Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Mondhattam volna úgy is, hogy,
sajnos persze, még véletlenül sem a Szent Imrében...
Mert ott per pill. nincs koraszülött ellátás.... Pedig de jó lenne!!! Ott talán jobban bírtam volna. Mert nem olyan a kórház, mint egy börtön. Nem úgy, mint a Baross utca a depresszióra hajlamosító méteres vastag falai között...
:DDDD
Hát... mi 14 napig voltunk kórházban. Nálam jobban senki nem utált bent lenni. Sajnos, a koraszülött intenzíven még szigorúbbak. Csak Apa és Anya mehet az inkubátorokhoz, de utána, mikor a baba kikerül az inkubátorból, Apa oda már nem mehet be. Bármeddig is van a baba bent. Csak Anya. Ő is csak 4x etetni, szigorúan fél órára, meg 1x 20 percre látogatni. Ennyi. Senki többet.
Mit nem adtam volna 2-3-4-5... napért, amiután húztunk volna haza. :)))
Igaz... még véletlenül sem a Szent Imrében.
De engem az is zavart, mikor a gyermekágyon berohangáltak a szobába... Meg az is, mikor az Istvánban látogattunk, és minden ágyat körös körbe ültek a rokonok... Én zavarban éreztem magam, nem a barátnőm miatt, hanem a többi kismama miatt. Bunkónak éreztem magam, amiért a privát szférájukba férkőzöm... Hamar el is húztunk.
Sziasztok! rég voltam, de olvaslak azért titeket...
Én Sáruval 48 óra után hazamehettem és bizony elbírtam volna bent még egy napot, bár nagyon hiányzott Bálint aki akkor 3 éves volt (majdnem:)
Bálinttal még 72 óra volt a min. amit bent kellett tartani, erre számítottam a másodiknál. HA tudtam volna hogy rövidebb, többet pihentem volna a 21 óra vajúdás és szülés után...
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Ezek szerint azért sutyiban is meg lehet oldani a dolgot. Bár gondolom, egy kis szerencse sem árt hozzá.
monstro, Porc: hát igen, az ember még a saját látógatóival kapcsolatban se túl lelkes, a máséról nem is beszélve.. :) de azért az egyágyasban mégiscsak indokolatlannak érzem ezt a (legalábbis elméleti szinten) nagy szigort.
Mágika75: jó tudni, hogy van, aki nem rágódik ennyit ezen, aztán mégis minden megy a maga rendjén! :))
Remélem, én leléphetek majd 2 nap után. Majd igyekszem hamar kiborítani a gyerekorvost, ha ez segít!
az árat nem tudom, nincs tarifa, szóval olyan alapon megy, h amennyit gondolsz. megírom privátban a nevet,okés?
igen, nekem is picit fura, de mivel meg van nekik engedve, és nem a saját munkaidejükben, hanem a szabadnapjaik, óráik rovására teszik, érthető szerintem.
birgi74, köszönöm a tippet! Érdekelne ez a megoldás, a csecsemős nővérke neve/elérhetősége is. Mennyit szokás adni ilyen esetben?
Nehéz kérdés ez (mármint erkölcsileg, legalábbis számomra), de ha így megoldható a dolog, akkor lehet, hogy nekem mégiscsak megérné.
ha felfogadsz csecsemős nővért (szívesen ajánlok egy tüneményeset), akkor félhivatalosan apuka bemehet. a címszó: fürdetés és csecsemőellátás gyakorlása.
:)
így minden nap bent lehet a megbeszélt időpontokban.
Igen, a baba szemponjából az tényleg jó, hogy nem járkál bárki ki-be. Viszont az apa egyedül szerintem nem jelent nagyobb veszélyt a babára, mint a mamája -- nekünk legalábbis biztos közös a baciluskézletünk. :)
Persze kibírjuk a 2(?) napot, ha muszáj, csak tudom, hogy épp a Szent Imrében nem árt, ha valaki tud segíteni (pl. fürdésnél), állítólag elég leterheltek a nővérek. Meg hát ő is már nagyon várja a kicsit, és szeretné a kezébe venni párszor az első napokban is.
Szia!
