Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

9873. monstro (válaszként erre: 9871. - Fildus)
2011. máj. 7. 08:13

Köszi:) én a kórházból szoktam átmenni onnan ismerem a járást, mert a laborba voltam már jópárszor:) meg uh-ra is oda kellett mennem annó.

De legközelebb már a szülésznőmhöz megyek, mert most már Ők is csinálhatnak ismét nst-t:)

9872. ViviPicur (válaszként erre: 9870. - Monstro)
2011. máj. 6. 22:31
Nagyon grat, befordultok a finisbe:) Szülésznőd választott lesz, vagy az ügyeletes lesz?
9871. fildus (válaszként erre: 9870. - Monstro)
2011. máj. 6. 19:54

A kórházban?

Mert akkor teljesen el lehet tévedni. A Bártfai utca felől kell menni, a szakambulanciák épület, első emelt 1.08-as szoba :-)

9870. monstro (válaszként erre: 9866. - ViviPicur)
2011. máj. 6. 19:51

Dr Raft Miklós:) Az elsőt is nála szültem:)

CSajok jövőhét szerdán lesz az első Nstnk:)Alig hiszem el:)

9869. Szilvaaa (válaszként erre: 9860. - Birgi74)
2011. máj. 6. 19:19

Szerintem annyi nevet adjatok amennyit Ti szeretnétek:)

Nálunk eleve kiesett ez a lehetőség, mert mindkét gyereknek dupla a vezetékneve:))))

9868. fildus (válaszként erre: 9860. - Birgi74)
2011. máj. 6. 18:36
Nekem egy nevem van, a férjemnek kettő, a kislányomnak kettő, így a másodiknak is kettő lesz :-)
9867. ViviPicur (válaszként erre: 9861. - Birgi74)
2011. máj. 6. 18:31
Nagyon el szeretnék menni, sok kismamától hallottam játszóról, innen-onnan, szóval nagyon érdekel a dolog. :)
9866. ViviPicur (válaszként erre: 9864. - Monstro)
2011. máj. 6. 18:27
Dr. Balogh Tiborhoz járok a Fehérvári úti Sztk-ba, de nem a magánrendelésére járok, szóval elvileg ügyeletes dokinál szülök, hacsak éppen nem ő lesz az ügyeletes orvos. Te kinél fogsz szülni?
9865. Momobaby (válaszként erre: 9854. - ViviPicur)
2011. máj. 6. 15:52

Sziasztok!

Vivipicur én is ajánlom a tornát, nagyon jó, nem fogsz tőle elfáradni, de mégis megmozgat! A légzések is nagyon jók és hasznosak, apás óra csak ritkán van ilyenkor végül is nem is torna van, hanem szülésre való felkészítés, pozíturák, apukák masszázs tanulnak, amivel a szülés alatt segíthetnek.

9864. monstro (válaszként erre: 9859. - ViviPicur)
2011. máj. 6. 15:29
kinél fogsz szülni?:) Fiú vagy lány lesz?
9863. monstro (válaszként erre: 9854. - ViviPicur)
2011. máj. 6. 13:15
Én is jártam hozzá igaz még Szaszával, és nagyon szerettem:)) Egyszer apát is elvittem, mikor a szüléssel kapcsolatos dolgokat mutatta, mondta:)
9862. birgi74 (válaszként erre: 9858. - ViviPicur)
2011. máj. 6. 12:51
nálatok mi lesz? most nézem, h te azért már rendesen benne vagy :)
9861. birgi74 (válaszként erre: 9859. - ViviPicur)
2011. máj. 6. 12:43

kedden délelőtt 11től van a délelőtti torna, az kb fél1ig tart a beszélgetéssel együtt. délután is van, de akkor még sokkal többen vannak, mindkettő ingyenes, és igen, bármiko rbe lehet kapcsolódni. ha nem a szentimrében szülsz, akkor kérnek majd igazolást, h az orvosod enged tornára járni, de nem az első alkalommal kell, hanem majd :)

apukák ha jól tudom a délutánira mehetnek, de nem minden kedden, hanem egy hónapban egyszer van olyan apukás torna. ha jól tudom. ezt meg kell kérdezni. most én két hetet kihagytam, mert pont nem voltam keddenként itthon, de jövő héten megyek :)

eljössz? :) én délelőtt szoktam menni. van a tornarész után olyan légzőgyakorlatos rész is, ahol megtanítja az Andrea, h hogyan "kell" levegőt venni amikor vajúdik az ember, h tudja segíteni a babát a légzéssel, mikor jobb, ha inkább piciket, mikor nagyot, mikor meg ne :)

szóval nagyon hasznos. és ne aggódj, nem a te párod lesz az egyetlen apuka, mert pl volt egy csajszi, aki egyszer délután akart először menni erre a tornára, de meggondolta magát, mert amikor odaért,látta, h éppen apás nap van, és a sok nő között ő volt az egyetlen, aki nem az apukával érkezett :) szinte rosszul érezte magát :)

