Székrekedés és narancsbőr elleni praktikák (beszélgetés)
Hát én bízom benne,ha nem jön össze, majd kipróbálok mást :(
Lehet,hogy az lenne a legjobb megoldás,ha elmennék a dokihoz, mert már nagyon kétségbe vagyok esve :(
Ami fontos sok szénsavmentes folyadék,legjobb a víz,de reggel még evés elött 2 dl langyos vagy meleg vizet igyál mindennap,ezek nem árthatnak.
Hát már gondolkoztam rajta,hogy valami lelki okok miatt vagyok képtelen a kakkantásra,de nem tudom,hogy miért... a munkahelyemen nem merek, ha valaki itthon van nem merek... Istenem tiszta hülye vagyok :((((
Csongrád megyében élek, Szegváron, egy kis falucskában (nagyközség,de itt semmi nincs) szóval nem hiszem,hogy a közelben lenne ilyesmi :((( pedig jó lenne, mert tényleg nem tudom már eldönteni,hogy mi lenne jó, mindenki mást mondd...
Köszönöm szépen,de az én gyomromat az sem hatná meg,ha tejet innék a paradicsomhoz... nem tudom miből van,de van benne kitartás...
Annyira összezavarnak ezek a dolgok, mindenki mást mondd, van aki a kapszulákat ellenzi, van aki a teákat és van aki az ilyen csoda italokat :((( Én kis buta döntsem el,hogy melyik a jó??? Mosmár tényleg nem tudom,hogy mi lenne a legjobb??? Én már annyi mindent kipróbáltam,hogy már fogalmam sincs,hgoy mit kéne egyek-igyak,hogy végre jó legyen, egész életemen át ez fog menni??? Küzdenem kell egy kis megkönnyebbülésért??? Bocsi,de tiszta depi vagyok, mióta nincs székletem vissza jött több, mint két kiló... :(((
Igen, a folyadék nagyon fontos. De lehetőleg szénsavmentes ásványvizet igyál, jó a csapvíz. Lehetőleg kerüld a cukrozott üditőket.
Sziasztok! Nem tudtam kitérni a téma elől. Te múltkor, ha jól emlékszem még a 90 napos-nak hódoltál, és azt is csináltad, ugye? Ha igen miért hagytad abba?
Azért csak kitértél erre:)
Nekem székrekedés ellen hatott a 90 napos (mellesleg 66. napon abbahagytam, most kalóriát számolok meg sportolok).
Nem lehetséges, hanem így van.
Sokkal többet kéne innod, az átmosná a szervezetedet.
Szinte biztos,hogy ez az ok.
Én kb fél-1 liter vizet iszok naponta.:S egyszerűen nem vagyok szomjas:(((Lehetséges h ezért hízok könnyen és ezért vannak problémáim az emésztéssel is?:O
Szia. Pár szóban jellemezve: egészséges rostdús ételek, sok gyümölcs, zöldség. És napi 5öri étkezés, plus sok folyadék (2-3 liter). Sokszor kevesebbet enni. Én reggelire és ebédre eszek rendesen, de tízórai, uzsi, vacsi viszont csak keveset. Van sok genetikailag vékony barátnőm, és megkérdeztem hogyan étkeznek. (nem fogyókúrázik egyik sem) a válasz: sok folyadék, és 3-4 óránként evés, de keveset, mert attól is jól laknak.
Minden okos tanácsnak örülünk! Milyen az a "fogyókúra" ami az egyébként is lassú anyagcserét felgyorsítja?????? Válaszodat előre is köszönjük!
Azt nem értem, hogy miért ragaszkodnak sokan a 90 naposhoz, mikor ilyen problémák (pld. székrekedés) lépnek fel. Ez is azt mutatja, hogy nem megfelelő ez a diéta. Vagyis pontosítok, nem mindenkinek megfelelő ez a diéta. Ha az anyagcsere lassul, akkor csökken az egész fogyókúra hatékonysága. A fogyókúra alatt ajánlatos úgy étkezni, hogy gyorsuljon az anyagcsere. Legalábbis nekem. Bocsi saját tapasztalat, nem akartam okoskodni, senkit megbántani.
Magamhoz képest nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok naponta!
Kérdés,hogy mennyi zöldségfélét és gyümölcsöt fogyasztasz. Nekem a 90 napos alatt nem volt problémám,és mióta nem diétázom az alább ajánlott rostkekszet eszem naponta. Ha visszanézed a hozzászólást,megtalálod a recit.
A káposzta,kelkáposzta,narancs,mandarin,füge kimondottan hatásos dolgok.
Én is világéletemben küzdök azzal, hogy tudjak.. Most a 90 napos diéta alatt örülök, ha 3 naponta tudok wc-re menni. írtak fel nekem vmi gyógyszert, az sem segített, étolaj sem. Szal várok:(
szia! Én is a 90 naposat csinálom, és nekem is elég kevés a székletem! Szóval..
Ez a székrekedéses dolog nagyon elgondolkodtat a te esetedben. Ha a 90 napost csinálod,rengeteg rostanyagot kell enned,tehát ennek következtében a bélmozgásodnak is jónak kellene lenni.
Én kétszer csináltam végig a 90 napost,és soha többé,mert több visszajött,mint ami lement.Viszont az emésztésemre kiváló hatással volt.
Talán nem ártana konzultálnod a háziorvosoddal,mi okozhatja ezt a krónikus székrekedést.??
Tudom ajánlani a kutyabenge kéreg teát.
(a szenna görcsöket csinál nekem, a szilva megfog)
Sziasztok! Pont most találtam az egyik újságban a székrekedéssel kapcsolatos cikket. Ott a doki a kövekezőket javasolta: rostos nyers ételek, zöldségfélék, műzlik fogyasztása, napi 1,5 - 2 l víz fogyasztása. A rendszeres táplálkozás nyugot étkezéseket és alapos rágást is jelent. Fontos a megfelelő, rendszeres testmozgás és hasizom-erősítés is.
Hasznosak az enyhe hashajtó hatású ételek, ilyen a narancs, aszalt gyümölcs, a frissen darált lenmag, lenolaj (étkezés előtt egy evőkanállal), éhgyomorra 1-2 dl meleg víz, tejsavó. a gyógyteák közül a leghatékonyabbak a szannalevél vagy a rebarbaragyökér-tea.
A természetgyógyászok a talpreflexológiai zónák masszírozásával, fülakkupunktúrás kezeléssel, az akupresszúrás pontok masszírozásával tudnak segíteni. Tartós megoldást jelenthetnek a megfelelően megválasztott homeopátiás készítmények. Fontos a pszichés háttér feltárása és a teljes állapotfelmérés - amennyiben az életmódtanácsok nem segítenek, fel kell keresnie egy természetgyógyászt!
Ezeket a cikkből másoltam ki, remélem tudtam segíteni!
Tényleg,én azt olvastam hogy minden reggel 2-3 dl langyos vizet kell inni,jó a beleknek.Na szerintem holnaptol bevezetem,bár most nincs problámám de igy nem is lesz.
Na ezt nem tudtam,viszont ismerős ajánlotta mert őt rögtön meghajtotta,hát engem nem.
Vigyázz,mert az étolaj az nem hajt meg,sőt!állítólag eldugítja a belet!
Ajánlani tudom minden reggel étkezés előtt egy pohár meleg teát - cukor nélkül - meginni, és egy
teáskanál szilvalekvárt megenni. De a gyógyszertárban is kapható hosszú évek óta tamarin
lekvár, mely kisgyermekek esetében, ha székrekedésesek, nagyon hatásos.
Indítottam ceragem fórumot,de levette a moderátor.Azt írta,hogy már van itt a hoxán ilyen fórum.Érdemes rákeresni,mert tényleg ennek a ceragemnek a lényege,hogy rendbetegye a székletet és ne keljen mindenféle sz.rt beszedni,hogy legyen valami.Ha a széklet rendben van,akkor egyéb más szerved is rendesebben fog működni.Narancsbőr is eltűnik.Merre vagy?Hátha van a közeledben ceragem központ.Amúgy ezekben a központokban ingyenes a ketelés!!!!
Próbáld meg a hasadat többször erősebben masszírozni ilyen rezgő mozdulatokkal,jot tesz.
További ajánlott fórumok: