Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Gratulálok a kiscsajszihoz!!! :-)
Augusztus 5-re voltam kiírva, mondta Barna papa, hogy megy majd szabira. Mondtam, hogy addig, míg meg nem szülök, addig ő sehova.... Beteg sem lehet. Megnyugtatott, hogy csak szeptemberben.
Csináltam egy klubot, ha vkit érdekel :-)
A címe: Sok szemközt, avagy ki hogyan éli meg az anyaságot :-)
Sziasztok!
És szerintetek a terhesgondozás minek számít? Mert ha csak pénzért lehet járni gondozásra, akkor nem sokat ér, ha szülni oda lehet menni..
sziasztok!
én úgy tudom, legalábbis a bálint doki nekem pár het eazt mondta, h bármiylen más ellátás, fog, bel, baleseti, nőgyógyászati, stb stb stb...úgy van, h területi, kivételt képez ezalól a szülészeti ellátás, mert ott ha a dokid által van kötődésed a kórházhoz, akkor szülhetsz ott. az ambuláns nőgyógyászati járóbeteg rendelés kapcsán beszélgettünk erről. lehet, h az rtl ezt értette félre...
híradó...ugyanmár. hírkreálás megy. mindenhol. az összes kereskedelmi csatornán.
Én jövőhéten megyek dokihoz. Hétfőn. Megkérdezem, hogy hogy van ez?
Ha addig nem tudunk meg többet, utána beszámolok.
Akkor ezentúl nem a dokinak, hanem a kórháznak adják az anyukák a pénzt...
Mert gondolom, elég kevesen engedhetik meg maguknak hogy 2x fizessenek.
Külföldön nem ismerik sem a hálapénzt, sem az orvos-szülésznőfogadást. Ott szülsz ahol akarsz-az ügyeletes csapatnál. Ha szülés közben műszakváltás van, simán átadnak a következő teamnek.
Ja, szülhetsz maszekban, a méregdrága magánklinikákon-ott lehet válogatni, de ezt elég kevesen engedhetik meg maguknak.
És ez csak a Szt.Imrére vonatkozik, vagy a többi kórházra is?
Most olvasom, hogy ez elvileg már fél éve így működik... ki tud erről többet?
Hát ez fantasztikus hír :((((
És azt nem mondták véletlenül, hogy mióta?
Nemrég téma volt:
ma reggel mondták a híradóban, hogy csak pénzért fogják ellátni a Szent Imrében azokat a betegeket, akik területileg nem oda tartoznak!
Sziasztok!
Bibó, nagy gratula a babához!!!
Barna doktorokkal kapcsolatban nekem is van tapasztalatom, méghozzá csupa jó. Én a papához járok, hosszú évek óta. Korábban volt missed ab-om, és kifejezetten emberséges volt, akkor is, amikor megállapították a dolgot és akkor is, amikor műtött. Másfél évvel később ismét rosszul végződött egy terhességem. Barna doktornak köszönhetően megúsztam egy műtétet, más orvosok ugyanis méhen kívülivel megoperáltak volna, az ő tapasztalatának köszönhetően azonban kiderült, hogy nem is méhen kívül van a baba, ráadásul magától kiürült minden :(
A harmadik terhességem alkalmával már az első pozitív tesztnél azonnal kezelni kezdett, a 9 hónap alatt rendkívül alapos volt, a kislányom két és fél hete született meg:))))
28-ára voltam kiírva, ám a lánykám 12 nappal előbb érkezett. Az orvosom a hónap közepéig szabadságon volt, a szülésem utáni egy nappal jött vissza... Így végül a fiánál szültem. Pétert is ismertem, korábban volt, hogy ő helyettesítette az apukáját egy-egy rendelésen. Szép élmény maradt a szülés, Barna Péter és a szülésznő is nagyon jó fejek és segítőkészek voltak. Két fájás között sokat poénkodtunk velük, és végül érzéstelenítés nélkül, gátvédelemmel jött világra a manócskám. Dr. Barna István másnap jött haza, és ahogy bejött a kórházba, meglátogatott, gratulált.
Az tény, hogy a papának nem éppen nyálas a stílusa, de azt hiszem, nem is kell, hogy az legyen. A lényeg, hogy rendkívül jó szakember, én feltétel nélkül megbízom a tapasztalatában.Velem egyébként mindig kedves volt és kifejezetten bírom a fanyar humorát is.
Bocs, ha hosszúra sikeredtem:)))
sziasztok!
megint kicsit rég jelentkeztem.. remélem mindenki jól van, a nem rég világra pottyant csemeték :), a nagyok, és a Pocaklakók is :)...
Nálunk továbbra is miden rendben. csináltattunk integrált tesztet, minden rendben van az alapján is :)... Pocak szépen nő, pedig még csak 17. hétben vagyok.
Manna is jól van, illetve most kicsit taknyol megint, szóval most nosztalgikusan itthon töltjük ketten a hetet... Néha el nem hiszem, hogy milyen nagy lány... van némi hisztis korszak, de gondolom, lesz még ilyen ezer, de küzdünk szépen, és elég hamar rá lehet vezetni, hogy nincs értelme. Amúgy egy angyal, imádni való :)... Most ép Apával dúl Nekik a nagyszerelem :), de hát én meg ezt imádom..
Látom a Barnákról van szó :).. Nekem elég sok tapasztalatom van velük, illetve hát az ifjabbikról ugye jobban, mert Ő az orvosom, de az Apukához is volt már szerencsém...
Nem mondom, hogy zabálni való a stílusa, de nekem mondhatni egy mondatán kívül (mikor belázasodtam Manna után, és kérdeztem, hogy milyen adatom tért el, közölte, hogy most nem kezdi el magyarázni, de hát ezen azért túl tudtam lépni...) negatív tapasztalatom nem volt vele... Szülésemnél is ott volt, alapos volt, és türelmes, emberi. Mikor belázasodtam, kb 10 perccel azután, hogy elvitte a nővér a lázmérőt, mert ott állt az orvosgárda, rendelte el a vizsgálatokat, Ő is megnézett, és teljesen látszott, hogy komolyan veszi, nem félvállról. Aztán következő élményem sajnos nekem is egy elveszített baba kapcsán volt. Mikor bevéreztem Ő rendelt. Igaz a tényeket közölte tényszerűen, hogy nem rózsás a helyzet, és két esélyes, de itt sem éreztem, hogy flegmán állt volna hozzám. Aztán mikor sajna engem is műteni kellett, olyan kedves volt a vizsgálat alatt, és támogató, hogy igazából nem is gondoltam volna arról az emberről hogy ilyen is tud lenni.. amúgy az egész missed ab alatti hercehurca alatt ez volt a tapasztalatom... a nővérek, az altatós, borzasztóan kedvesek voltak..
persze ezt nem azért írom mert én is bárki tapasztalatát megkérdőjelezném, és nagyon sajnálom, ha valaki az ellenkezőjét tapasztalta ebben az élethelyzetben, Ancsa Neked is borzasztó lehetett, csak hogy szerencsére nem mindig negatív a helyzet.. bár remélem ilyenen minél kevesebb embernek kell keresztül mennie..
Nah írtam most erről egy kisregényt..
Jah még egy az emberségről: ugye járok itthon a háziorvosomhoz.. ki is van írva, meg mondta Ő is, mikor jövök kopogjak be, és akkor soron kívül előre vesznek, mert egy kismama ne ücsörögjön kint a betegek között.. szerintem tök jó nézet.. hát minden alkalommal van egy két vén szipirtyó aki teszi a megjegyzéseket, hogy miért kell előre venni, nem mint ha nem lenne logikus.. legalább is szerintem...
Nagyon érdekes, amikor én elvetéltem, ugyanez volt vele kapcs. a tapasztalatom. 9 hetesen missed.ab-om volt, de mivel szombat este kezdtem el vérezni nem tudtak az ambulancia nagy UH-ján megnézni, az osztályon levő UH ősrégi volt-nem lehetett látni, hogy van szívhang vagy nincs. Hétfőig bentfogtak, teljes volt a biztalanság-képzelhetitek min mentem át.
Aztán hétfőn reggel kiderült, hogy nincs szívhang-műteni kell. Mindezt tök részvétlenül, szenvtelenül közölték-a szobatársaim vígasztaltak.
Aztán műtét után, meg amikor a zárómra vártam és kérdéseket tettem fel az B.I-nek, akkor sem volt túl tapintatos, sőt.
De nemcsak ő, a nővérek, a dokik is olyan furák voltak, mintha jókedvemből, saját elhatározásomból műttettem volna meg magam. Nem volt elég a saját nyomorom, még ez is...Nem volt még dokim, és ez érződött is, elbeszéltek a fejem felett, senki nem mondott semmi, ha én kérdeztem akkor sem voltak épp túl tapintatosak, emberségesek.
Akkor nagyon fontolóra vettem, ha újra kismama leszek másik kórházat keresek-de aztán meggondoltam magam, mert olyan közel lakunk, 2 buszmegállóra. Szóval nem váltottam, de lett saját dokim, szülésznőm-így nem éreztem olyan elveszettnek magam.
De amikor már kismamaként a szülészeten feküdtem másfél évvel később, teljesen már embernek ismertem meg B.I-t.
Úgy látszik, az elvetélt kismamáknak ezt az arcát mutatja? Ez azért nem OK...
Barna Istvánról én is csak a legnagyobb tisztelettel és elismeréssel tudok nyilatkozni!
Bár nem ő volt az orvosom, de a túlhordás miatt be kellett feküdnöm. Minden reggel megvizsgált, türelmes volt, nyugtatott, bíztatott-nagyon emberséges volt és nagyon alapos.
Végül úgy megvizsgált (húúúúúúh de nagyon fájt) hogy végre beindultak a dolgok és ma 2 éve megszületett Andris :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?