úgyhogy inkább visszajött a következő kedden délelőtt.

9860. birgi74 (válaszként erre: 9856. - Fildus)
2011. máj. 6. 12:37

:)) pedig nem szándékoztunk 2 nevet adni, de most elgondolkodtam fildus :)

a sógornőmék erőltetik a két nevet. ti hogy vagytok ezzel?

9859. ViviPicur (válaszként erre: 9857. - Birgi74)
2011. máj. 6. 12:32
És be lehet kapcsolódni bármikor? Vagy hogy megy ez? Valahol azt olvastam róla, hogy apukák is mehetnek? nehogy elrángassam apát, aztán csak ő lesz egyedül férfi :D
9858. ViviPicur (válaszként erre: 9855. - Birgi74)
2011. máj. 6. 12:30
Szia, Édua és a Noémi is mindkettő nagyon szép név, de a Kinga is nagyon tetszik :)) Tényleg nehéz a választás:)
9857. birgi74 (válaszként erre: 9854. - ViviPicur)
2011. máj. 6. 12:28
Vivipicur! igen, én járok! nagyon jóóóó! és az andrea is nagyon kedves. és mindig nagyon jó a hangulat, és mindig nagyon hasznos kérdezz-felelek van utána,sosem siet el,mindig van ideje mindenkire. én nagyon ajánlom! :)
9856. fildus (válaszként erre: 9855. - Birgi74)
2011. máj. 6. 12:27
Kasza Bíborka Édua szerintem tök jól hangzik :-)
9855. birgi74
2011. máj. 6. 12:23

nálunk Bálintnak ő választotta a nevet, és azt mondta, (bár akkor még ugye nem tudtuk, h mi lesz a kimenetel), hogy ha kislányunk lett volna, én adhattam volna... :)

most, h kislányunk lesz, most erőltetné a Noémit, de igazából nagyon tetszik neki is a Bíborka, és illik is a Kaszához :)

szóval szerintem marad, de az Édua is nagyon tetszik mindkettőnknek. Csak az a baj, h már az egész család Bíborkázza, aztán lenne nagy riadalom, ha közölnénk a végén, h bocsi, de Édua... :O) gondolom, rögtön megkérdezné mindenki, h az meg milyen lény? :)

emlékszem, az unokahúgom Kinga lett, és anno a nagymamám nem tudta, h mi az a kinga :)

pedig a Kinga nagyon szép név amúgy szerintem :) csak a nanának nem volt komfortos, mert sosem hallotta azelőtt.

monstro, h anem jelzi, akkor rád bízza :)

9854. ViviPicur
2011. máj. 6. 12:23
Sziasztok, jár valaki Friedrichné Nagy Andrea szülésfelkészítő tornájára? Érdeklődnék róla, érdemes-e rá elmenni, ajánljátok-e? Köszönöm:)
9853. fildus (válaszként erre: 9852. - Monstro)
2011. máj. 6. 12:17
Mi a fiú névvel lettünk volna gondba, mert Apának a Márk és Krisztián tetszik, nekem egyik se...
9852. monstro (válaszként erre: 9849. - Fildus)
2011. máj. 6. 12:04
Nálunk pedig most volt úgy hogy én adhatok neki nevet, de hiába szeretnék én Orsit ha Ő megvétózza. Szóval adhatok nevet neki bizonyos körülmények között:)) Igazi pasi:) Menniyvel könyebb dolgunk lenne ha fiú lenne kistesó:)
9851. monstro (válaszként erre: 9850. - Birgi74)
2011. máj. 6. 12:03
Én is ezzel próbálkozom, mármint hogy jelezze valahogy ha valamelyik név tetszik:) de hát én hiába kérlelem.
9850. birgi74 (válaszként erre: 9845. - Lemi09)
2011. máj. 6. 11:17

Lemi, semmiképpen nem lesz Violetta, ezt megígérem neked ! :))

és kettő violettát ("vió"-t) ismerek, és elnézést, ha valakinek nem tetszik amit mondok, de egyikük sem ... a kedvencem :) olyan butaság amúgy, h ez alapján bírálgat az ember, de szerintem semelyikünk nem tud elvonatkoztatni, nem? :)

Bíborkát nem ismerek, hacsak a Bocskor Bíborkát nem, de őt meg ugye nem személyesen :)

viszont nagyon szeretem a zenéjüket és a hangját is :)

Éduát is csak kettőt, egy 22körüli tök vagáyn jófej kiscsajt, meg a Szűcs Édua grafikust, akit imádok, és nagyon közel áll hozzám - mármint ő sem személyesen :)

Nálunk a Bíborka név megvan már amióta Bálintnál kiderült, h várandós vagyok. Csak most, h tuti a kislány, úgy vagyok vele, h még ízlelgessük :)

Bár tegnap reggel kérdezgettem, és határozottan nagyokat rúgdosott a Bíborkára. Kérdeztem, h szeretne-e az lenni, ha igen, akkor jelezze valahogy :))

9849. fildus
2011. máj. 6. 10:27
Nekünk annak idején az volt a megállapodás, hogy ha fiú én adom a nevet, ha lány a férjem. Nálunk az játszott, hogy olyan név legyen, amit külföldön ki tudnak mondani, illetve a Horváth családnévhez menjen és ne legyen tucatnév. Nah jó az anna tucat, de azért kap még egy nevet :-)
9848. monstro
2011. máj. 6. 10:21
Én vagyok így az Olíviával, valahogy nem tudom elképzelni hogy így hívják a gyerekemet....Nálam az abszolút győztes az Orsolya lenne, de a férjem kézzel lábbal hadakozik ellene. Ezért nincs még neve a kistesónak, pedigmár csak 4 hét...
9847. Porc
2011. máj. 6. 09:40

Hm, én meg nem akarom elsietni, és úgy szólítani, ahogy végül nem fogják hívni, úgyhogy egyelőre Valérka, és ízlelgetem a többit. Várom az isteni vagy magzati sugallatot, hogy mondja meg, mi is a neve. Egyszercsak beüt a villám. Mikinél én nagyon Miklóst szerettem volna, Gábort kellett finoman győzködni, mire beadta a derekát. Most a Márta áll így, de ebben feleannyira se vagyok biztos.

Morfondíroztam tegnap hangosan, hogy necces ez az Ágnes, hülye szóviccekre ad lehetőséget (SasÁgi, a társasági...) Mire Gábor, hogy eeez szuper, eddig eszébe se jutott, vastag strigula Ágnesnek :) Kicsit nyomi humora van az uramnak...

Egyébként ő Melindát vagy Ilonát szeretett volna, és mindkettő szép is, jó ritmusú nevet adna, szépen megmozgatják a magas mássalhangzók, de pont, mint Brigi: nem tudom elképzelni, hogy így hívják a gyerekemet.

9846. Orsy27 (válaszként erre: 9841. - Birgi74)
2011. máj. 6. 08:42
Megerősíthetem amit írsz, én ugy Orsolyaként az Orsolya nevet nem adnám a gyerekemnek, mert nekem meg így túl szigorú. Utálom ha így szólítanak, az Orsit szeretem legjobban. Van egy barátnőm, Emese, neki 2 lánya van, Enikő és Eszter. Csupa E betűsek. Ja, és a papa Endre! :D
9845. Lemi09 (válaszként erre: 9839. - Birgi74)
2011. máj. 5. 23:42

Brigó... csak egy nevet ne adj a lányodnak kérlek!

A Violettát... Ismerek egy Kasza Violettát... húúúú, hát őt ne ragozzuk... pedig ő már felnőtt... (Pedig amúgy milyen jól hangzik...)

9844. Lemi09 (válaszként erre: 9839. - Birgi74)
2011. máj. 5. 23:40

Ismerek egy Éduát. Nagyon művészlélek...

A Bíborka névvel is csak az a bajom, hogy ismerek egy rettenetesen nyafka Bíborkát! :))) Szegény név nagyon szép... de az a kislány krimibe illő... Beatrix névvel sem vernék meg senkit... de csak mert az egyik legbunkóbb osztálytársamat hívták így...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook