Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Szent Imre kórház, fül-orr-gégészet, tapasztalatok! fórum

Szent Imre kórház, fül-orr-gégészet, tapasztalatok! (beszélgetős fórum)


1 2
2018. ápr. 3. 23:32
Hello. Règen nem irtatok. De azèrt kèrdezek. Nekem is volt polip a hszálakon. Volt mütét is , sőt mèg orr sövèny mütèt is volt. De mèg mindig rekedt vagyok.Dohányzás is közrejátszhat? A orrsövèny mütèt előtt nèzte a doki a hangszálakat azt mondta egy rèszen nem feszül, de tiszta.Aki volt ilyen szituba leirná a tapasztalatàt.köszi
2016. jan. 31. 12:00
Tudja valaki hol kell bejelentkezni pontosan ha megyek a fülészetre?
2014. ápr. 9. 20:13
Sziasztok! Hátha valakinek jól jön az információ, mi most voltunk 7-én kisfiammal orrmandula műtéten. Nem volt fogadott orvosunk, de mi nagy szerencsére nagyon jó doktornőt fogtunk ki akinek most is hálás vagyok Dr. Lakatos Lili, mindenki nagyon kedves volt. Én borzasztóan féltem ettől az egésztől, a kis fiam annál bátrabb volt, annyi negatívum volt az egészben, hogy reggel fél 8-ra kellett bent lennünk, 8-kor megkaptuk a szobát, a főnővér kedvesen megkérdezte a két ágyas szobában, hogy szeretnénk egyedül lenni, mondtam, hogy az nagyon jó lenne, ő mosolygott egyet és már ki is húzta a másik ágyat is, még megköszönni sem tudtam, már ott sem volt, na aztán átöltöztettem pizsamába, és nem sokára bejött egy nővér aki hozta a szörpöt amit megitatott vele a hatás egyszerre volt nevetséges és egy kicsit ijesztő, mert mintha más bólygon lett volna, mondta hogy meseországban van, nekem nagy zöld béka szemeim vannak és egyfolytában nevetett, és utána a várakozás, csak vártunk és vártunk és végre 11:05 kor ránk jött a sor, utána minden olyan gyors volt, hogy már be is vitték az én kicsikémet a műtőbe, kb 1 órát volt bent, én addig jól kibőgtem magam, aztán kijött a doktornő, mondta minden rendben van máris ki hozzák Benit aki egyből fel fog kelni, így is volt, na ez után egy fél óra az nagyon rossz volt az altató hatása amíg nem ment ki tejesen, hiszti , de aztán ezt egyszer csak mintha elvágták volna és utána csak ivott evett, nézte a tv-t és mintha meg sem műtötték volna, tehát aki előtte van ne féljen annyira mert hála az égnek nem annyira veszélyes beavatkozás, és mindenki nagyon rendes és aranyos volt a kórházban.
48. Nana2 (válaszként erre: 47. - Mágnes74)
2010. nov. 5. 08:26
Köszi! :)
47. mágnes74 (válaszként erre: 46. - Nana2)
2010. nov. 4. 16:48

Gratulálok a lányodhoz!

Örülök, hogy minden rendben ment, és végre túl vagytok rajta:)

46. Nana2
2010. nov. 4. 14:14

Sziasztok, túl vagyunk, leírom a történteket, hátha valaki még hasznát veszi!


Szóval úgy történt hogy kedden reggel 7:50-re értünk be Vikivel a kórházba. Nagyon kis vidámka volt, bár amikor búcsúztak el az apjától reggel, volt kicsi pityergés.

Egyből egy nővérke szárnyai alá vette, kérdezgette a nevét, jelét, amit rá is rajzolt a karszalagjára.

Jött a dokika is hogy írjam alá a műtéti beleegyezést, és mondta Viki az első lesz! Éppen faggattam mire számítsak majd, már ott is volt a műtős fiúka érte, pedig még szobát sem kaptunk. Na innentől felgyorsultak az események, megkaptuk a szobát, hozták is neki a gumibogyószörpöt aminek azt mondja Viki nagyon rossz íze volt, de megitta. Éppen csak átöltöztettem pizsibe, elmentem megpisiltettem és mire kijöttünk a vécéről már ott is volt újra a műtősfiú. Felfektették az ágyra, malackával együtt, aztán már tolták is, csak úgy loholtam utána.

Itt jött a szívszorító pillanat, ahogy tolták végig lesett ott vagyok-e, én beszéltem hozzá, de elértünk a műtőajtóhoz, ahol még megpuszilgattam, megsimogattam a kis fejét, és mondtam neki ügyes legyen és nagyon szeretem. Ő is mondta hogy szeretlek anyuci, de ekkor már hatalmas könnycseppek gördültek le a kis pofiján. Ahogy tolták be az ajtón csak látom támaszkodik fel, nyújtja a kis kezeit felém, és szól hogy menjek. Én is és a műtős is mondta anya ide nem jöhet be, de akkor 8:40-kor becsukódott az ajtó. A dokija is épp ekkor ért ide, látta kész vagyok, megsimogatta a hátam és mondta nyugi, amint kész van jön szólni. Na ekkor leültem a műtőajtóba, és felhívtam apát, aztán körüzit dobtam a barátoknak akik aggódtak értünk. Ekkor hívott a barinőm is aki aranyos volt, és lekötötte a figyelmem. Nagyon jól csinálta, mert be sem fejeztük a beszélgetést nyílt a műtőajtó, és hozták Vikit! A doki rögtön mögötte jött és felemelt hüvelykujjal jelezte hogy minden rendben van. Néztem az órám, 9:03-volt.

A szobába érve jött az a bizonyos fekete leves, amiről előre szólt a doki hogy az lesz majd a szülőknek kemény. Az ébresztést nehezen viselik, és még nem hat a műtét után kapott nyugtató kúp. Ahogy ébredezett, nézett körbe azt sem tudta hol van, mi történt, szerintem nagyon engem sem ismert fel. Mindenáron fel akart kelni, csak sírt, kiabált nekem hogy ne fogjam le, ne simogassam, ne pusziljam, stb. Volt egy kis hányás is, de annyira már magánál volt hogy ő maga fogta a hánytálat, és hányt bele. Birkóztunk kb 20 percet aztán megnyugodott végre, és kérte had nézhessen mesét! És innentől happy end, meséztünk, olvastunk, feladatoztunk, az ebédet nem bírta kivárni úgyhogy megevett egy pogácsát is, és iszogatott vizet! Nem lett baj belőle, hál istennek, az ebédre kapott levest is megette ami csak ugyan lé volt, meg 2 kanál krumplipürét, az szintén szörnyű volt, nem csoda hogy nem ette meg, meg egy fél pohár habos pudingot is lenyomott rá. Na mondom ha ez nem jön ki akkor semmi. És nem jött ki, ezután még pogácsázott, meg szendvicsezett, jött tesóm hozott egy halom mindenfélét, rengeteget evett. És már ekkor jött az első pozitív dolog, megszólalt Viki, anya nem morzsázok, mert tudok csukott szájjal enni, nézd! Aztán nemsokkal ebéd után felkeltünk, kimentünk sétálgatni, megnéztük az újszülötteket, még a bábával is találkoztunk aki Vikinek és Levinek is segített világra jönni. A délután már arról szólt hogy nagyon unatkozik, már a folyosón nekiállt szaladgálni.

Hosszú kényelmetlen éjszaka után, reggel lett, fél 8-kor belenézett a dokibácsi az orrába, torkába és 7.45-kor engedélyt kaptunk a hazatávozásra! :)

Ja, dokika 6x volt bent nála megnézni minden okés-e, ügyeletes volt épp, még este 10-kor is bejött! És nem fogadott volt, úgyhogy ismét jól döntöttem, és megmaradt a kötelező 35ezer ft amit a fogadott doki kért volna.

Jövőhét kedden kontroll!


Fizikai kímélet van, nem ugrálhat, nem szaladgálhat, nem ehet chipset ropit ilyesmit, kis hőemelkedés várható, de hál istennek eddig minden okés. Nem fáj semmije, és már most sokkal szebben beszél, tisztán, és éjjel lestem hogy úgy aludt hogy az orrán vette a levegőt!


Na röviden, vagy hosszan ennyi, sokkal rosszabbra számítottam, de nagyon jól ment, fasza csajom van!

45. Nana2
2010. okt. 22. 13:26

Voltunk a kórházban, 2.-án lesz a műtét, Makó Ádám doki fogja műteni, nagyon kedves doki így első nekifutásra! Vikimnek is nagyon bejön, már nem is fél tőle. :)


Nem kell semmi egyéb vizsgálat, csak az aneszt. Se labor, se ekg. Ez picit furi, azt mondta ha garat műtét is lenne kéne, de az orrhoz nem kell.

44. Nana2
2010. okt. 19. 16:39
Megjöttünk a körzetitől, semmivel nem lettem okosabb, kaptunk beutalót a kórházba a szakambulanciára! Pénteken megyünk, mert akkor tudom kire hagyni a kicsit!
43. mágnes74 (válaszként erre: 42. - Nana2)
2010. okt. 19. 09:04
Nincs mit!:)
42. Nana2 (válaszként erre: 41. - Mágnes74)
2010. okt. 19. 09:01
Köszönöm szépen! :)
41. mágnes74 (válaszként erre: 40. - Nana2)
2010. okt. 19. 08:59

Tudtam, hogy valamit elfelejtettem:))

De most megkerestem.

Dr. Babos Ildikó

40. Nana2 (válaszként erre: 39. - Mágnes74)
2010. okt. 19. 08:39

Szia!


Köszönöm, ez is egy hasznos infó, malackát akkor beviheti, Ő azzal alszik! :)

Attól nem félek hogy nem tudom majd a lányom visszafogni, húú de ha ez a kicsivel lenne, tuti előre befonnám a hajam. :)


Igen úgy döntöttem nem fogadok orvost.


Meg sikerült nézned a zárójelentést, ki műtötte a lányaid?

39. mágnes74 (válaszként erre: 13. - Nana2)
2010. okt. 19. 08:29

Bocsi, most értem ide:)

Szerintem nem érdemes fogadni valakit, mindegyik nagyon jó szakember és ember.

Egyébként a műtőbe bevihetik a kedvenc játékukat, amit utána vissza is kapnak. A kicsi szentül meg volt győződve, hogy Brumija végig a kezében volt:)

Minden fájdalmas beavatkozást altatás után csinálnak, viszont a nyugtatókoktél után nagyon kell vigyázni rájuk, mert mennének állandóan. Mi ketten felnőttek is kevesen voltunk a két gyerekhez, hogy visszatartsuk őket:)

A kezükben a branül estig ott marad, de ez nem volt gond. A nagyobbik lányomat jobban megviselte, a kicsivel már este stikában sültkrumpliztunk:)

Neki, akkor vették ki másodszor, az elsőnél 3 éves volt, ennél 8.

Nehezebb volt otthon, mert vigyázni kellett, nem futkározhatott, ugrálhatott, nehogy elessen. Egy örökmozgónál ez nem egyszerű.

38. Tücke
2010. okt. 18. 18:18
mi klb 10 perc alatt végeztünka megbeszéléssel a gyerekem azért aggódot hogy ehet-e palacsintát meg hogy ehet-e majd szalonnás vajas kenyeret
37. Nana2 (válaszként erre: 36. - Tücke)
2010. okt. 18. 18:01

Húú na akkor gondolom lesz egy litánia műtét után hogy mit szabad meg mit nem!


Óóó igen a jutalom az fontos! :)

36. Tücke
2010. okt. 18. 17:55
jahh meg azt mondta nekünk a dokink hogy a darabos kajákat amik fennakadhatnak a szájpadláson vagy hozzá érhetnek pl pirítóst, sültkrumplit meg rántotthúst ne egyen...
35. Tücke
2010. okt. 18. 17:54
de utána azért van jutalom is :D ha túl vagyunk egy viizsgálaton a vérvétel után pl taxizhatott meg csokit evett.... ha most túl vagyunk ezen megbeszéltük hogy kap 1 liter csoki és 1 liter eper fagyit amit apránmként óvatosan megehet amikor megengedem neki
34. Nana2 (válaszként erre: 33. - Tücke)
2010. okt. 18. 17:51
:(
33. Tücke
2010. okt. 18. 17:50
most kezdtük el nincs hozzászokva nagyon fél tőlük ... de mivel megbeszéltük hogy az ő érdeke hogy ezeken túllegyünk most elviseli őket
32. Nana2 (válaszként erre: 31. - Tücke)
2010. okt. 18. 17:41
Na szegény akkor már hozzá van szokva a fehér köpenyhez! :(
31. Tücke
2010. okt. 18. 17:38
ha hat a szép szó nála akkor nem lesz gond nálunk ez mindig bevállik így mentünk el fogorvoshoz is meg szemészetre majd még oda is megyünk novemberben meg a pullmonológiára
30. Nana2 (válaszként erre: 27. - Tücke)
2010. okt. 18. 17:34

Ezt megjegyzem, hatásos lehet! :)


Igen már csodálkoztam is hogy így számoltad? :))

29. Tücke
2010. okt. 18. 17:29
az nem 12 hanem 1-2 alkalom :DDD
28. Tücke
2010. okt. 18. 17:28
12-alkalom volt amikor megfelejtkezett a dologról de csak a nevét mondtam és tudta hogy azt nem szabad.. már alig várja hogy engedélyt kapjon a tombolásra a doktornénitől
27. Tücke (válaszként erre: 17. - Nana2)
2010. okt. 18. 17:28
ne aggódj enyém is örökmozgó és megbeszéltük hogy az ő értdeke ha nem akar visszamenni a kórházba max annyira hogy ránéz a dokinéni akkor be kell tartani a szabályokat ... egész jól sikerült vele betartqatni szerencsére
26. Nana2 (válaszként erre: 25. - Pocakmanci)
2010. okt. 18. 17:05

:(( Az nem jó lehet!


A garatra azt mondta a doki azt egyenlőre nem venné ki, mivel annak egész életében szerepe van, de az orrmandulának csak 2 éves korig, elvileg utána vissza kéne húzódnia, de sok gyerkőcnek nem húzódik vissza. Sőt Vikinek hatalmasra nőtt! :(

2010. okt. 18. 16:49
Ja, értem, akkor biztos, hogy műtét lesz belőle. Nekem is az orrmandulámmal kezdték anno, aztán jött a garat. Azóta, ha megbetegedem, azonnal az orrmandulám helye kezd fájni, égni.:)
24. Nana2 (válaszként erre: 23. - Pocakmanci)
2010. okt. 18. 16:36

Tályogos?? Az orrmandula is? Mert azt veszik ki nem a garatot!


Igazából nagyon nagy neki, fél éve beszél orrhangon, ha beteg nem ürül ki neki a váladék rendesen, és félő hogy ráhúzódik a fülére előbb utóbb, vagy az arcüregére. Egyenlőre nincs baj a fülével, illetve kicsit alkalmi süket, legalábbis én azt hittem, de lehet már ennek a számlájára írható, meg a doki szerint hangosan is beszél és ez is ez miatt van, de én sem és az apukája sem vagyunk egy halk teremtések úgyhogy ezt sem tudom biztosra. Szóval ami nekem feltűnt az az hogy egész nyáron úgy beszélt mint aki tök taknyos, és enni sem tud rendesen csak nyitott szájjal, és lihegve. :( Azért is indultunk neki mert az oviban is szóltak hogy vigyem el, mert valami nem kóser, és a beszédfejlődésében is hátrányt okozhat! :(

Mindenképp megírom a fejleményeket, aranyos vagy, köszi! :)

2010. okt. 18. 16:28

Nem tudom, én más jellegű probléma miatt voltam ott, ambulánsan jártam be.

Mindenesetre mivel kockázatai vannak a műtétnek, csak akkor javasolt, ha tályogos a mandula, és már volt máskor is ilyen. A házidoki majd elmondja szépen. :)

Ha kérdésed van, meg a fejleményekről is, légyszi majd írj priviben, mert kíváncsi vagyok!:)


Egyébként nekem aznap derült ki, hogy ki lesz a kezelőorvosom, amikor "befeküdtem". (de engedték, hogy ki-be járjak)

22. Nana2 (válaszként erre: 21. - Pocakmanci)
2010. okt. 18. 16:25

Köszi!

Igazából pénteken voltam a Kovács doktornőnél az Érdi Sztk-ban, és holnap megyünk a körzetihez megbeszélni a teendőket! Majd jól kifaggatom, illetve ha megtudom mi a menete és tudom már ki lesz a kezelőorvosa akkor azt! Vagy nem is fogom tudni ki műti, majd ott derül ki aznap vajon?

Mennyit kell vajon várni most a műtétre az Imiben?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook