SOS! 8 hónapos kisfiam rosszul van, bedugult az orra, nem kap levegőt, nem tud aludni, hiába szívom le neki. Most mit csináljak vele? (tudásbázis)
ÖRÜLÖK!!!, hogy javul a helyzet :-)
ha jól tudom a Nasivint és a Nasopax-ot recept nélkül lehet kapni. Vagyis az utóbbit tuti, most néztem meg a papírját. ha megengedsz egy tanácsot még: szerezz be egy fülmelegítős sapit. Fül-orr gégész ajánlotta. Nyugodt éjszakát kívánok Nektek! Mindhármótoknak!!!
Próbálok...de ilyenkor hála istennek, itt van az én tökéletes életem másik szerelme a nyugalom és türelem mintaképe és átveszi.....
És már megint síííír, keservesen :( :( :(
Kb. 10 perce csönd van, talán elaludt... de még messze a reggel....
Ezeket az orrcseppeket recept nélkül lehet kapni?
Megértelek, próbál józanul gondolkozni, hogy a baba ne érezze rajtad, hogy ideges vagy. Egyébként, ha tudnátok, hogy a gyerekek mennyire de mennyire mások, mikor az anyukák kimennek a kórteremből (nálunk nem maradhattak éjjelre az osztály jellege miatt), a gyereket mintha kicserélték volna! Nyávogás, sírás, rívás abbamarad, kis okosak és ügyesek lesznek, akik hallgatnak ránk :)
Ez most persze nem a pár hónaposra vonatkozik, meg nem is a témába vág, de a gyerekek nagyon színészek, és az anyuka előtt bizony nagyon tudják sajnáltatni magukat. Ebből is látszik, hogy a pszichés dolgok mennyire fontosak, és mivel átragad a Te idegességed a picire, ezért a legjobb ha megbeszéled magaddal, hogy lenyugodsz, mert így segítesz a picinek legtöbbet.
Legfontosabb a párásitás, és pluszba még egy jó vizes törölközöt is tehetsz az ágya mellé.És nagyon fontos a mellkas kenőcs is, és a tengervizes orrspray után mindenképp nasivin, esteleg vibrocil neki valót, és még nagyon jó a calcium is ilyenkor !Nekünk sokat segit. pluszba mi még kapunk allergia ellenes cseppeket, ami csökkenti a nátháját, pedig nem vagyunk allergiások.Kisfiammal is rengeteget szenvedünk, és állandóan köhög, mert hátra csorog neki a garaton a váladék....azért köhög.pedig a tüdeje tiszta neki.Nagyon meg tudnak ilyedni szegénykék ettől a helyezettől.
Szoval párásitás, mellkaskenőcs, nasivin, vagy más orrcsepp, de a tengevizes kevés, calcium.Nálunk bevált!
Mielőbbi gyógyulást kicsi fiadnak!!!Napsugár...
Nálunk is többször előfordult már hasonló eset és hidd el tudom mit érzel. Még jó, hogy apa viszonylag reálisan látja a dolgokat (bár néha már túl reálisnak tűnik :-) )
Most is beteg minkét gyermekem (8 és 4 éves)Nátha. Kisfiam is ilyenkor nagyon nehezen kap levegőt (még ő is cumis)Állandó orrszívás, Sterimar, Eukaliptus olaj párologtatása (forróvízbe cseppentek és úgy teszem az edény a radiátorra), fülmelegítős sapiban alszanak....mi van még?? esténként főleg listát kellene csinálnom, hogy valamit ki nem hagyjak :-(
Nyugodj meg! Kisfiam most 7.5 hónaposan lett beteg, dec.22-én kezdődött egy kis lázzal, 23-án csak hőemelkedése volt, szenteste pedig 38.9 popsiban. Persze egyből mentem volna a kórházba, de mivel 23-án voltunk orvosnál, és semmi betegségre utaló dolgot nem talált, próbáltam lenyugodni.
Biztosan tudna a száján levegőt venni. Magamból kiindulva úgy viszont aludni nem lehet. :)
Viktor is éjjel cumizott volna, közbe kapkodta a levegőt, mert az orrán keresztül nem ment neki.
Még egy ötlet. Vidd be a fürdőbe, engedd meg a hidegzuhanyt, és tartsad fölé a babát, hogy a hideg párát lélegezze. Szerintem emiatt nem kell ügyeletre menni. Adjál neki pohárból! egy kis citromos, c-vitaminos teát, amibe ha van otthon tegyél kálcium injekciót, majd próbáld letenni.
Ne félj, ne aggód túl!
Párásítás: a fürdőben indítsd el a zuhanyt, az jó így hirtelen. Lehet hogy használ.
Próbáld meg elterelni a figyelmét tudom hogy nehéz(lányommal már átestünk kruppos éjszakán:(),kedvenc játék zene, egy kis tánc. És ha megnyugodott akkor se próbáld egyből ágyba rakni, a testközelséggel sokkal többet érhetsz el(énekelhetsz is neki).Sok sikert
Hát igen, én is az aggódós anyukák sorába állnék, lehet túlzásba viszem a náthát, de magamból kiindulva én k. szarul viselek minden legapróbb fájdalmat is, rohadt kicsi a fájdalomküszöböm, de a kisfiamat meg nem bírom elnézni, hogy szenved, így ez is rohadtul fáj. Az oltásnál is elbőgöm magam, ahogy felsír. Koraszülött ici-pici baba volt és nagyon féltem mindentől. Lehet, hogy már elvileg van szájlégzése is, de cumikával alszik és bedugult orral, cumi nélkül... hát nem tudom.
Csak aggódok, nem vagyok még rutinos, először beteg (hála istennek) és ijesztő karácsony éjszaka...
...bocsánat újra én.
Apával is konzultáltam és ő mondta, hogy ajánljam a Nurofen szirupot. Nem csak lázcsillapításra jó, hanem gyulladáscsökkentő...vagy Calciomusk (vagy hogy kell írni?)
Bár tudom, hogy sokan nagyon ellenzik a gyógyszereket...de ha segít!!!
Szia!
Én csak a saját tapasztalatom írom le....a legaggódósabb anyukák közé tartozom. Én mindig bevittem az ügyeletre, ha nem tudtam meggyugtatóan rendezni a betegséget. Nem tudom van e autótok és milyen közel laktok egy kórházhoz. Bocsánat, ha butaságnak tűnik amit írok. Persze én is kipróbáltam/lok minden, az alább leírtakból. Remélem nagyon gyorsan jobban lesz a kisfiad és meg tudsz nyugodni!!!
Az ügyeletes patika valóban jó ötlet, küldd el Apát orrcseppért. Nekünk sem használt semmit a tengervizes.
Mikor Bence beteg volt, eleinte volt, hogy 5 percenként szívtam neki az orrát. Együtt aludtunk jó sokáig, nem foglalkoztam semmi napi dologgal, ha kellett, és úgy nyugodott meg, kézben volt.
Nyugodj meg, próbáld vigasztalni. Remélem hamar rendbe jöttök!!
Nah a megemelés megtörtént, a légzésfigyelő is működik, csak a kisfiam ordít tovább :( :(
Tök álmos... hát kész vagyok már.....
És természetesen tőlem kapta el :( én is rohadtul szenvedtem 2 éjszaka is, mert nem lehet úgy aludni, hogy totál be van dugulva az orrom és fekve mégis folyik, mint a víz
Mentőt orrdugulásra? Azért ez kicsit erős lenne, a mentők a súlyos esetekre vannak.
A többiek által leírtakat próbáld ki, és főleg nyugodj meg, a kicsinek nem lesz semmi baja, egy 8 hónapos gyerek tud a száján keresztül lélegezni (6 hónapos kor körül már kialakul a szájlégzés).
Bármelyik közeli patikában ki van írva, hogy melyik az ügyeletes éppen. Küldd el az apát rendes orrcseppért az ügyeletes patikába, mert a tengervizes inkább csak a váladákot lazítja fel.
Az ágy matracának megemelése is párnával, vagy pokróccal jó ötlet.
Ha nagyon nem javul a helyzet a hozzátok legközelebbi gyerekosztályon (kórház, klinika) ilyenkor is van ügyelet és ott mélyebbről tudják neki leszívni az orrváladákát+ megvizsálják és talán megnyugodtok egy kicsit.
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?
- 19 hós kisfiam össze-vissza ver. Mit csináljak vele?
- Mit csináljak, hogy a kisfiam ne ébredjen fel éjszaka a cumi hiányára?
- A kisfiam 16 hónapos és fél a fürdéstől, mit csináljak hogy ne üvöltse végig a fürdést szegénykém?
- 22 Hónapos kisfiam nem akar éjszaka aludni!Nappal sem alszik többet 1 óránál, mit csináljak vele?
- Már alig van tejcsim, de a 8hónapos kisfiam nem akarja elfogadni a tápszert! Mit csináljak?