Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek (beszélgetés)
Sajnos nálam is a megtapadás a gond. Megtermékenyülés van, az embriók szépek, elvileg nem ott van a gond, bár nyilván nem látnak beléjük.
Az biztos, hogy minden problémára van ellenpélda. pl. 120 kg-os nő is tud szülni, meg a 40 kg-osnak is van babája. Az orvosok csak tapogatóznak. Ha találnak valami eltérést, akkor megörülnek, hogy na, ettől nem jön össze. Aztán ez a probléma kiküszöbölve, babóca mégsincs. Hát akkor nem ez a gond. Hát köszi!
RE: IR az biztos, hogy ha sikerül tartanod a diétát + kicsit mozogni is tudsz, növeled az esélyt.
RE pm: egyes endokrinológusok szerint 3-3,5-ig be sem kellene avatkozni a bogyókkal. Ráadásul ez nem fix érték, van valamennyi szórása. A legtöbb orvos a 2 alattit tartja optimálisnak (korábban 1 alattit, de kiderült, a 2 közeli jobb. Na bumm, megint változott az orvostudomány álláspontja!)
RE anti TPO: egy lány egyszer mondta, hogy 100 fölötti értéke volt, szedte a szelént 2 hónapig, majd spontán baba lett.
RE immuno:NK-t önmagában nem érdemes nézetned, mert már egy megfázás is megemeli a szintjét. Ha magas az érték, önmagában még nem akadály!
RE: A fogyás segíthet. Próbáld mozgással kombinálni.
Hajrá!:)
Tök jól összeszedted, talán még a lisztérzékenység kiszűrése maradt ki. És azért a lelki okok sem elhanyagolhatók.
Sajnos szerintem mást nem tud mondani egy kaális orvos. Egyszerűen szerintem nem értenek ehhez olyan szinten. Olyan mint a szívsebész. Megműti, átülteti, de azzal nem foglalkozik, hogy mitől lett beteg az a szív. Vagy miért lökődik ki stb...
Én pontosan tudom, hogy miért nem sikerül a kistesó. Azért, mert az első sikeres lombik óta híztam vagy 30 kilót. Az IR miatt nehéz leadni, próbálkozom,diéta, merckformin ,fogytam aztán híztam megint egy csomót. Ha megkérdezném a kaális orvosomat, ez lenne az első amit mondana. Foggyon le. Kösz, ezt én is tudom.Ezért néha úgy is érzem, feleslegesen próbálkozunk.
mivel csak sját magamra vagyok utalva (ami nagyon-nagyon rossz), nekem kell kiagyalnom, hogy vajon hol lehet a hiba.
eszerint több verzió (akár mind együtt) lehetséges:
1. még mindig nem jött helyre kellőképpen az ir-em (ennek megállapítására kell csináltatnom majd egy terhelést, gondolom), ennek kicsit ellentmond, hogy más ir-eseknek is tapadt már meg úgy baba, hogy kezelgették, de a megtapadáskor épp annyira nem voltak jók az értékeik, és mégis sikerült
2. pm - szerintem ez most éppenséggel jó (értékek ezt mutatták legutóbb)
3. antiTPO (ez magas, de kerülöm a jódot, szedek szelént, tehát mindent megteszek, hogy csökkenjen)
4. immunológiai oka állítólag nincs a teherbe esésemnek, bár egyvalamit(?) még nem nézettünk meg, ezt az NK (natural killer) ölősejtes témát, ami fizetős... nem kevés
5. valószínűleg még nem elég az a kínkeservesen leadott 8 kiló, kb. jó lenne még mínusz 20... lehet, hogy csak ez a gond, ki tudja
köszi az együtt érzést... még mindig szenvedek, és a legrosszabb az egészben, hogy nem igazán modnanak semmit. én adtam a szájába, hogy a "megtapadással van a gond"... méhtükrözést javasol, pedig mág 2014 februárjában volt egy, akkor nem találtak semmit.
én tanácstalan vagyok, és kétségbeesett :(
nem adom fel a reményt, de nagyon nagy szükségem lenne valami fogódzóra. majd ha rászánom magam, írok neki, mármint a kaális dokinak egy e-mailt, vagy bemegyek hozzá, nem is tudom, mit kell ilyenkor csinálni. eddig telefoon beszéltem csak vele, de szívem szerint azért egy beszélgetésnek a hogyan továbbról nagyon örülnék. ők nem kezdeményezik.
Borzasztóan sajnálom! :( Az érzéseid nagyon ismerősek, sajnos nálam is mindig csökkent a remény, ahogy telt az idő a transzferek után...Nem tudom, másoknak ezt hogy sikerül legyűrni.
Az orvosod a sajnálomon kívül mondott valamit? Egyeltalán van valami ok, amire ráfogják, vagy nem találtak indokot, csak a "majd legközelebb". Mert én ettől mindig kibuktam, hogy LEGKÖZELEBB!
Mindenesetre a reményt ne add fel! Szorítok! :)
Fagyasztottnál, ha nem tbre volt,nem kell megvárni!
Heni, nagyon kedves vagy,köszi, jó lenne,ha beleférnétek!
Atir, mi a helyzet? Izgulok!
Atir! Tudom milyen nehéz időszak ez...... De te nagyon ügyes vagy! Tanulom tőled a nyugalmat:-) alig várom, hogy megírd sikerült :-)
Emilyrose! De jó, hogy kezdesz kis karácsonyi meglepi lesz. Nagyon remélem, hogy én is tudok indulni, de sajnos nekem attól függ, hogy a dec 18-ai zárásáig be tudjuk-e fejezni. A ciklusom picit szórakozik néha és ha most is késik akkor sajnos kicsúszok. Szorítok neked nagyon.
Nem hallottam ilyenről, de nem csodálkoznék rajta. Gondolom most azon is tumultus lehet.
Amúgy ez csak Kaális. Én egy nem Kaális intézetbe szerettem volna átmenni, ott volt a váró lista 2016 decemberig, és rákérdeztem, hogy mi a helyzet a 150e Ft-os akciós listán... a válasz:
- Az csak a Kaáli intézetekben érhető el!
További ajánlott fórumok:
- Medend Intézeti lombikosok
- 2018-ban kezdő lombikosok
- Győriek, exgyőriek, lombikosok, aki tud segítsen, legalább azzal, hogy továbbküldi!
- Budafok környéki lombikosok ide
- Sikeres lombikosok! Akinek Medrolt vagy Metypredet kellett szednie a beültetés után, mennyi ideig szedte, illetve milyen adagban?
- Versys-es lombikosok 2018