Szeletelve is lehet sütni a kacsamájat? (tudásbázis)
"A "hagyományos" magyar konyhát most is idézőjelbe írom, mert olyan gyakorlatilag nincs."
Ezek szerint nálad a "hagyományos" szó azt jelenti, hogy "ősi", ahogy azt egy másik hozzászólásodban írtad? Igenis van hagyományos magyar konyha, csak az nem egyenlő a honfoglaló magyarok ételeivel. Lehet valaminek az eredete egészen más, nem ettől lesz valami tradicionális. Amúgy ha ilyen szigorúan nézzük, magyar sincs egy darab sem.
Pedig éppen el akartam mondani, hogy Jamie Oliver eme dicsérő véleményét nem ismerem, viszont van egy Nemzetközi Étlapkaluz című könyvem, írója egy gasztronómus szakértő, Quentin Crewe, aki megcsillagozta a magyar tökfőzeléket, mondván: hihetetlen, hogy a magyarok ebből a vizes, semmilyen ízű növényből micsoda ízletes ételt tudtak csinálni.
No erre látod büszke lehet az ember, mert a tökfőzelék sokkal inkább magyar étel, mint a pörkölt.
Miben gúnyolódtam? A snájdig bevett szó a jóvágású-ra.
Mi az a sértő, amit írtam?
A németeket én is szidom néha. Na olyankor nem snájdigok cseppet sem. (Általában sem.)
Még csak a vizet se kaptam fel. :D Csak mindig mosolygok egy kicsit a pörköltön, valahányszor csak szóba kerül.
A tutit abban tudom, amiről tanultam vagy aminek alaposan utánanéztem. Erkel Ferenc német vagy holland származású volt, de ettől még persze lehetett derék magyar. Ahogy az aradi vértanúk között sem mind beszélt jól magyarul, mégis kiálltak a szabadságharcunk mellett.
De annyi más van, amire kevésbé lehet büszke a kis magyar, nem kell túlvariálni ezt a kis Kárpát-medencei kuckót meg a tagságát.
Hihetetlen vagy, még a bocsánatkérésbe is bevittél egy kis gúnyolódást.
Te sértegethetsz másokat, de ha valamit félreértesz, máris felkapod a vizet. Senki nem magyarkodott itt.
Nem tudom,mit szólnál, ha elkezdeném itt szapulni a németeket, svábokat például. Szóval hátrébb az agarakkal.
Sértegetni profin tudsz, ez már látszik.
És mivel tudom, hogy makacs vagy és azt hiszed, csak te tudod mindenben a tutit, nem szólok hozzád többet.
Ezt már olvastam, de az 1760 körüli évek nem éppen ősiek.
Kinek hogy.
Az én véleményem szerint meg nem kellene annyira magyarkodni. Szép, amink van, de még a himnuszt is egy derék sváb gyerek írta. Hasonlít is a Gotterhaltéra.
De igazad van és a ficamért ezennel megkövetem az egész snádjig magyarságot. :D Veled az élen, hisz te tetted szóvá.
Hát ilyen értelemben akkor nem sok népnek van "hagyományos" konyhája, mert a legtöbb helyen ahány tájegység, annyiféle.
Szóval nem kellene a magyart szapulni szerintem, vannak jó ételeink. A magyar ételekről még Jamie Oliver is elismerően nyilatkozott. Hogy jöttek valahonnan? No, és, más népeknek is vannak olyan kajáik. Meg pl. a vadászat megszűntével szűntek meg ételek is.
Úgyhogy nem kellene ficamosoznod azt, amit mások (sokan) szeretnek. Ha van szerinted, ha nincs.
Persze hogy értem a párhuzamot. És nem írtam, hogy szeretned kéne, csak meglepett, hogy .. no de ha félreértettem, akkor mindegy.
A "hagyományos" magyar konyhát most is idézőjelbe írom, mert olyan gyakorlatilag nincs. Ahány népcsoport vagy tájegység, annyiféle. Aki pedig a pörköltet magyar ételnek tartja, annak legalább is a tudása hiányos.
Hogy ficamos, azt mérgemben és párhuzamként írtam. Habár ami nem létezik, az akár ficamos is lehetne.
Ezt a whiskyben áztatós módszert én is kipróbálom egyszer, szimpatikus:-)
Hízott máj kell hozzá? Ellepje a whisky? Milyen jó hozzá?
Jah, csak pont a lényeget nem írtam :D. Nem, azt már nem kell sütni, vajpuhán kenyérre lehet kenni.
De volt már, hogy megsütöttem, annyi zsírban, hogy ellepje, mellé tettem aszalt szilvát, körtét, és almát, együtt sütöttem. Akkor csak két napig áztattam.
Egyébként azért kérdeztem, hogy pont te írod azt, hogy nekem is szeretnem kéne gyümölccsel a húst, mert a fél világ szereti úgy, mert te szoktad állandóan azt írni, hogy nem csinálsz valamit csak azért, mert a fél világ úgy csinálja.
Pl. nem használsz okostelefont csak azért, mert a fél világ szereti, mert nincs rá szükséged- No, pont ilyen a hús gyümölccsel, ha érted a párhuzamot.
Szerintem te nagyon félreértetted, amit írtam. Azt írtam, hogy Én nem kedvelem úgy, de ez (márminthogy Én nem kedvelem) egyéni ízlés(ficam) kérdése: mármint az Én egyéni ízlésem v. annak ficamának kérdése).
Lehet, hogy túl bonyolultul fogalmaztam?
Nem mellesleg pedig te ficamoztad le a magyar konyhát, amit pedig szintén nagyon sokan szeretnek, úgyhogy ne írd azt, hogy ficamos, aki azt szereti.
Igen, én mondom. Nem azért, mert a fél világ úgy szereti, hanem mert aki úgy szereti, az nem feltétlenül ízlésficamos. Nem szólom le a más ételét, még akkor sem, ha az esetleg fecskefészekleves vagy 100 napos tojás.
Ne edd gyümölccsel - én sem szoktam itthon így főzni, de étteremben megkóstoltam, és tényleg finom.
Csak ne írd azt, hogy ízlésficamos, aki azt szereti.
Én meg a marhaszelet almaszósszal c. borzalmat útáltam mindig.
Azóta is utálok mindenféle gyümölcsszószt :-)
Felőlem szeretheti úgy az egész világ, nekem akkor se ízlik úgy.
Azért egyem gyümölccsel, mert a fél világ úgy szereti? És ezt éppen te mondod? :D
El tudom!!!
Nem eltudom, ez a legbutább hiba. Figyelnem kell a space billentyűre.
A gyümölcssavak hatására nagyon finom lesz a hús.
A fél világ szereti így, csak a "magyar konyha" ficamos.
Holott nincs mire, mert a "hagyományos" alapanyagaink is minimum ázsiai eredetűek, a paprika épp hogy Petőfi korában terjedt el, és Mátyás király is hajdinát evett, mert krumplit csak később hoztak Amerikából.
A gyömbér se kutya, a gyümölcsös dolgokhoz is simán eltudom képzelni.
További ajánlott fórumok:
- Milyen sütit lehet már most megsütni húsvétra?
- Pékek és tapasztalt kenyérsütők segítsetek! Hogyan lehet jó kenyeret sütni?
- Ha szeletelve veszek felvágottat, rendszeresen belevágják a végét. Van erre valami szabály, hogy hány deka alatt nem lehet beletenni?
- Hogyan lehet KFC jellegű, fűszeres csirkét sütni otthon?
- Milyen sütiket lehet sütni őzgerinc formában? Ötleteket kérek...
- Hogyan kell sütni a jó kacsamájat?