leszek ott mint Te :).
Szintén első baba lesz, az érzések hasonlók, csecsemősnővér felfogadásán is gondolkodunk.
Sziasztok! Én tavaly februárban szültem az Imrében és volt ott egy lány, aki fogadott doki nélkül ment Biatorbágyról és nem akarták felvenni az osztályra, végül az ügyeletes jófejsége miatt mégis valahogy felvették. De Biatorbágy is hivatalosan a SOTE-hoz tartozik és azért küldték volna tovább. Most akkor ez hogy van, már nincs érvényben ez a szabályozás és a környékről azok akiknek a Szent Imre közelebb van, bátran mehetnek a Szent Imrébe szülni? Biatorbágyról is a SOTE min. 1 óra, a Szent Imre csak 15 perc...
Ezt honnan lehet tudni?
A sógornőm volt egyágyasban, császárosan. Igen, úgy volt, a műtét után - nem hivatalosan - még bemehetett apuka, aztán nem.
Itt alapvetően nem mehetnek be hozzátartozók.
Egyébként higyjétek el, addig jó, amíg ez így van, nem kellene feszegetni a határokat.
Elég eltérő az emberek felfogása, semmi szükség egy jó kis hányós bacira, vagy influenzára se a babáknak, se a mamáknak. Amikor a nőgyógy részen feküdtem szülés előtt, mert odaát nem volt hely, simán bejött a szobatársam hozzátartozója, és közölte, hogy nem ad puszit, mert reggel még az egész családnak ment a hasa.. Kössz...
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?