Én úgy tudom, hogy nem lehet senkit sem beengedni az egyágyasba sem. Amikor a férjem a kinti lengőajtón bedugott egy kamerát, hogy Jázmint felvegye, rögtön rászóltak. Pedig tényleg csak a keze volt bent. :)
A fogadott szülésznőm biztosan felvetette, ajánlotta volna ezt a lehetőséget, mármint az egyágyas szobát, ha oda beengedik az apukát, mivel a férjem amikor meghallotta, hogy ő legalább 2-3 napig nem foghatja kezében majd a kislányát, szó szerint összeveszett a fogadott szülésznőnkkel, hogy hogy lehet már ilyen kórházat. Legalább a gyereket engednék ki egy kicsit neki... Megértem, hogy be ne menjen senki sem, de hogy miért nem lehetett valahogy úgy kialakítani felújításkor ezt az osztályt, hogy valahol elvonulva babánként 1 vagy max. 2 embernek ki lehessen vinni a gyerkőcöt... Tudom, ott meg a fertőzés veszélye meg hasonlók...
Sziasztok,
tudtok valamit arról, hogy a Szt. Imrében az egyágyas szobába (a szülés utáni napokon) beengedik-e majd a párom?
Ildi
Hát, én folyamatosan úgy éreztem magam a kórházban (bár nem ebben, ugye) :))) De ez biztos természetes. Viszont én meg a többször szült anyukák nyakára jártam a csecsemősök helyett! :)) De ők szívesen segítettek. (Erre volt jó, hogy az intenzív,és a baba intenzív után még egy hetet a gyermekágyas osztályon dekkoltunk Lucával... összesen 3 granitúra szobatárs, váltásonként a 3-ból egy legalább többgyerekes...) Sokat tanultam. Mutatták is, és utána végignézték, hogy én jól csinálom -e... Némi pánik akkor lett rajtam úrrá, mikor hazajöttünk. ("Mostmár mindig velem lesz és mindent nekem kell csinálniiii????" "3 óránként fog enni... akkor mikor alszunk???" "Mindig új pelust kell rá adniiii non stop - mi van ha elfelejtek????" "Hogy fogok ehhez hozzászokni????"... Ilyen hülye kérdések foglalkoztattak... kb 2 napig otthon! Ha ma rágondolok, elkap a röhögés. Minden olyan magától értetődő lett végülis. Pedig az első hónapokban még a lelkiismeret furdalás is gyötört. ("Miattam kellett megszületnie idő előtt" , "Miattam lett kisebb a többieknél", "Még szoptatni sem vagyok képes, milyen anya az ilyen?")
Annyira nem fontos pedig ez mind... Már tudom, hogy mindent (majdnem :P) jól csináltam. Jó anya vagyok, és a következőnél is jó anya leszek. Lelkileg rendben vagyok. És ezt érzi a gyerekem is. A többit meg majd adja az élet. Valahogy mindenki megtanul fürdetni, pelenkázni, altatni, babával közlekedni. Legközelebb meg majd én mutatom meg mindezt a kezdő, tanácstalan anyukáknak. :))))
Sziasztok!
Még előző év novemberében szültem a lányunkat a Szt. Imrében. Csak most találtam erre a fórumra. Nekem is nagyon bevált ez az osztály, a személyzet túlnyomó része. A választott orvosom és szülésznőm meg frenetikusan működtek együtt a kis Jázmin születésekor. Remélem a következő 2 babát is ilyen egyszerűen, komplikáció nélkül hozhatom majd a világra!
Ezek szerint lány lesz mindhárom gyernekem? :) Már egy éve ugratjuk egymást a férjemmel, hogy 3 lányunk lesz tuti. :) Erre ő azt szokta mondani, hogy "nem baj, majd addig próbálkozunk, amíg nem jön egy fiú"... Persze a 3 lánnyal is elégedettek lennénk tökéletesen.
A Szt. Imre kapcsán Ti nem éreztétek, hogy kicsit el vagytok veszve a szülés után? Talán ez volt a negatív az ott töltött kemény 2 napból, hogy ott volt a babám mellettem, és nem tudtam, hogy kell pelenkázni pl. Persze talpraesett lány révén, elmentem érdeklődni a csecsemősökhöz (miután rájöttem, hogy egyedül nem fogom tökéletesen "becsomagolni", most már csak nevetek az esetlenségemen...). Ott kifogtam egy aranyos nőcit, akik mindent megmutatott. Ez így OK, de mégis volt egy rossz érzésem, hogy most épp tolakszom, kellemetlenséget okozok, feltartom Őket, mit tudjam én... Tudom, hülyeség, mert Ők azért vannak ott, de akkor is!
Ha belegondolok, az ottani védőnőtől is csak azért kaphattam néhány jó tanácsot, mert a szomszédomnak komoly szoptatási gondjai voltak, és így gyakran megfordult Nálunk. Egyébként egyszerűen nem lett volna okom szoptatással kapcsolatosan érdeklődni, hisz nem volt semmi gondom...
Bocsi, egy kicsit hosszú lett, de nagyon érdekel, hogy más (aki szintén az első babáját szülte ott, gyermekellátási tapasztalatok nélkül) hogy érezte magát ott ilyen szempontból?
Porc, szia!!! :)
a Bottyán Emese a legjobb bába, az egész világon :)
most nem dolgozik, mert a babája 6hónapos, de elvileg amikor mi megyünk, szeptemberben, már van esély rá. Nálam ő (lett volna) a bába, de a történtek miatt nem volt rá szükség... ennek ellenére, egész nap ott volt velem, ő kísért a műtőbe, és várt a műtét után, egész nap, és másnap is...pedig már a pocakjában volt a babája, és nem is dolgozott volna aznap!!! nekem ez a hozzáállás elég ahhoz, h szeressem őt nagyon! és remélem, h szeptemberre már dolgozni fog. azt mondta nekem, h ha nem is dolgozik, akkor is bejön velem, mint nem hivatalos kísérő, és ott lesz, ha szeretném.
kislány lesz? :)) jujjdejó! :) mi még nem tudjuk, talán a 18.heti uh-n megmutatja magát. mindenki kislányra tippel, kíváncsi vagyok!
amúgy én sem a XI.kerületbe tartozom. de az előző babámat is ott szültem volna, vagyis hát ott voltunk ugye. és most is úgy tervezem. bár költözőben vagyunk, de szülni náluk fogok. (szeretnék)
mindenkinek szép napot! brigo
azt mondta erre nekem a védőnő,hogy ha 2 éven belül,vagy közel 2 év a korkülönbség,akkor nagy az esély az azonos nemre.
Nem tudom.
Az én lányaim között 2 és fél év van.Laura és Andris között 4 év...lehet van benne valami?:)
Nem tudom,hogy a valóság mi volt.Az tény,hogy sokan voltak agykamratágulattal...járnom kellett a baross utcába mindenféle vizsgálatra.
Aztán a születésére elmúlt neki.De valami lehetett,mert 1 évig jártunk neurológiára a budai gyerekkórházba.Andris nem úgy fejlődött,mint a többi gyerek.Mozgásilag.10-11 hónaposan lendült bele a dolgokba,utána már gyorsan behozott mindent.
A doki nem igazán foglalkozott ezzel a dologgal többet.Azt mondta nem kell megijedni,majd elmúlik.Ez volt a hozzáállása.
CSak van itt 3 házzal arrébb egy kislány,neki enm múlt el.Be van ültetve neki az a cső,és elég sűrűn le kell szívni neki a vizet:(
Lemi, nekem is mondta Raft, ezt, hogy a gép szoftver beállításait egy éve nem tudják tisztességesen megoldani (engem a vesemedencével meg -kéreggel ijesztettek be jól az utolsó uh-n).
Ancsa, területileg a Mávba. Nem igazán... nagyon nem tetszik, hogy nem lehet szülésznőt választani, csak orvost. Ennek már annyira büdös pénzszaga van, hogy az én erős gyomrom is felfordul tőle. Továbbá elvesztették a bababarát címet, ebben a ligában ma egyedül az István az induló... ezért szeretném őket. Láttam is, hallottam is jókat, ettől még mindig lehet baj, foghatok ki rossz gárdát, lehetek megint nyuszi - de ez a cím nekem egyfajta biztosíték, mert nem dobálják csak úgy hozzá a kórházakhoz, rendszeresen meg kell dolgozni érte.
Na, nekünk is van még 3% esély fiúra, de akkor ott gond van. 97%-ra mondta HK a lányt, de százra sose szokta, megvitattuk. Szóval gondtalan lányvárásban utazunk. :)
GRATULÁLOK!!! Ez szuper jó hír! Most elkezdhetsz rózsaszín rucikra vadászni :))
Az ismeretségi körömben olyan ritka mostanság, hogy a második gyerkőc ellenkező nemű legyen.
Különben területileg hová tartozol? Az a kórház nem játszik? Otthonszülés? :DD
Wow!
Gratulálunk Satöbbi kisasszonyhoz! Még egy vegyes páros!
:DDD Idén mindenkinek lánya lesz?
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?