Szavak, amitől feláll a szőr a hátadon!! (beszélgetés)
Mondjuk a felcsinál sem a legszebb kifejezés.
De ez a "berakta a bohócot" arra is vall, hogy nemhogy a nőt nem tisztelik, de még a születendő gyermeket sem. Akiből elvileg még bármi lehet, de felerészben az apa génjeit viszi. Szegény kis bohóc.
ezt adja az előrehaladott állapotra. terhességre egy szó sincs. főként rákos betegségekre mondják hogy előrehaladott állapotban van..
Megnyűgöz??? Áh, ez tetszik, olyan Sebestyén Mártás! :DDD
Megnyűgözött az én babám... Valami ilyesmit el tudok képzelni:)))
No igen. :D
De most a férfi szemszögből kerestem, a teherbe ejt, felcsinál, stb. helyett.
Azt nem hallottam, hogy belerakta a meggymagot... :D
Találtam néhány szót:
"Teherbe ejt" jelentése is van:
felépít, megépít, megnyűgöz.
Az amerikai szülési történetekből szedegettem össze, hogy:
amikor szül, akkor "szállít" (delivery). A kórházban a szülőszöba is Delivery Room.
Ugyanakkor a babát mégsem leszállítja, hanem születést ad neki: "give birth".
A német kifejezés sokkal szemérmesebb: gyermeket kap a nő, akár a megnevezett személytől is. Ahogyan magyarul x-től vár gyermeket.
A teherbe ejt-re nincs más ötletem, pedig régen ezt is kifejezték virágnyelven. Mert azt ugye tudjátok, hogy a "megszedték a meggyet" mit jelenthetett még... :D
Tényleg, mi lehet rá a megfelelő szó, ha nem az, hogy teherbe esett, teherbe ejtette? Egyébként más nyelvekben csak orvosilag nevezik tehernek, de a magyarban meg nincs rá olyan kifejezés, ami mindennapos használatra nem hangzik furán, és nem tartalmazza a teher szót. Pl furán hangzik, ha azt mondom, a barátom/férjem megtermékenyített:))) Vagy megkérdezni valakitől, hogy: na, megtermékenyültél? :)
Az áldott állapotot meg így, hogy: na, megáldottattál??:D
Én is kíváncsi lennék arra, hogy hogy lehet mondani másképp magyarul, hogy teherbe ejtette, vagy terhes lett.
További ajánlott fórumok:
- Ha felállsz a gép mellől mit fogsz csinálni?
- Összetett szavak szólánca
- Van olyan szó, amit ha meghallasz, a szőr feláll a hátadon?:D
- Személyek, akiktől feláll a szőr a hátadon...
- Ki az a híres vagy hírhedt ember, Celeb, akitől feláll a szőr a hátadon és miért?
- Van olyan szó, amit ha meghallasz, a szőr feláll a hátadon? - de jó értelemben!