Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Vörösboros-szilvás pulyka rókagombával recept

Vörösboros-szilvás pulyka rókagombával recept

A Vörösboros-szilvás pulyka rókagombával hozzávalói:
4 szelet pulykacomb
20 dkg rókagomba
30 dkg szilva
2 gerezd fokhagyma
¼ teáskanál reszelt szerecsendió
1 dl száraz vörösbor
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
15 dkg vadrizs
25 dkg jázmin rizs


A Vörösboros-szilvás pulyka rókagombával elkészítési módja:
A gombát mosd meg, itasd fel róla a nedvességet, és vágd szeletekre. Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben, majd futtasd meg rajta a fokhagymát péppé zúzva. Add hozzá a hússzeleteket, és hirtelen pirítsd meg mindkét oldalukon. A fokhagymás olajjal együtt tedd a szeleteket egy tepsibe, sózd, borsozd, reszelj rá szerecsendiót, tűzd meg a rozmaring-ággal, majd szórd rá a gombát és a negyedekbe vágott szilvát. Öntsd le a borral, sózd, borsozd és reszeld rá a szerecsendiót. Alufóliával lefedve tedd előmelegített 180 fokos sütőbe. Közben főzd meg külön a jázmin rizst és a vadrizst sós vízben, majd keverd össze őket. Amikor a hús megpuhult, vedd le róla a fóliát, és így süsd még pár percig.


Kategória: Egytálételek receptjei


A vörösboros-szilvás pulyka rókagombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook