Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkával-sajttal töltött kelkáposzta recept

Sonkával-sajttal töltött kelkáposzta recept

A Sonkával-sajttal töltött kelkáposzta hozzávalói:
8 db kelkáposztalevél
15 dkg gépsonka
20 dkg sajt
10 dkg liszt
2 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
2 dl olaj



A Sonkával-sajttal töltött kelkáposzta elkészítési módja:
A kelkáposztafejet forrásban lévő vízbe tesszük majd lefejtünk róla 8 szép levelet. Papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet. Minden levélre ráhelyezünk egy szép szelet gépsonkát, egy ujjnyi vastag és 4-5 cm hosszú sajtot. Két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. Vigyázzunk, hogy a sajtrúd minden oldalról jól be legyen csomagolva. A töltött káposztaleveleket lisztbe, enyhén sózott felvert tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk, majd forró olajban pirosra sütjük. Tartármártással tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkával-sajttal töltött kelkáposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook