Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Brigo!
Szerintem én is oda jártam vérvételre (innen a XIII. kerületből mentem), de megérte azt a pár ezer forintot, hogy pl. az AFP eredménye is már aznap du. a kezembe volt, mert küldték e-mailen.
sziasztok!
sajnos ahhoz nem tudok hozzászólni, h mi van az állami rendelésen, mert az előző babával is egy magánlaborba mentem a kötelező vérvételekre, és mivel nagyon meg voltam elégedve velük, most is oda járok. tudom, h hogy hangzik ez, de nem vagyok ilyen :) azért járok ide, mert nem a szentimréhez tartozom, viszont szülni ide megyek majd, és nem akarom kihasználni a dokim jóindulatát, és mert párezer forint, és már délre megvan mindig az eredmény, és emailben elküldik, és pikkpakk. . . szóval nem sznobságból, nehogy azt higgyétek! :)
az előző várandósságom alatt a végefelé elküldtek ún. TORCH tesztre, ami a magánlaborban nagyon drága lett volna, 25ezer. akkor a dokim azt mondta, h felhívja egy kollégáját a XI.kerületi rendelőintézetben, és menjek oda be, a kollégája ad majd beutalót nekem a kerületi vérvételre. így is lett. de ő csak a saját kerületébe tud beutalót adni hivatalosan, és mivel én nem oda tartozom, így kellett picit csalni, mintha csak úgy bementem volna ebbe a rendelőintézetbe rendelésre. nem tudom, h érthető-e :) meg h ez most hogy van, mert ez még múlt évben volt.
Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat! < )
És remélem, hogy ti is hasonló pozitív tapasztalatokkal tértek majd haza a kórházból! = )
Hm... de érdekes, nálam az összes vérvizsgálatot, beleértve a terheléses vércukrot is, a háziorvosnál csinálták! Nem kellett beutaló sehová... De gondolom ez is orvosa és rendelője válogatja.
Azt mondta a házidoki, hogy ez nem rájuk tartozik, náluk nincs terhesgondozás. Az első vérvétel ok, de onnan már leveszik a kezeiket rólam. Menjek a kórházba, na de melyikbe....?
Mindegy megoldottam..csak ennek nem így kéne működnie.
Teljesen érthetetlen ez a számomra! Egyébként én is Faludihoz járok/jártam, nála szültem a kislányomat is. Minden laborvizsgálathoz, köztük a terheléses cukorhoz is, ahogy az mindenütt szokásos, egyszerűen a háziorvosom adta a beutalót, miután Faluditól vittem neki az írásos "kérést".
De mivel magyarázta, hogy a Te házidokidnak Ő nem ad most ilyet??? Ez felfoghatatlan!! Vagy változtak a szabályok az elmúlt egy év során? Nem hiszem!
Na ezért nem értettem én is. Azt mondta a nővér, aki levette a terheléses cukrot, hogy a laborvizsgálat pénzbe kerül. Na de fizetek tb-t és a dokit is, nem fér bele??????
Én is úgy gondolom, hogy a választott orvos utal be, oda, ahol ő praktizál. De valamiért velem ez nem sikerült....
gratula a Babához!!:)
Jó ilyen szép élményeket olvasni:)
Sziasztok!
Bár nem vagyok itt aktív fórumozó, olvasgatni szoktalak titeket! < )
Gondoltam megosztom veletek a kórházi élményeimet, mivel 3 hete szültem a Szt. Imrében. < ) (Hogy repül az idő!)
Igazából- ha összességében nézzük-, pozitív csalódás volt, rosszabbra számítottam.
Kezdem a negatívummal: egy napig vajúdtam, mialatt a férjemmel csak a szülészet előtt találkozhattam vagy az újszülött osztály előtt (szerencsére nem a vajúdóban kellett töltenem azt a napot, mivel felvettek és kaptam szobát). Meg a vajúdó amúgy is tele volt.
Még a vége felé sem jöhetett be hozzám a férjem, így egy kissé magamra maradtam, ugyanis vajúdás alatt nem sokat törődnek az ember lányával... Persze ctg és jó tanácsok vannak, de abban az állapotban valahogy többre vágytam volna. Amikor meg éjjel kimentem a férjemhez vajúdni, egy "kedves" nővér rám szólt, hogy menjek inkább pihenni...
Pozitívumok: Nem volt választott szülésznőm, csak orvosom (Raft doki, aki fantasztikus volt, maximálisan meg voltam vele elégedve!), de egyébként a szülésznőre sem lehet panaszom, szülésnél és utána is kedves és segítőkész volt. A szülés alatt- ahová már a férjem is végre bejöhetett-, folyamatosan mondta, hogy lélegezzek, mikor nyomjak, férjemnek is folyamatosan mondta, hogy itasson a fájások között.
A legjobban a csecsemős nővérektől tartottam, róluk hallani a legrosszabbakat. De vagy nekem volt szerencsém, vagy változott a helyzet, velük sem volt semmi gondom! Igaz, ha segítség kellett, akkor elsősorban nekem kellett őket keresnem, de egyébként mindenben segítettek. És amikor éjjel mentem hozzájuk a friss poronttyal, mert eldugult az orra, akkor sem küldtek el,bár 2x kellett fordulnom, hogy a problémát tényleg megoldjuk.
Így összességében nem volt katasztrófa, pedig 4 napot töltöttem kórházban.
Remélem nem untattalak titeket az élménybeszámolómmal.
Mindenkinek szép napot és minimum ilyen ellátást kívánok! < )
ohh sajnálom! komoly a sérülése, vagy már jobb? pedig én komolyan láttalak :) vagyis volt egy csajszi, akit még nem láttam ott, és azt hittem, h te vagy az :) nem mentem oda hozzá, még szerencse. biztos nézett volna rám...
jó volt, és ha van lehetőséged, a jövő héten azért eljössz? remélem, a kislányod jól van! megértem, h nem hagyhattad ott! elsősorban az anyukája vagy, és csak aztán várandós kismama aki tornára akar menni :) küldök neki ölelést a sebére.
Segítenél abban, hogy találom a táblázatot?
Köszi :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?