Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Almás-húsos káposztatál recept

Almás-húsos káposztatál recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Almás-húsos káposztatál hozzávalói:
- 1 fej káposzta
- 4 db alma
- 10 dkg reszelt sajt
- 30 dkg darált hús
- 2 dl tejföl
- őrölt bors
- só
- vaj
- zsemlemorzsa


Az Almás-húsos káposztatál elkészítési módja:
1. A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, és sós vízben megpároljuk. Lecsöpögtetjük, kisebb cikkekre feldaraboljuk. Kivajazott hőálló edény aljára szépen lepakolgatjuk a felét. Ízlés szerint sózzuk (ne felejtsük el, hogy már sós vízben pároltuk, érdemes utánakóstolni!), borsot hintünk rá. 2. Közben az olajban megpirított, sóval-borssal fűszerezett darált húst is rászórjuk. Megfogjuk az almákat, kimagozzuk őket, gerezdekre szeleteljük, ezekből is elhelyezünk a darált hús rétegre. A maradék káposztával befedjük, amelyekre kis darab vajakat is elhelyezünk. 3. A rakottast tejföllel meglocsoljuk és a reszelt sajtot is rászórjuk, egy maréknyi zsemlemorzsa elhintésével koronázzuk meg művünket. Ennek tetejére is dobhatunk még néhány vajdarabkát. Előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.

Én a tejfölt is szoktam még ízesíteni egy kis majorannával, illetve főtt tojást is teszek a réteg töltelékbe.

A vajat semmiképp ne felejtsük ki belőle, mert ez ellensúlyozza az almával szemben a fűszerezett hús ízét.
Aki szereti, a húsnak előkészített forró olajba természetesen vághat hagymát is.

Laktató, kiadós fogás.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az almás-húsos káposztatál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook