Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

9903. Szilvaaa (válaszként erre: 9902. - Birgi74)
2011. máj. 16. 12:28

Brigo!

Szerintem én is oda jártam vérvételre (innen a XIII. kerületből mentem), de megérte azt a pár ezer forintot, hogy pl. az AFP eredménye is már aznap du. a kezembe volt, mert küldték e-mailen.

9902. birgi74
2011. máj. 16. 10:06

sziasztok!

sajnos ahhoz nem tudok hozzászólni, h mi van az állami rendelésen, mert az előző babával is egy magánlaborba mentem a kötelező vérvételekre, és mivel nagyon meg voltam elégedve velük, most is oda járok. tudom, h hogy hangzik ez, de nem vagyok ilyen :) azért járok ide, mert nem a szentimréhez tartozom, viszont szülni ide megyek majd, és nem akarom kihasználni a dokim jóindulatát, és mert párezer forint, és már délre megvan mindig az eredmény, és emailben elküldik, és pikkpakk. . . szóval nem sznobságból, nehogy azt higgyétek! :)

az előző várandósságom alatt a végefelé elküldtek ún. TORCH tesztre, ami a magánlaborban nagyon drága lett volna, 25ezer. akkor a dokim azt mondta, h felhívja egy kollégáját a XI.kerületi rendelőintézetben, és menjek oda be, a kollégája ad majd beutalót nekem a kerületi vérvételre. így is lett. de ő csak a saját kerületébe tud beutalót adni hivatalosan, és mivel én nem oda tartozom, így kellett picit csalni, mintha csak úgy bementem volna ebbe a rendelőintézetbe rendelésre. nem tudom, h érthető-e :) meg h ez most hogy van, mert ez még múlt évben volt.

9901. KAnna26
2011. máj. 14. 23:04

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat! < )

És remélem, hogy ti is hasonló pozitív tapasztalatokkal tértek majd haza a kórházból! = )

Hm... de érdekes, nálam az összes vérvizsgálatot, beleértve a terheléses vércukrot is, a háziorvosnál csinálták! Nem kellett beutaló sehová... De gondolom ez is orvosa és rendelője válogatja.

9900. upetra (válaszként erre: 9899. - Ennész)
2011. máj. 14. 22:19

Azt mondta a házidoki, hogy ez nem rájuk tartozik, náluk nincs terhesgondozás. Az első vérvétel ok, de onnan már leveszik a kezeiket rólam. Menjek a kórházba, na de melyikbe....?

Mindegy megoldottam..csak ennek nem így kéne működnie.

9899. Ennész (válaszként erre: 9897. - Upetra)
2011. máj. 14. 18:59

Teljesen érthetetlen ez a számomra! Egyébként én is Faludihoz járok/jártam, nála szültem a kislányomat is. Minden laborvizsgálathoz, köztük a terheléses cukorhoz is, ahogy az mindenütt szokásos, egyszerűen a háziorvosom adta a beutalót, miután Faluditól vittem neki az írásos "kérést".

De mivel magyarázta, hogy a Te házidokidnak Ő nem ad most ilyet??? Ez felfoghatatlan!! Vagy változtak a szabályok az elmúlt egy év során? Nem hiszem!

9898. monstro (válaszként erre: 9897. - Upetra)
2011. máj. 14. 14:05
Igazán sajnálom:(
9897. upetra (válaszként erre: 9895. - Monstro)
2011. máj. 13. 21:39

Na ezért nem értettem én is. Azt mondta a nővér, aki levette a terheléses cukrot, hogy a laborvizsgálat pénzbe kerül. Na de fizetek tb-t és a dokit is, nem fér bele??????

Én is úgy gondolom, hogy a választott orvos utal be, oda, ahol ő praktizál. De valamiért velem ez nem sikerült....

9896. rencsilany (válaszként erre: 9887. - KAnna26)
2011. máj. 13. 13:25

gratula a Babához!!:)

Jó ilyen szép élményeket olvasni:)

9895. monstro (válaszként erre: 9892. - Upetra)
2011. máj. 13. 10:20
hm.. ez érdekes, nekem a dokim simán adott beutalót a kórházba terheléses vércukorra. Amúgy meg a terhesgondozóba is kötelesek adni. Nem is értem....
9894. fildus (válaszként erre: 9892. - Upetra)
2011. máj. 13. 08:44
Én se abba a kerületbe tartozom, de minden egyes vizsgálatra, vérvételre a nőgyógyászom adta a beutalót és mivel Ő a szent imréhez tartozik a Bártfai és fehérvári úti sztk-ban csinálták a vizsgálataimat.
9893. kikata (válaszként erre: 9892. - Upetra)
2011. máj. 13. 06:07
szia. Én a Margitba tartozom, de a Szent Imrébe szültem. Nekem ettől függetlenűl megcsinálták a Margitban a terheléses cukrot és a vérvételt, hiszen oda tartozom.
9892. upetra (válaszként erre: 9890. - Monstro)
2011. máj. 12. 22:36
Nem abba a kerületbe tartozom, mindig a körzeti utalt be vérvételre, stb....A terheléses cukor vizsgálatra senki nem akart beutalót adni, 1 hétig könyörögtem, és erre Ő felkínált egy fizetős lehetőséget. Ami jár ingyen, azért nem hiszem, hogy fizetnem kéne, eleget fizetek alkalmanként... Végül a Margit kórházban szó nélkül megcsinálták... Kicsit vacilálok most...lehet átmegyek a Margitba...
9891. monstro (válaszként erre: 9887. - KAnna26)
2011. máj. 12. 22:01
Gratula a babóhoz így utólag is:) Jó volt olvasni a pozitiv éleményeket:) Én jó esetben 3 hét múlva fogok szülni, remélem hasonló tapasztalatokkal gazdagodom majd:)
9890. monstro (válaszként erre: 9889. - Upetra)
2011. máj. 12. 21:59
Őt nem ismerem, viszont anyuci vele szült csak Ő mostanság nincs netközelbe, de hátha valaki tud neked segíteni. Mi volt a baj vele? Már ami miatt csalódtál?
9889. upetra
2011. máj. 12. 21:26
Faludi dokiról vannak vélemények? Én őt választottam egy pár hónapja, de most egy kicsit csalódtam benne, nem tudom, hogy váltsak, vagy inkább ne ugráljak.....
9888. kikata (válaszként erre: 9887. - KAnna26)
2011. máj. 12. 19:10
Szia. Jó olvasni a pozitív élményeket:) Én is Raftnál szültem és nekem sem volt fogadott szülésznőm, de nem szenvedtem semmiben hiányt:)
9887. KAnna26
2011. máj. 12. 18:56

Sziasztok!

Bár nem vagyok itt aktív fórumozó, olvasgatni szoktalak titeket! < )

Gondoltam megosztom veletek a kórházi élményeimet, mivel 3 hete szültem a Szt. Imrében. < ) (Hogy repül az idő!)

Igazából- ha összességében nézzük-, pozitív csalódás volt, rosszabbra számítottam.

Kezdem a negatívummal: egy napig vajúdtam, mialatt a férjemmel csak a szülészet előtt találkozhattam vagy az újszülött osztály előtt (szerencsére nem a vajúdóban kellett töltenem azt a napot, mivel felvettek és kaptam szobát). Meg a vajúdó amúgy is tele volt.

Még a vége felé sem jöhetett be hozzám a férjem, így egy kissé magamra maradtam, ugyanis vajúdás alatt nem sokat törődnek az ember lányával... Persze ctg és jó tanácsok vannak, de abban az állapotban valahogy többre vágytam volna. Amikor meg éjjel kimentem a férjemhez vajúdni, egy "kedves" nővér rám szólt, hogy menjek inkább pihenni...

Pozitívumok: Nem volt választott szülésznőm, csak orvosom (Raft doki, aki fantasztikus volt, maximálisan meg voltam vele elégedve!), de egyébként a szülésznőre sem lehet panaszom, szülésnél és utána is kedves és segítőkész volt. A szülés alatt- ahová már a férjem is végre bejöhetett-, folyamatosan mondta, hogy lélegezzek, mikor nyomjak, férjemnek is folyamatosan mondta, hogy itasson a fájások között.

A legjobban a csecsemős nővérektől tartottam, róluk hallani a legrosszabbakat. De vagy nekem volt szerencsém, vagy változott a helyzet, velük sem volt semmi gondom! Igaz, ha segítség kellett, akkor elsősorban nekem kellett őket keresnem, de egyébként mindenben segítettek. És amikor éjjel mentem hozzájuk a friss poronttyal, mert eldugult az orra, akkor sem küldtek el,bár 2x kellett fordulnom, hogy a problémát tényleg megoldjuk.

Így összességében nem volt katasztrófa, pedig 4 napot töltöttem kórházban.

Remélem nem untattalak titeket az élménybeszámolómmal.

Mindenkinek szép napot és minimum ilyen ellátást kívánok! < )

9886. ViviPicur (válaszként erre: 9885. - Birgi74)
2011. máj. 12. 13:23
Nagyon kedves vagy, köszönjük a gyógypuszit. Nem tudom, hogy jövő héten el tudok-e menni, mert már nagyon a vége felé vagyok, és most jelenleg semmi sem esik jól, csak az, ha ülhetek a kis fotelkámban. Már menni is alig tudok, és a kislányom, mintha érezné, hogy nemsokára pár napra magára hagyom, nagyon ragaszkodik és nem biztos, hogy több időt szeretnék nélküle eltölteni, mint amit nagyon muszáj. De köszönöm az invitálást, Neked további jó kismama tornákat kívánok:9 Puszi.
9885. birgi74 (válaszként erre: 9884. - ViviPicur)
2011. máj. 11. 12:13

ohh sajnálom! komoly a sérülése, vagy már jobb? pedig én komolyan láttalak :) vagyis volt egy csajszi, akit még nem láttam ott, és azt hittem, h te vagy az :) nem mentem oda hozzá, még szerencse. biztos nézett volna rám...

jó volt, és ha van lehetőséged, a jövő héten azért eljössz? remélem, a kislányod jól van! megértem, h nem hagyhattad ott! elsősorban az anyukája vagy, és csak aztán várandós kismama aki tornára akar menni :) küldök neki ölelést a sebére.

9884. ViviPicur (válaszként erre: 9883. - Birgi74)
2011. máj. 11. 08:46
Szia, sajnos nem tudtam elmenni, kislányom csúnyán elesett, nagyon feldagadt a szája, nem tudtam otthagyni:( Milyen volt?
9883. birgi74
2011. máj. 10. 18:28
Vivipicur, hogy tetszett? ott voltál? :)
9882. birgi74
2011. máj. 10. 09:47
helló! én is én is! :)
9881. ViviPicur (válaszként erre: 9880. - Birgi74)
2011. máj. 10. 09:43
Szia, igen:)
9880. birgi74 (válaszként erre: 9879. - ViviPicur)
2011. máj. 9. 11:41
Vivipicur,jössz holnap a tornára? :)
9879. ViviPicur (válaszként erre: 9878. - Fildus)
2011. máj. 7. 15:58
Mindenhol néztem, csak itt nem:)) Köszönöm szépen:)
9878. fildus (válaszként erre: 9877. - ViviPicur)
2011. máj. 7. 15:08
Ahová gépelsz szövegdobozt, az alatt narancssárga betűvel...
9877. ViviPicur (válaszként erre: 9876. - Monstro)
2011. máj. 7. 14:10

Segítenél abban, hogy találom a táblázatot?

Köszi :)

9876. monstro
2011. máj. 7. 08:41
Táblázatba megtalálod:)
9875. ViviPicur (válaszként erre: 9874. - Monstro)
2011. máj. 7. 08:37
És kinél szülsz:)
9874. monstro (válaszként erre: 9872. - ViviPicur)
2011. máj. 7. 08:13
Választott:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook