Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Hússal töltött újburgonya recept

Hússal töltött újburgonya recept

A Hússal töltött újburgonya hozzávalói:
4 nagy újburgonya,
1 fej vöröshagyma,
1 kis csokor petrezselyem,
5 dkg vaj,
20 dkg darált hús,
3 evőkanál olaj,
1 kávéskanál kakukkfű,
1 pohár kefir


A Hússal töltött újburgonya elkészítési módja:
Sós vízben főzd meg a nagyjából egyforma, alaposan megtisztított burgonyákat, a hagymát vágd apróra, a petrezselymet finomra. Öblítsd le a burgonyát hideg vízben és hosszában vágd félbe, a közepüket karalábévájóval vagy kiskanállal kapard ki és aprítsd fel. A sütőt 180 fokra melegítsd elő. Vajazz ki egy tűzálló tálat és a fél burgonyákat tedd bele szorosan egymás mellé. Az olajat serpenyőben forrósítsd fel, pirítsd benne üvegesre a hagymát, majd add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, ízesítsd kakukkfűvel, és gyakori kevergetés mellett pirítsd tíz percig. Ezután a tűzről levéve add a húshoz a kivájt burgonyát és a kefírt, jól keverd össze és töltsd meg vele a krumplihajókat. A tetejükre és köréjük morzsolj kevés vajat, tedd a sütőbe és 25 perc alatt süsd ropogósra. A petrezselyemmel megszórva kínáld.


Kategória: Egytálételek receptjei


A hússal töltött újburgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook