Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek fórum

Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek (beszélgetés)

15745. Fagyi23 (válaszként erre: 15742. - Heni-8)
2015. okt. 30. 10:09

Arra készülj fel, hogy nem lesz egyszerű kihallani mit mond. Én az előbb próbáltam hívni, és csak foszlányokat értettem, persze én is picit süketecske vagyok... de durva volt.

Értettem valami 11 utáni keresést, de hogy ma vagy nem, na azt már nem. Valami 2017-et is értettem... totál megkavart...

Amit viszont tisztán értettem:

- többször kell próbálkozni

- szerda délután jobb (akkor van talán a magán rendelése)...

15744. Fagyi23 (válaszként erre: 15742. - Heni-8)
2015. okt. 30. 10:06

Tuti hajlam!

Nekem minden a hasamra megy, és formásodik tőle, úgy nézek már ki, mint egy min. 10-12 hetes kismama. Persze emiatt vannak is félreértések rendesen...

15743. Atir80 (válaszként erre: 15737. - Heni-8)
2015. okt. 30. 09:41
Köszönöm jól vagyok! Várom a hétfőt, hogy beszéljek doktornővel! Látom ti nagyon beálástátok magatokat a válaszkeresésbe! Nagyon sok erőt és kitartást hozzá!
15742. Heni-8 (válaszként erre: 15740. - Reményke15)
2015. okt. 30. 09:19
Abszolút megértelek, nekem sem akar lemenni. Annyira el is vagyok keseredve, hogy a következőnél (3.) mi lesz? Van aki transzfer után is szúrja magát 2 hétig vagy tovább és mégsem hízik semmit.... Ezek szerint ez hajlam :(
15741. Heni-8 (válaszként erre: 15739. - Mandella)
2015. okt. 30. 09:15
Nekem is sikerült most kinyomtatni mindent a hétvégén szépen össze szedem ami nekem meg van és utána jöhet Fülöp doki. Teljesen felcsigáztatok, hátha ő tud nekünk segíteni.
15740. reményke15 (válaszként erre: 15735. - Heni-8)
2015. okt. 30. 07:47
50-ről majdnem 65...Pedig már alig ettem valamit.:( Most meg a fenéért sem akarnak lemenni.
15739. mandella
2015. okt. 29. 21:24
kinyomtattam mindent!
15738. mandella (válaszként erre: 15735. - Heni-8)
2015. okt. 29. 21:18

na igen, itt a másik véglet, így legyen okos az ember :(

biztos hajlam kérdése, van a munkahelyemen egy nálam nagyobb darab csaj, neki simán összejött spontán...

15737. Heni-8
2015. okt. 29. 19:19
Atir! Hogy vagy?
15736. Heni-8 (válaszként erre: 15730. - Fagyi23)
2015. okt. 29. 19:19
Köszi, okosodom tovább
15735. Heni-8 (válaszként erre: 15731. - Mandella)
2015. okt. 29. 19:18
Nekem pco ir betegségem van. 49 kg-val kezdtem az első lombikot júniusban.... Minden héten 4-szer edzettem és paleoztam. NEM ezen múlt egyik sem. Azóta a hormonoknak köszönhetően 14kg fent van, a második sem sikerült pedig ott nem diétaztam sőt évek óta nem ettem sem cukrot, sem fehér lisztet stb most igen. Mégsem sikerült....:-(
15734. Fagyi23 (válaszként erre: 15733. - Mandella)
2015. okt. 29. 18:01
Én is csak abból vagyok okos. :D
15733. mandella (válaszként erre: 15730. - Fagyi23)
2015. okt. 29. 17:10
oké, megtaláltam az összes kérdésemre a választ a 3. linkbeli táblázatban :)
15732. mandella (válaszként erre: 15730. - Fagyi23)
2015. okt. 29. 17:08

de most az első linken lévőt ki tölti ki? kitöltethetem a meglévő eredményekkel mondjuk a mezei nőgyógyászommal?

bocs, hogy ilyen hülye vagyok, de tényleg el vagyok veszve a sok infóban

15731. mandella (válaszként erre: 15723. - Ildia)
2015. okt. 29. 16:37

az én fejemben is káosz van, ráadásul ma akartam elmenni a dokimhoz, de aztán kora reggel úgy döntöttem, ráér... :( nem mentem el. majd jövő hét pénteken tervezem. az elmúlt napokban annyi minden történt, hogy most még egy kicsit regenerálódok... lelkileg... először is nekem nem sikerült, aztán hallottam egy-két sajnálatos esetről, ez is megrázott (ikres kismama 35 hetesen elvesztette a babákat, egy másik ikres kismamát 5 hónaposan megcsászároztak, nem sok esélyt látnak a picikék életben maradására), szóval most olyan furán érzem magam. nekem még nagyon-nagyon sok dolgot rendbe kell tennem magammal, kezdve a magas vérnyomással, nem beszélve az ir-ről, amit természetesen már kezelünk, bogyó, diéta és mozgás megvan (mondjuk az elmúlt 1-2 hétben sajnos abszolút nem tartottam be :()

majd ma 20 óra után már nem lesz itt a közvetlen munkatársam, akkor majd megkeresem a papírokat, amiket ki kell nyomtatnom, meg lopok mappákat is a munkahelyről, és szépen elteszem, hogy már felkészülten menjek a jövő héten a dokihoz.

terheléses beutalót is fogok kérni, és elhatároztam, hogy sokkal, de sokkal komolyabban fogom venni a diétát. és a mozgást is. hátha csak ezen múlik.

és én is nagyon köszönöm a sok segítséget, linket, egyebeket, amiket írtok. szükség is van rá!!

15730. Fagyi23
2015. okt. 29. 15:20

Maga az adatlap:

[link]

vagy pedig ez:

[link]

Én az elsőt nyomtattam ki, ahogy eddig megtudtam a megfelelő részeket az illetékes orvos tölti ki, és érdemes pecsételtetni vele.

Itt pedig ugyanezt találod meg, csak magyarázatokat is fűztek hozzá, mit hol és hogyan tudod beszerezni:

[link]

Én ezt használom most még, ez alapján kérem a vizsgálatokat. Már begyűjtöttem, hogy mik vannak meg, mik nincsenek, mik indultak el valamilyen szinten, színekkel és piktogrammokkal jelölve.

Ha lesz egy kis időm, akkor készítek belőle táblázatot, mert sokkal átláthatóbb lenne.

15729. Heni-8 (válaszként erre: 15722. - Fagyi23)
2015. okt. 29. 14:59
Nekem is szükségem lenne a listára és az elérhetőségére.
15728. reményke15 (válaszként erre: 15727. - Fagyi23)
2015. okt. 29. 12:58

Ez jó kérdés...

Jótanács: érdeklődjél előre, mikorra van időpontja (elvileg már több hónap), mert úgy tudom, sok vizsgálatot csak 1 évig fogad el, régebbit nem. Ráadásul az sem mindegy, mit mikor csináltatsz, mert sokmindennél (hormonok)lombik után 3 hónapot várni kell. Kérdezz rá, az a biztos, amit ő mond.

15727. Fagyi23
2015. okt. 29. 12:38

Őszintén szólva, azután már nem igazán kutakodom, hogy mit miért kell megcsináltatni. Egyrészt mert nincs orvosi diplomám, a biosz tudásom is nagyon alap, másrészről azt is tudjuk jól, hogy az orvosok között sincs egyetértés egyes területeken.

Én ezt most kapaszkodóként csinálom, mert nem hiszem, hogy ha annyira minden rendben van nálunk, akkor ennyire nem jönne a baba. Plusz, ha azt nézzük, nekem mindegyik terhességemnél asszisztált valamilyen orvosi segítség.

A Fülöp dokihoz meg azért kellenek ezek a sok vizsgálatok, mert:

- mielőtt immunológiai kivizsgálást csináltat, az előtt minden más lehetőséget kizárnak (ezért a sok vizsgálat)

- én azért akarom ezeket megcsináltatni még azelőtt, hogy találkoznék vele, mert egyrészt csak azért felmenni Pestre a rendelésére, hogy felsorolja, hogy milyen vizsgálat kell... Ezt azért szeretném megspórolni. Úgy menni oda, hogy azt mondhassa, hogy jó, akkor úgy látja, hogy immunológiai szempontból is alaposabban meg kell vizsgálni az eddigi leletek miatt.

Így tehát, hogy miért kell az neki, nem kérdezem, és nem is érdekel.

Egyet leszámítva... A listáján szerepel a vércsoport és RH meghatározás és ellenanyagszűrés. A vércsoport és RH meg van, nem gond. Viszont az ellenanyagszűrés azt biztosan kell? Nem csak abban az esetben, ha RH negatív lennék?

15726. emilyrose
2015. okt. 29. 12:28
Vagyunk itt páran IR-sek. Jellemzője,hogy a cukor,terheléses cukor normális, sőt előfordul,hogy a 120 perces alacsonyabb mint az éhgyomri. Az inzulinnal van a gubanc. Ehhez a normál cukorérték tartásához nagyon sok inzulint kell termelnie a hasnyálmirigynek.Ez a magas inzulinszint pedig okozhat panaszokat.pl. a petefészek működését is befolyásolja. Pesten a Mens Mentisben vannak ehhez profin értő orvosok. És Kecskeméten a Naszódy dr.
2015. okt. 29. 11:54

Lányok! A vizsgálati lehetőségek azért ne rémítsenek el senkit! Aki már 4-5 sikertelen lombikon is túl van, és nem igazán tudja, mi az ok, ami miatt egyik sem sikerült, annak támpontot adhat, talán merre lehet még kutakodni (mivel ugye nekünk kell keresgélni...). Meg aztán mindenkinél egyénre szabott az eddigi eredmények alapján, mit érdemes még megnézetni.

Nekem pl. a Kaáliban sose javasoltak semmit, de amikor konkrétan kérdeztem egy-egy vizsgálatra, akkor az volt a válasz, hogy persze, nézessem meg, hátha. De maguktól semmi. 3 lombikom is volt pl.genetika vagy Ir nélkül.

Amúgy azért én sem értem, sok vizsgálat hogy befolyásolja az eredményt, minek lenne rá szükség.

2015. okt. 29. 11:20
Hát pont ebben nem értenek egyet az orvosok sem... :( De beszéltem már a Kaáliban olyan IR-el, akinek szintén normális volt a cukra. AZ IR elvileg még az előtt jön, hogy a cukor jelezne.
15723. Ildia (válaszként erre: 15722. - Fagyi23)
2015. okt. 29. 10:59
Szívesen vennénk mindannyian a segítséget szerintem,én pl. teljes káoszba vagyok,nem értem a dolgokat,hiszen eddig nem foglalkoztam vele. Pl. minek IR,ha a cukrom teljesen normális,olyan amilyen a nagykönyben le van írva.
15722. Fagyi23 (válaszként erre: 15721. - Ildia)
2015. okt. 29. 10:53
Segítek szívesen a vizsgálatokkal kapcsolatban, megoszthatjuk egymással a tapasztalatokat :) Könnyebb lenne
15721. Ildia
2015. okt. 29. 10:36
Köszönöm a válaszokat lányok,sokat segített minden hozzászólás.Ha az elmúlt tíz évre visszatekintek,az én életem is nagy fordulatot vett és jó irányba fejlődött.De hát én már tíz éve is gyereket akartam,csak akkor még úgy gondoltam,hogy ha rám néznek,már attól is terhes leszek. Hát ez nem jött be.
15720. reményke15 (válaszként erre: 15719. - Mandella)
2015. okt. 29. 10:15
aZ 1. sz. adatlap (amit az immun előtt Fülöp csináltatna) (megtaláltad?) talán egyszerűbben átlátható. Ezt esetleg vidd el a nődokidhoz, ez alapján mit tanácsol.
15719. mandella (válaszként erre: 15704. - Fagyi23)
2015. okt. 29. 09:27

ma én is kinyomtatom bent a munkahelyen majd este, amikor már nem nagyon vagyunk sokan ;-)

de sok vizsgálat elég kínai...

15718. Fagyi23 (válaszként erre: 15716. - Reményke15)
2015. okt. 29. 09:02
Van ilyesmi szerintem is. Milyen ismerős... Az én házi orvosom is pont ezzel jött, az éhgyomri cukrom jó, mit akarok???
15717. reményke15 (válaszként erre: 15714. - Fagyi23)
2015. okt. 29. 08:52
Nálunk egyikünk sem akart elmenni az adott eseményre, mindkettőnket a barátnő/barát beszélt rá, és mindkettőnknek pont előtte lett vége egy kapcsolatnak. Ja, és 5 percre volt a munkahelyem a házuktól... :)
15716. reményke15 (válaszként erre: 15713. - Fagyi23)
2015. okt. 29. 08:50

Igen, szinte el sem ismeri sok orvos az IR jelentőségét az esetünkben. Hát nekem is meg kellett küzdenem a belgyógyásszal, mire nagy könyörgésre és érvelésekre adott beutalót. Hiába mondtam,hogy már 100 éve küzdünk és semmi ok nem lett kiderítve, szerinte mivel nem vagyok PCo-s és normál a cukro, semmi értelme. Ráadásul ha kiderül akkor sem tud mit csinálni, mert nincs rá célzott gyógyszer. Na, újabb hülyeség! Rengeteg IR-esnek nem sikerült a terhesség, aztán megkapták a Met-t, meg diéta, mozgás és jött a baba. Ráadásul nem feltétlen kell PCO, hogy IR-s legyél.

Akkor hol is az igazság? Lehet, hogy meg van kötve az orvosko keze, hogy minél kevesebb beutalót adjanak?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook