Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Klasszikus Rakott Brokkoli darálthússal, rízzsel recept

Klasszikus Rakott Brokkoli darálthússal, rízzsel recept

Elkészítési idő 50 perc

A Klasszikus Rakott Brokkoli darálthússal, rízzsel hozzávalói:
2 fej brokkoli brokkoli
60 dkg darált púlykahús
1 csésze rizs
2 fej vöröshagyma
4 dl tejföl
2 tojás
olaj, margarin
só, bors


A Klasszikus Rakott Brokkoli darálthússal, rízzsel elkészítési módja:
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, megpároljuk. A rizst megfőzzük, félretesszük. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, forró olajon megpároljuk, beletesszük a darált pulykahúst, és addig pároljuk, amíg a hús teljesen kifehéredik. Sózzuk, pici vizet öntünk alá és fedő alatt készre pároljuk. Egy tűzálló edényt margarinnal kikenünk, és brokkolival kibéleljük, beborítjuk a darált hússal, rizzsel majd a maradék brokkolival betakarjuk. A tejfölt a tojással simára keverjük, és meglocsoljuk vele a brokkolit. 180 oC-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Esetleg fokhagymával pirospaprikával ízesíthetjük a húst, amit a rízzsel összekeverve is lehet a tepsibe tenni. Ha van otthon sajt, a tetejére azt is teszek.


Kategória: Egytálételek receptjei


A klasszikus rakott brokkoli darálthússal, rízzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook