Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

10683. szuszika25
2011. nov. 23. 15:15
Orvosi oka nincs, csak testi-lelki probléma az én részemről! Már majdnem két év telt el és még mindig nem jöttem rendbe a szülés után (gátrepedés, varrás). Nem szeretném ezt tovább rontani. Nem félek a természetes szüléstől, mert gyors és könnyű volt csak a következményei keserítenek el nap mint nap és éjszaka!
10682. Ancsa 37 (válaszként erre: 10681. - Szuszika25)
2011. nov. 23. 14:16
Van valami oka-előzménye hogy a második babát császárral szeretnéd világra hozni?
10681. szuszika25
2011. nov. 22. 22:55

Kedves Fórumozók!

Második babámat császárral szeretném megszülni, a Szent Imrébe született az első, természetes úton, ügyeletes orvosnál. Nagyon szeretnék újra itt szülni, de tudom eléggé császár ellenesek! Olyan orvost keresek, aki nem ellenkezik elvből, hajlandó meghallgatni, és császármetszést végezni.

Ha ismer valaki ilyen szülészt a Szent Imrébe válaszoljon nekem akár itt, akár privátban!

Köszönöm!!

10680. rencsilany
2011. nov. 17. 20:42
Én pedig ma voltam a Kovács doktorúrnál.Nagyon szimpatikus,alapos orvos!!!Igy egy alkalom után is merem ajánlani!!:)
10679. Orsú (válaszként erre: 10667. - Tekluc)
2011. nov. 17. 16:53

Sziasztok!

Én szívből ajánlom mindenkinek Dr. Szigeti Katalin doktornőt. Nála fogom szülni a második gyermeket ez év végén és nála szültem 3 éve a lámyomat is (bár akkor még az AEK-ban dolgozott). Lelkiismeretes, kedves és kiváló orvos.

10678. Kicsicicak (válaszként erre: 10672. - Maceraa)
2011. nov. 15. 13:40

Szia Maceraa

A kérdésedre a válasz. a Kórházban tartott torna úgymond becsület kasszás - vagyis a végén a névsor olvasásakor amikor elköszönsz hogy mész akkor szoktak a kismamák a cuccához tenni egy kis pénzt- ez szinte mindig csörgött (fém)de volt aki nem is adott. Van délelötti és délutáni torna is. Én a délutánira jártam az keddenként fél5kor kezdődik és kb 1 órás - az öltözéssel meg névsorral stb(lehet tőle kérdezni stb) kicsit több idő lehet mondjuk számold másfél órának.

Próbálj meg sokat pihenni utána nem lesz rá lehetőséged:) én azon izgultam picit hogy jöjjön már a baby - de igazán izgulni a szülés miatt előre szerintem nem kell - majd ha jönnek a fájások meg a szülőszobán - mondjuk ott már nem is fogsz tudni ilyeneken gondolkodni:)

10677. Lángocska 3 (válaszként erre: 10671. - Inek)
2011. nov. 15. 12:41
Köszönöm ! :)
10676. Maceraa
2011. nov. 15. 07:48
Köszi. Sikerül kiváltani, úgy tűnik. Ha elfogy a muníció, jelentkezek. :)
10675. fildus (válaszként erre: 10674. - Fildus)
2011. nov. 13. 20:08
Sőt van is megmaradt gyógyszerem, mert nem kellett végig bevennem. Ha gondolod el tudom küldeni...
10674. fildus (válaszként erre: 10672. - Maceraa)
2011. nov. 13. 20:07
Salbutamolt a Fehérvári úti sztk gyógyszertárában, illetve kispesten az Ady úton szintén a helyi sztk melletti patikában kaptam.
10673. Maceraa
2011. nov. 13. 19:29
Helló Inek! Megvoltak már a vizsgálatok? Miket mondtak?
10672. Maceraa
2011. nov. 13. 19:28

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

A Salbutamolt még nem sikerült kiváltani. "hiánycikk".. De majd még elmegyek több patikába..

Aki a kórházba járt tornázni és légzéstechnikát tanulni, érdeklődnék, hogy mikor van? Ezek talán nem fizetősek, avagy?

(Az a baj, hogy nekem Szigetszentmikiről nem mindig egyszerű a bejutás.)

Közben betöltöttük a 34. hetet is, kezdődik a 35. egyre jobban izgulok. Pedig most kellene a legnyugisabbank lennem. Nem egyezrű...

Idegesít, hogy olyas valamire készülük, amire nem is lehet...Mert úgy si midnen születés/szülés más.

10671. inek (válaszként erre: 10665. - Lángocska 3)
2011. nov. 10. 11:12

Én dr Kovács Zoltánhoz járok, meg vagyok vele elégedve, de szülni még nem szültem nála, a doktornőt nem ismerem...

Dr Kovácsnak itt a honlapja:

[link]

10670. monstro (válaszként erre: 10665. - Lángocska 3)
2011. nov. 9. 21:58
Sose halottam róla, már mint a dokinőről.
10669. monstro (válaszként erre: 10663. - Maceraa)
2011. nov. 9. 21:56
Én az első gyerkőcnél elmentem és gyakoroltam a légzést, kismamatornán az apás órán talultuk. Nekem bejött, mert folyton arra figyeltem hogy helyesen lélegezzek és nem a fájásra. Második gyerkpcnél már nem:)) Oltatni nem oltattam egyiknél sem. Viszont mindkettőnél ha picit beteg lettem akkor szopogatós cukorkát ettem tantum verse és homeos cuccot szedtem de annak a nevére nem emlékszem:(( s-betűs volt....
10668. Kicsicicak (válaszként erre: 10663. - Maceraa)
2011. nov. 9. 17:24

Köszönjük Maceraa, biztosan rendben lesztek ti is. Nekem is kellett szednem vmit a görcsökre - sajnos nem emlékszem a nevére és már kidobtam a dobozát - de ha a doki felírta akkor szedni kell - mondjuk amikor mi sokat keményedtünk nem engedett tornázni - amúgy én jártam a kórházba az Andihoz(gyógytornász egyébbként) kismamatornára - eléggé vegyes társaság volt -akinek még alig látszott a pocakja és volt aki már utcsó heteket futotta :) én a légzéstechnikát is ott tanultam és nagyon jó volt maga a torna is. Sőt Andi is nagyon kedves volt bent nálam a gyerekágyas osztályon is. :)

Én mondjuk nem vagyok híve a felesleges oltásoknak de szerintem ezt a dokival beszéld meg - nekem sose mondott semmi olyat ami nem lett volna helyénvaló , a találgatások nem az ő asztala így nagyon megbízható az amit mond.

Addig pedig kitartás és jó babavárást,

10667. tekluc
2011. nov. 9. 11:11

Sziasztok!

Én is új vagyok és nagyon örültem az előző hozzászólásnak, mert engem is érdekelne Szigeti doktornő. Sajnos Kovács Éva doktornő már nem tudott fogadni és így ajánlotta Sziget doktornőt. Róla viszont nem találtam szinte semmi információt. De jó lenne ha valaki írna róla!

2011. nov. 8. 21:29
Dr.Kovács Zoltánról látom vannak pozitív vélemények. A másik doktornő is érdekelne. Előre is köszönöm.
2011. nov. 8. 21:27

Sziasztok !

Újként szeretnék betolakodni egy fontos kérdéssel. A Szent Imrében szeretnék szülni, most vagyok 24.hetes kismama. Eddig volt orvosom, de ő sajnos most fél éves szabadságra megy, nem tud vállalni. Helyett ajánlotta Dr.Szigeti Katalint és Dr.Kovács Zoltánt. Nem ismerem egyiküket sem. Valakinek van valamelyikükkel tapasztalata ?

10664. fildus (válaszként erre: 10663. - Maceraa)
2011. nov. 8. 21:01

Én szedtem, a 23. héttől a 37. hétig napi 4-szer felet. Ok nélkül tuti nem kaptad...

Nekem beindult a méhtevékenység és görcsölgettem, azért kaptam. Aztán végül nemhogy korábban jött, hanem túl is hordtam a második lányomat!

10663. Maceraa (válaszként erre: 10656. - Kicsicicak)
2011. nov. 8. 17:02

Legnagyobb gratulációm Anyukának és sok boldogságot Réka babának.

Mi dec.26.-ra vagyunk kiírva. "Ugyanehhez" a pároshoz. Ami azt jelenti, hogy 33.-at betöltöttük,most léptünk 34. hétbe

Kíváncsi vagyok nagyon, hogy velünk mi lesz.

Mi még nem gyakoroltunk légzést, lassan érzem, itt lesz az ideje.

Viszont lenne egy pár kérdésem hozzátok, hogy Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok.

Az első, az éppen szülésfelkészítéssel kapcsolatosan: ki hol-hogyan tanult lélegezni? Esetleg ki jár tornára? Jógára? Mikortól?

Gátvédelmet kérdeztem a szülésznőtől, mondta, hogy 36.héttől aktuális.

Illetve jön a szezonja: ez az influenza. Mi a véleményetek a védőoltásokról?

És kaptam receptre Salbutamolt. Ez már nem vitamin, hanem gyógyszer a javából, ahogy olvasom. Szedett még valaki ilyesmit? Tapasztalat?

Köszönöm előre is a válaszokat.

Sziasztok!

10662. Kicsicicak
2011. nov. 8. 13:51
Köszi fildus és teljesen igazad volt - öröm volt velük szülni:) És mindenkinek köszönjük a gratulációt - most szokjuk egymást és persze aggódunk mindenen:) de szerintem minden kezdő anyuka így van vele.
10661. fildus
2011. nov. 6. 17:49
Ha vki szeretne még bekerülni a táblázatba szóljon nekem!
10660. fildus (válaszként erre: 10656. - Kicsicicak)
2011. nov. 6. 17:41
Beleírtalak a táblázatba is!
10659. inek (válaszként erre: 10656. - Kicsicicak)
2011. nov. 6. 17:35
Gratulálok a kicsi Rékához! :)
10658. fildus (válaszként erre: 10656. - Kicsicicak)
2011. nov. 5. 13:31

Gratulálok Réka babához :-)

Én mindkét kislányomat ezzel a párossal szültem :-)

10657. rencsilany (válaszként erre: 10656. - Kicsicicak)
2011. nov. 5. 12:44
Elolvastam:)Gratulálok és ügyes voltál!!!És Réka nagyon szép baba!!!
10656. Kicsicicak
2011. nov. 5. 11:39

Sziasztok - mi már túl vagyunk a szülésen elmúltunk 1 hetesek :) sokat olvasgattam ezt a fórumot ezért is írom most, hogy hátha másnak segítek vele - az adatlapomnál megtaláljátok a baba szülésének rövid történetét. A dokim és a szülésznőm tökéletesen beváltak ezért bárkinek tudom ajánlani őket:)

További szép babázást és babavárást mindenkinek.

10655. Mágika75 (válaszként erre: 10653. - Szanci89)
2011. okt. 27. 16:04

Szia, mi a kérdés BB-vel kapcsolatban?

Hogy mikor kell jelentkezni nála, hogy elvállaljon?

Háááát, szerintem nem fogad új pácienseket, de egy próbát megér. Gólyafészek néven megtalálod a magánrendelőjének az elérhetőségeit.

Minden jót!

10654. inek (válaszként erre: 10652. - Rencsilany)
2011. okt. 27. 15:35

Kaptam időpontot a genetikai tanácsadásra, és a magzati szívuh-ra is. Mind a kettő a SOTE I-en lesz (Baross utca) oda jártunk lombikra is, kb tudom mire lehet számítani. Meg arra is felkészítettek, hogy egy csomó rossz dolgot fognak mondani, lehet többet is mint kéne, és a sok jó géppel olyanokat is észrevesznek, amiknek nincs jelentősége.

Ez elvileg mind a kettő rendeződhet még a szülés előtt de utalhat akár sokkal rosszabbra is

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook