Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szeletelve is lehet sütni a kacsamájat? fórum

Szeletelve is lehet sütni a kacsamájat? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
36. Guruljka (válaszként erre: 32. - PöttyösPanka)
2018. máj. 22. 16:10

Ezt hallottam már, sőt azt is hallottam, hogy ahogy a cukros ételekbe kell pici só, úgy a sós ételekbe is kell pici cukor. Állítólag a legtökéletesebb bableves is még finomabb egy kevés cukorral.


Namármost én a sót nem felejtem ki a tejbekásákból sem, de a jó babból mindig kifelejtek kivenni egy keveset és cukorral kipróbálni. Tényleg nyitott vagyok a kipróbálásra, csak elfelejtem.

36. Guruljka (válaszként erre: 32. - PöttyösPanka)
2018. máj. 22. 16:10

Ezt hallottam már, sőt azt is hallottam, hogy ahogy a cukros ételekbe kell pici só, úgy a sós ételekbe is kell pici cukor. Állítólag a legtökéletesebb bableves is még finomabb egy kevés cukorral.


Namármost én a sót nem felejtem ki a tejbekásákból sem, de a jó babból mindig kifelejtek kivenni egy keveset és cukorral kipróbálni. Tényleg nyitott vagyok a kipróbálásra, csak elfelejtem.

35. Bözsi néni (válaszként erre: 31. - 124637ff9b)
2018. máj. 22. 16:09

Csak picikét, értem már. Hát igen, sok ételbe jó egy csipetnyi cukor.


Biztosan finomak a húsok gyümölccsel sütve, én nem kedvelem úgy, de ez egyéni ízlés(ficam) kérdése :D

34. Bözsi néni (válaszként erre: 30. - PöttyösPanka)
2018. máj. 22. 16:06
Köszi előre is, lehet, hogy el is fogadom :-)
33. babyapocakban (válaszként erre: 31. - 124637ff9b)
2018. máj. 22. 10:51
Én biztos kipróbálom, ha újra májat sütök, mert nagyon jól hangzik, amit írsz.
32. PöttyösPanka (válaszként erre: 31. - 124637ff9b)
2018. máj. 21. 13:35
A cukor is egyfajta ízfokozó. Nem is érzed, de kiemeli a tôbbi ízt.
31. 124637ff9b (válaszként erre: 29. - Bözsi néni)
2018. máj. 21. 11:54

Úgy látszik, nem tudtam eléggé hangsúlyozni, hogy "nagyon csipetnyi". Ha így teszel, semmiképpen sem édes ízt fogsz érezni. Érdemes kipróbálni.


Van a fűszerezésnek egy olyan technikája, mikor érzed, hogy hmm.. valami más, valami érdekes, de nem tudod pontosan, hogy mi ... Amikor a kevesebb több. Persze ez a tradicionális ételekre nem vonatkozik, csak néha valami ínyencségre.

(Én nagyon szeretem a húsokat gyümölccsel sütve, de azokra se mondanám, hogy édesek lesznek)

30. PöttyösPanka (válaszként erre: 28. - Bözsi néni)
2018. máj. 21. 11:49
Értem én a célzást, majd egyszer áthívlak egy kis kacsamáj lakomára ;)
29. Bözsi néni (válaszként erre: 23. - 124637ff9b)
2018. máj. 21. 11:45
Hát, a cukrozás, mézezés (húsok pl.) nem az én műfajom. Nem szeretm az édeskés ízeket, max. sütikben meg gyümölcs. A húsokat, májat fűszeresen, sósan szeretem.
28. Bözsi néni (válaszként erre: 22. - PöttyösPanka)
2018. máj. 21. 11:42
Egyelőre nem, de ki tudja, hátha lesz lehetőségem szuvidált májat enni valahol :-)
2018. máj. 21. 11:38
Nekem sincs ilyen szerkezetem, sőt csak a Konyhafőnökben láttam.
26. PöttyösPanka (válaszként erre: 25. - 124637ff9b)
2018. máj. 21. 11:24
:) nyami
25. 124637ff9b (válaszként erre: 24. - PöttyösPanka)
2018. máj. 21. 11:10

Igen!

Csak akkor az másfajta finom, nem úgy karamellizálódik. De finom :)

24. PöttyösPanka (válaszként erre: 23. - 124637ff9b)
2018. máj. 21. 09:51
A tejes pácba is kell egy kis cukor. Nagyon fincsi.
2018. máj. 21. 08:53
Viszont aki a szárnyas májat szerkezet nélkül süti, de az egyik oldalát nagyon csipetnyi kristalycukorral meghinti sülés közben, az tudja, hogy mit nem hagy ki .. 😉
22. PöttyösPanka (válaszként erre: 19. - Bözsi néni)
2018. máj. 21. 08:36
Nem tudod, mibõl maradsz ki :)
21. Bözsi néni (válaszként erre: 20. - Guruljka)
2018. máj. 20. 21:39

Akkor megúsztál egy jó kis(nagy) kiadást :D


Egyébként mivel a szuvidálás tulajdonképpen vákumban főzést jelent, ezért teljesen más az íz,mintha süti az ember a cuccot.


Én szeretem a májat minden formában (na jó, nyersen nem), de sajnos csak ritkán eszem/ehetem, mert magas a húgysavam. És nem szeretnék köszvényt.

2018. máj. 20. 20:49
Nálunk leszavazódott a rántott máj is. :D Úgyhogy egyelőre nem kell keresgélnem ilyen Haute-cuisine készüléket. :D
2018. máj. 20. 20:45

Én meg inkább pecsenyekacsa májat szoktam készíteni, az pedig mindenféle szuvidálás nélkül is nagyon finom és vajpuha :-)


Nincs is szuvidáló szerkentyűm. Rettenet!

18. PöttyösPanka (válaszként erre: 17. - Guruljka)
2018. máj. 20. 20:42
:)
17. Guruljka (válaszként erre: 16. - PöttyösPanka)
2018. máj. 20. 20:40
Mi tagadás... ez már csak így van valóban.:D
16. PöttyösPanka (válaszként erre: 14. - Guruljka)
2018. máj. 20. 19:14
Nem sok étel van, amit nem lehet sous vide nélkül is kiválóan elkészíteni, de ez az :)
2018. máj. 20. 15:06

De itt nem ez a kérdés.


A serpenyőben nyilván kisül a zsírja szeletben is, egészben is.

2018. máj. 20. 15:03

Biztosan az.

Sous-vide -al pláne! Illetve elvileg így van egyáltalán értelme. ☺


nem az íze miatt nem eszem. Igaz, a nyers máj szagát soha nem tudtam megszokni, de amióta megtehetem, hogy kerülöm, azóta pláne kerülöm.

A hizlalt májat alapból és eleve. Talán gyerekkoromban megkóstoltam.

13. PöttyösPanka (válaszként erre: 12. - Guruljka)
2018. máj. 20. 14:48
Mi szoktunk hízott kacsamájat enni. Egy napig ázik fokhagymás, borókabogyós tejben, majd sous vide-áljuk, így vajpuha lesz, és alig veszít a zsírjából. Leírhatatlanul finom.
12. Guruljka (válaszként erre: 10. - Ibolyka43)
2018. máj. 20. 14:21

Nálunk nagyon ritkán van máj.


Hízott májat soha nem veszek, se kacsát, se libát, se mást.


Ma rántott csirkemájat készülök venni a zenélős kocsiról. A fiam megkérdezte, nem lehet-e mást venni. Elgondolkoztam, még megfontolom. Kéne a vas, de ezen egy adag csirkemáj nem segít végül is...

11. Guruljka (válaszként erre: 5. - Babyapocakban)
2018. máj. 20. 14:17
Nem a zsírjával laktok jól. A máj elég tartalmas lesz így is. És a tartalmas ételből nem kell sok, úgy is eltelik vele az ember.
2018. máj. 20. 13:42
En fagyosan tettem oda es egeszben,nagyon szepen megparolodott az eresztett viz es zsir keverekeben amit eresztett,par reggelim lett belole kenyerre kenve.
9. PöttyösPanka (válaszként erre: 8. - Babyapocakban)
2018. máj. 20. 13:39
Legközelebb már tudni fogod :) Persze a kisült zsír sem megy kárba, az is nagyon finom :)
8. babyapocakban (válaszként erre: 7. - PöttyösPanka)
2018. máj. 20. 13:08
A sózást tudtam, a zsugorodásról most sikerült saját káromon tapasztalatot szereznem :D
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook