Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

10533. hajnal1
2011. szept. 8. 11:34

Sziasztok!

Kisbabát tervezek, és orvost kellene kerítenem, de nem vagyok budapesti, fél éve sem lakok itt. Mivel még nincs gyerekem, az egész témára úgy tekintek, mint egy újszülött :) Háziorvosom a Szent Imre kórházat ajánlotta, így találtam erre a fórumra. Tudtok tanácsot adni abban, hogy kit válasszak, hol találom meg az illetőt, milyen "feltételekkel" lehet nála szülni, stb.? Egyelőre nem tervezek magánorvost fogadni. Köszönöm előre is a válaszokat.

10532. Kimbacska
2011. szept. 8. 09:28
Sziasztok!tudja vki, h. a csüt.i kismamaklubban mindig ugyanazt ismétlik el? v. érdemes többször is elmenni oda?Köszi
10531. Lemi09
2011. szept. 7. 22:42
Hajrá, Brigó! Csak ügyesen holnap 8-kor! :))
10530. monstro (válaszként erre: 10528. - Birgi74)
2011. szept. 7. 22:03
Gondoltunk rátok holnap!!!! HAjrá kicsi Bíborka!!
10529. rencsilany (válaszként erre: 10528. - Birgi74)
2011. szept. 6. 12:33
nekem is úgy volt,hogy 3-ból kettőt "megfenyegettek",hogy ha x napig nem indul be,akkor feküdjek be és inditják.Az utolsó napokban szinte mindkét szülésem magától indult meg:)Nem szeretik ezek a gyerkőcök,ha "erőszakkal" ebrudalják ki őket az albérletükből!:D
10528. birgi74
2011. szept. 6. 12:00
úgy izgulok... mondjuk ma görcsölgetek, meg nagyon nehéz lett a pocakom hirtelen... biztosan tudja a kislányunk, h már nem sok ideje van, h ő maga döntsön :) lehet, h készülődik, h magától?... jajjdejólenne :)
10527. monstro (válaszként erre: 10524. - Birgi74)
2011. szept. 6. 08:31
HAJrá!!:)) Már csak pár nap és kibújik Bíborka!!
10526. kikata (válaszként erre: 10524. - Birgi74)
2011. szept. 5. 17:03
Gondolni fogok Rátok:) Tudom, hogy mással lesztek elfoglalva:), de azért valahogy értesítsetek minket, ha világra jött a pici lány!:)))
10525. Ancsa 37 (válaszként erre: 10524. - Birgi74)
2011. szept. 5. 13:12

Bíborka csütörtökön megszületik... :))

Én szorítok nagyon!

10524. birgi74
2011. szept. 5. 12:24

hello csajok!

beszéltem BS-el, aki beszélt aRákóczival... szerdán bemegyek, amúg yis mennék nst-re, csak most már viszem a cókmókomat is... ehhe... csütörtökre lemondja a pacienseit a magánrendelésen...

na? mit jelent ez?

igen, csütörtökre ki vagyok írva császárra... én várnék még, de a család fél, a baba meg jó erőben van és nagy, és ... hát Bálint miatt amúgy is előbb megcsinálták volna a műtétet, meg hát ő is keresztben van, szóval természetes szülés szinte nulla százalékkal indul... azért még bízom a mai hidegfronban, ha nem is tudnám rendesen megszülni, de legalább vajúdhatnék... vag yvalami ilyesmi.

a lényeg, h szorítsatok, csütörötkön legkésőbb a karjainkban tarthatjuk a kislányunkat... :)

Zsolti azt mondja, h remeg keze lába :))

de ő lesz a világ legboldogabb apukája.

jajistenem. izgulok. leginkább a műtét meg az epidurál miatt. azokat kihagynám... szorítsatok na :)

ölelés, brigo

a lagzi jó volt, de szombaton egészen hajnalig azt hittem megszülök, kb 1től olyan görcseim voltak, h komolyan elgondolkodtam, h most akkor szülök? csak féltem, h harántban van, és nem lesz-e baja... de aztán nem szültünk mégsem :)

10523. inek (válaszként erre: 10522. - Fildus)
2011. szept. 5. 12:16

Igen, Hatvanban lakok, itt is születtem :)

Egyetértek, hogy mindegy a világrajövetel módja, a fontos az egészség!!!

10522. fildus (válaszként erre: 10521. - Inek)
2011. szept. 5. 11:34

Szerintem mindegy hogy születik (császár, vagy természetesen) a lényeg, hogy egészséges legyen a kicsi.

Nekem a második szülésem gyors volt és nagyon fájdalmas. A fájások sokkal jobban fájtak, mint az első szülésnél, viszont gyorsabban is gyógyultam odalent.

Láttam Hatvani vagy, Anyukám ott lkik :-)

10521. inek
2011. szept. 5. 11:24

Porc, örülök, hogy a második szülésed sokkal sokkal emberségesebb volt, mint, az első.

Én két gyereket szültem, két év 5 hónap különbséggel, és a második ezerszer fájdalmasabb, rosszabb volt, mint az első, bár negyed annyi ideig tartott. Sztem nagyban befolyásolja az is, hogy a szülő nő milyen lelkiállapotban van, és mennyire felkészült egy szülésre. Én az elsőnél egész nap vajúdtam, és testem minden porcikája felkészült, hogy jön a baba, a második meg lezajlott burokrepesztéstől kezdve mindössze 2,5 óra alatt. De inkább egy egész napos vajúdás, mint egy 2,5 órás kín. Pedig az első sem volt egy leányálom. Elsőnél se gátmetszés, se repedés, a másodiknál mindkettő, ami persze be is gyulladt.

Én épp ezért nem hiszem, hogy a második babát könnyebb megszülni, hiszen neki már "járt uta" van.

Remélem, hogy most a Szent Imrében Dr Kováccsal, meg leszek elégedve, és az ikrek is úgy gondolják, hogy természetes úton akarnak megszületni, és csakis a 37. hét után. Persze, ha beavatkozásra lesz szükség a babák egészsége érdekében, attól sem fogok egy szemernyit sem elzárkózni. Én nem gondolom, hogy az indokolatlan orvosi beavatkozások szükségszerűek, és helyesek. (mondom én, akinek lombikkal fogantak az ikrek :)) ) (bocsánat, ha kicsit sok lettem!!)

10520. fildus
2011. szept. 5. 09:22
Lilith ez a topic "elbír" ám sok mindent, úgyhogy lehet új témákat is felvetni, hiszen elég összeszokott társaság alakult ki... legalábbis szerintem...
10519. Lilith76 (válaszként erre: 10518. - Lilith76)
2011. szept. 5. 08:46
orvosokban, lemaradt egy n
10518. Lilith76 (válaszként erre: 10514. - Porc)
2011. szept. 5. 08:45
sztem is nagyon félrevezető vágány lehet a háborítatlant szembeállítani a gyors-fájdalommentessel...számomra nincsenek érvek a nem háborítatlan szülés mellett, és egyetlen természetes szülést kísérő orvos sem úgy az, hogy ha baj van, sem avatkozik közbe, mégis vannak, akik jobban bíznak az olyan orvosokba, akik szívesebben avatkoznak közbe nem csak baj esetén:). és a bizalom fontos dolog :). de ez már máshova visz, mint a sztimre kórház szülészete topic cím kíván :).
10517. Ancsa 37 (válaszként erre: 10516. - Lemi09)
2011. szept. 4. 22:44
Otthon piheni a lagzit-legalábbis remélem...
10516. Lemi09
2011. szept. 4. 22:26
De hol van Brigo???
10515. Ancsa 37 (válaszként erre: 10514. - Porc)
2011. szept. 4. 13:05

Nagyon örülök, a második szülésed gyógyította az elsőt...

Szerinted min múlt? Más dokik, más kórház, az, hogy volt bábád? Talán, hogy Ági járt úton jött világra, hisz második gyerkőd? Vagy benned történtek változások?

Tényleg érdekel...Hazudnék ha azt mondanám, hogy csak a negatív szülésélményem miatt nem lett eddig Andrisnak kistesója, viszont az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ez is benne van a pakliban.

Újra ugyanazt nem szeretném átélni, amit a vajúdóban, a szülőszobán...nekem a császárműtő volt a megváltás...Viszont utána hogy helyrejöjjek, hogy elmúljanak mindenféle fájdalmaim (a hátbaböki miatti hátfájásom a mai napig ragaszkodik hozzám...) hogy a régi legyek kemény egy év kellett...kiver a hideg veríték, ha rágondolok...egyelőre hárítom a babaprojektet, a biológiai órám meg csak tikk-takk-tikk-takk...

10514. Porc
2011. szept. 4. 10:31

Bár némileg off, de a "háborítatlan kontra gyors és fájdalommentes" szembeállításhoz lenne egy megjegyzésem. Az első szülésem úgy volt rémálom, ahogy, kb. az összes elképzelhető beavatkozással a császárt és az edát leszámítva, tehát orvosilag igazán sokat tettek a szülés gyorsításáért (oxy, vákuum), de ettől se gyors nem lett, a fájdalommentességet meg hagyjuk. A másodiknál az indító bábakoktélon kívül semmi nem volt, illetve egy kézi vizsgálat, meg egy darab szívhanghallgatás (nem ctg) kitolás közben. A fantáziám nagy, úh el tudok képzelni még gyorsabbat és fájdalommentesebbet is, de a két szülés között kb. ég és föld volt a különbség. A második háborítatlan volt, ÉS gyors ÉS fájdalommentes. Na jó persze,szülés kapcsán fájdalommentességről beszélni vicces, de az talán sokat mond, hogy az elsőnél SEMMIT nem éreztem abból, hogy mi történik az alfelemen, se a gyerek kijövetelét, se a gátmetszést, se semmit, mert annyira fájt az egész alsó régióm, hogy ott külön fájdalmak észleléséről már szó se lehetett.

A másodiknál meg MINDENT éreztem, tudtam, hol jár a feje, még azt is pontosan éreztem, ahogy a fej megszületése után még a szülőcsatornán belül beforgatja a vállait, ahogy előbuggyan a két kis deltás válla, stb. És mindez persze, nem volt kellemes, fájt, de nem úgy, hogy a fájdalomtól semmi mást nem érzek, hanem csak ahogy logikus és "normális", hogy fájjon. És lett egy öltésnyi spontán repedésem, amin még aznap simán tudtam ülni.

10513. hobnobs
2011. szept. 3. 23:08

Sziasztok!

Szent Imrében nyílt nap lesz vizsgálatokkal, hátha érdekel valakit: [link]

10512. Ancsa 37 (válaszként erre: 10511. - Monstro)
2011. szept. 2. 23:10

Mindig is tudtam, hogy nagyon szerencsés csajszi vagy... :))

Az én dokim és a bábám is a szülésem előtt pár órával mentek haza, együtt voltak ügyeletesek-hogy aztán hajnalban újra bemásszanak hozzám...alig láttak az álmosságtól :(

10511. monstro (válaszként erre: 10510. - Ancsa 37)
2011. szept. 2. 22:55
én munkaidőben szültem Katát:))
10510. Ancsa 37 (válaszként erre: 10508. - Monstro)
2011. szept. 2. 22:43

Hát, ha az ügyeletes dokinál szül valaki és nem érzi úgy v. nem teheti, akarja stb. hogy nem ad az OK.

De hogy egy dokit kirángassak a karácsonyfa vagy a gyereke szülinapi tortája mellől, esetleg hajnalban kiugrasszam az ágyából utána meg lerendezzem egy baráti kézfogással? hát az azért elég gáz...

(tudom nem így gondoltad :)

Én sem akartam magamnak túl alteros dokit, ezt Monstro nagyon jól megfogalmaztad! Olyan orvost kerestem, aki hagyja a dolgokat a maguk medrében csordogálni, de ha gáz van, akkor nem hagy napokig szenvedni-másfél hónap híjján 39 évesen szültem. Nálam ez is szempont volt.

A dokim nem habozott megcsászározni amikor a dolgok rossz irányt vettek, és utólag azt mondhatom, a gyerekem életét, egészségét köszönhetem neki.

10509. monstro
2011. szept. 2. 21:32
sztem túl sok lett a sztem:)
10508. monstro (válaszként erre: 10506. - *Adél*)
2011. szept. 2. 21:32
lehet:) szerintem is orvosa válogatja, van aki konkrétan kijelenti vagy pl ki van írva a magánrendelésén hogy mennyiért vállal szülést, de van olyan is aki semmit nem mond erről a dologról.Pl az én dokim sem az elsőnél sem a második szülésemnél nem mondott összeget sem. SZtem ha nem adunk neki semmit akkor sem sértődik meg:) A magánrendelése sztem az egyik legdrágább a szent imrés dokik közül amúgy sztem jó doki, bár ő sem az az alteros fajta, de mivel én sem vagyok az (gyors és minél kevésbé fájdalmas szülést szerettem volna, nem pedig háborítatlan hagyjuk anyukát szenvedni a végsőkig) úgyhogy nem bántam meg a választásom.
10507. Lilith76 (válaszként erre: 10506. - *Adél*)
2011. szept. 2. 20:34
lehet, ha van választott orvosod és/vagy szülésznőd. hogy mennyiért, az attól függ, kit választasz, h kit választasz, az meg Tőled függ, milyen szemléletű személyzet a Neked való. az ár nyilván függ az adott orvos népszerűségétől, vagy h van-e sztk rendelése vagy csak magán, stb...olvasgass a fórumon :).
10506. *Adél*
2011. szept. 2. 20:06

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék ,hogy lehet-e és ha igen mennyiért a Szent Imrében szülni, úgy hogy ha területileg nem oda tartozom?

Illetve ki melyik orvost ajánlja?

(Sajnos a pénz is számít...)

10505. Lilith76 (válaszként erre: 10502. - Kimbacska)
2011. szept. 2. 20:01
és ragaszkodsz ehhez a szülésznőhöz? nekem egy barátném most szült Molnár Gabinál, fogadott orvosa nem volt, és 36. héten ment át ráadásul egy másik kórházból :). nem is körzeti.
10504. Ancsa 37 (válaszként erre: 10502. - Kimbacska)
2011. szept. 2. 19:55
És ki volt ez a kedves szülésznő? Áruld már el lécci a nevét-magunk közt vagyunk :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook