Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás? (beszélgetés)
Nekem három gyerkőcöm van. Kettő már tini, a legkisebb 4 éves. Én is sokat tudok aggódni miattuk.
Kezdem megtanulni kezelni. Bár még mindig túl magas elvárásokat rakok magam elé, de kezdem elfogadni magam. Ha tökéletes akarsz lenni, abba tényleg tönkre lehet menni, ugyanis lehetetlen. Ezt már megtanultam.
Amúgy szeintetek nagyon gáz ha amikor már egész nap a gyerekkel vagy akkor azt kívánod elég volt nem akarod?????????Pedig imádom és meghalnék érte.Persze csak gondolom és akkor rögtön átölelem és azt mondom szeretlek.
Ha valami éri elesik vagy ugy fordul már a szívem kiugrik a helyéről.
Akkor nem vagyok egyedül.Én most azt csinálom hogy ha rossz gondolatom van azt képzelem hogy ráírom egy papirra és elég......
Neked hány gyereked van????
Én annyira jó akarok lenni hogy lassan tönkre megyek
Sziasztok.
Ma jobban voltam tegnap találtam egy gyógyitó relaxációs csakorlatot hihetetlen de lefekvés előtt végig hallgattam és fantasztikus.Ma már nem volt olyan vészes csak délután kapott el a bolondéria.a rossz gondolat de próbálom irányítani.
Annyira megtanultam megérteni a pszichés embereket soha nem gondoltam volna hogy ilyen kemény ez a dolog.
Amúgy lehet idegkimerültség mert a kisfiam nagyon aktív és 99%ban én vagyok mellette.Mindig agyalok és ezen kell változtatni.
Szakemberrel én nem akarok beszélni mert ugy gondolom elitélne a környezetem.
Ha elmennék csak ugy hogy senki ne tudja csak én...
Érdekes, nekem is a szülés után volt az első pánikrohamom. Szerintem ilyenkor az anyára ránehezedik egy hihetetlen felelősség súlya. Na, meg dúlnak a hormonok. Aztán a kimerültség, érzelemáradatok, egy hirtelen fellépő hatalmas szeretet érzés, amit eddig elképzelni sem tudtunk. Én azt szoktam csinálni, ha jön egy negatív gondolat, hogy képzeletben áthúzom egy nagy piros X-szel.
Viszont az nagyon fontos, hogy mindig megtaláljuk a félelem okát, mert ha tudod, mitől félsz, könnyebb elengedni. Ha csak elnyomjuk, akkor újra és újra elő fog törni. Nekem ez mindig bejön.
Szia Linda!
Ne ess kétségbe, a pánikból és a kényszeres gondolatokból is meg lehet gyógyulni, és az életedet, a döntéseidet még mindig te irányítod, te döntöd el, mi a véleményed dolgokról, hogy viselkedsz egy adott helyzetben. A rossz gondolatok félelmetesek lehetnek számodra, de ez lehet idegkimerültségtöl is, fontos lenne, hogy ne csak a nögyógyásszal beszéld meg, hanem egy pszichiáterrel vagy pszichológussal is, tehát szakemberrel, aki elmagyarázza, mi van veled, és elmondja, hogyan lehetsz jobban, és megnyugtat.
Kitartást és eröt kívánok, hidd el, nem szégyen segítséget keresni, a pánik, depresszió, szorongás is csak ugyanolyan betegségek, mint bármi más, erre is van szakember, és megoldás.
Én ugy jártam hogy 1 éve született a kisfiam,minden nap maximálisan nyomtam szopiztattam,éjszakákat fenn voltam.Ami átlépett altatóval alvássá!!!Nagyon kimerültem.Egyik este pánik szerűen rosszul lettem.Bolond rossz gondatok kezdetek uralkodni rajtam,a fiamat féltettem saját gondolataimtól....Teltek a napok egyre zavarodottabb lettem.A nődokim azt mondta semmi baj a szopi leállás és a rossz hormonális fogamzásgátló az oka.
Frontint írt fel0,25-et.
Azóta eltelt 1 hét jobban vagyok tornázni kezdtem és agyban kontrolálóm a rossz gondolatokat.Ha jön egyből elhessegetem és tovább lépek vagyis próbálom.Sokkal könyebbnek érzem magam!!!!!Soha nem gondoltam volna hogy így eltud hatalmasodni rajtam az agyam ha elveszítem az irányítást elveszek.Nem tehetem fel kell ép elmével nevelnem a fiam!!!!!!!Hát ez van velem.
Sziasztok!!!!!!!!
Én is írnék ha nem gond
Szia! Megértem, hogy elkeserített, hogy megint gyógyszert kell szedned, ezen én is keresztül mentem. Szerintem tudatosítsd azt is magadban, hogy milyen rengeteget tettél magadért és hogy a relaxációval és a szakemberekkel jó úton haladsz. Aki már volt depressziós, vagy szorongásos, sokkal valószínübben kerül ismét ilyen állapotba, mert ez a betegséghez tartozik, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne megoldás, csak talán kicsit több idöre van szükséged, légy türelmes magadhoz. Nagyon fontos, hogy megbízz abban a dokiban, akihez jársz.
Egyébként már most lehet jelentkezni az mbsr meditációs tanfolyamra, ezen a linken írnak róla:
Én nagyon szeretnék menni, de nem tudom, még hogy fogom megoldani a munkahelyemen (írtam a mailcímre, és azt írták, hogy 17:15-kor kezdenek).
Szerintem bármilyen relaxációs Technika jót tehet és sok-sok türelem.
Nem vagy egyedül,írhatsz ide, ez az érzés talán eröt adhat.
További ajánlott fórumok:
- Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút!
- Terhesen súlyos depresszió és erős pánikbetegség
- Homeopátia szorongásra, depresszióra. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
- Mennyi idő után hatnak kb.azok a gyógyszerek, amit pánikbetegségre írnak fel?
- Normális .hogy amit kaptam gyógyszert szorongásos éa pánikbetegségre az ideggondozóban attól még jobban felerősödtek a tüneteim?
- Ki, milyen gyógyszert szed szorongásra, depresszióra? S milyen tapasztalatai vannak?