Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Daganatos betegségek kezelése fórum

Daganatos betegségek kezelése (beszélgetős fórum)


1 2
34. cd7bc2426f (válaszként erre: 14. - Anyúúú)
2016. máj. 11. 15:19

kitartás....


a hit sokat segít hidd el.jobbulást.

33. Enissa (válaszként erre: 22. - Anyúúú)
2016. máj. 9. 21:10
Hogy van a Lányod?
2016. ápr. 13. 08:24
31. 5034e3957e (válaszként erre: 24. - D7ba7bf7ff)
2016. márc. 1. 22:14
Amikor rákényszerültem minkét oldalt tanulmányoztam.Amit csak találtam a kemoról is,és az ellenvéleményeket is.Valahol a kettő között állok,mert mindkettőben van igazság.Biztos hogy káros a szervezet még egészséges sejtjeire,de mégis ez van a gyakorlatban elérhető megoldásként.Végül a kemot választottam az orvos miatt,mert elhittem neki hogy az úgy jó lesz.
30. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 25. - Forrest2010)
2016. márc. 1. 21:41

Ismered a szabályt:


"HÚZZÁL - FOGYASSZ - DÖGÖLJ MEG!"

29. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 26. - Channa*)
2016. márc. 1. 21:39
Így van! Nem veszem el senkinek a döntési jogát. Nem is állt szándékomban. Döntsön mindenki a saját belátása szerint.
28. Enissa (válaszként erre: 24. - D7ba7bf7ff)
2016. márc. 1. 16:54

A "lelkiség" miatt , hogy lehet daganatos egy csecsemő?


Akik meg meggyógyultak a kemotól, sugártól , köszönik a károgást, jól vannak.


Nem vagy te isten, hogy lebeszélj, vagy megingass hitében, valakit a kezelés ezen módjaitól.

2016. márc. 1. 13:52

Jó dolog az ha többféle vélemény van,hisz az emberek sem egyformák.

Az viszont még jobb ha rátalálunk arra az orvosra akinek elhisszük amit mond és meg is tesszük amit kell.Ez a rátaláláson is múlik és azon is hogy milyen tipusú orvos áll közelebb hozzánk,mert úgyis abban hiszünk amit a belsőnk diktál.

26. Channa* (válaszként erre: 24. - D7ba7bf7ff)
2016. márc. 1. 05:25

Szerintem már írtam, hogy nem kellene ilyenekkel másokat elbizonytalanítani, mert lehet ezzel hozod el valakinek a halálát.


A te példát az egy a sok közül! Én csupa olyat ismerek, akik kemót kaptak és meggyógyultak.

Azok az ismerőseim, akik valamilyen oknál fogva nem kaphattak (nem volt náluk hatékony, túl idős volt már, stb.) mind meghaltak. Akik viszont kapták, ahogy a férjem és több barátunk, azok mind élnek a mai napig, pedig, amikor kapták a kezelést még nem volt ilyen korszerű a szer, mint mostanában. Akikről írok mind több, mint 25 éve voltak kemón és jól vannak! Teljes életet élnek, csak a kontroll napján idegesek kicsit.

25. forrest2010 (válaszként erre: 24. - D7ba7bf7ff)
2016. márc. 1. 05:04
A politikának nem az az érdeke , h az egyszerű halandó soká éljen ! Tesznek is érte ! főleg , ha beteg ! Hány emberke dolgozott egy életen át 40-45 évet ? aztán nem élvezheti a nyd-át semeddig ! mert nyd környékén idő előtt meghal ?
2016. márc. 1. 00:32

Egy előadáson szó esett róla, hogy a rák egy nagyon előrehaladott testi-lelki toxikózis eredményeképpen jön létre.


Mármost, ha a "terápia" az lenne, hogy még súlyosabban mérgezzük el a szervezetet (lásd: kemo), akkor ott nagyon nagy baj van.


Elvileg ez abban segít, hogy gyorsabban feladja az illető, és elhagyja a földi létet.


Sajnos láttam példát is. Hiába járt kemo-ra meg sugárkezelésre, egyre gyengébb lett.


Vajon miért?


Aki akarja, vonja le a következtetéseket...


Biztos hogy az a cél hogy meggyógyuljunk?


És ha az a cél, akkor mért mérgezzük tovább a szervezetet?


Ahogy szerencsétlen ismerősöm mondta:


"Már arra sincs erőm hogy összeszarjam magam..."


Szerencsére humoros ember volt, de sovány vigasz: meghalt.

23. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 1. - Anyúúú)
2016. márc. 1. 00:19
22. anyúúú (válaszként erre: 21. - Katinkaboszi)
2016. febr. 26. 22:35

Épp ma gondoltam rá, hogy el kellene menni a "régi" dokibácsihoz...hátha tudna valamit ajánlani... Az első két műtét és kemo a gyerekkórházban volt, azután 2011-ben radikálisabb műtét az onko intézetben , viszont utána a kemo újra a gyerekkórházban. Kontrollra még a régi helyre jártunk, azután tavaly nyáron egy CT a tüdőben mutatott valamit...azt mondta a dokink, hogy ez a másik doki ennek a fajta daganatnak a specialistája és kontrollra ugyan járhattunk hozzá, de ha kell, műtétre úgyis el kell menni máshová és mivel a lányom már ennyi idős, előbb utóbb úgyis a felnőtt ellátásba kell menni.....gondolom mivel ez , illetve ennek az ellenőrzése eltart pár évig, jobbnak látta, hogy elejétől oda járjunk...nem tudom...Az biztos, hogy itt minden más...Ha olyan sok lenne abból, amiből legtöbb embernek kevés van, főleg ilyen helyzetben....( habár ezt sem lehet mondani, mert az élet produkál sokféle helyzetet) szóval ha lenne mit osztogatni, akkor talán más lenne....amikor tudtam megtettem, de nem tudom mindig...A gyerekkórházban ez is teljesen más volt....Ott megsértődtek inkább , vagy azt mondták, anya menjen haza és süsse meg a kedvenc sütim...A napokban mondta a lányom, hogy milyen szerencse, hogy eddig nem itt kellett lenni, a gyerekkórházban minden tök jó volt...Ezt mondta...alig tudtam szóhoz jutni...Mindenki azt mondja, nagyon jó ez a doki, csak hát az embernek lennének kérdései...volt egyszer kétszer kérdésem leletekkel kapcsolatban is , mert én is mindig összehasonlítottam az előzőkkel és hát sok év alatt azért valamit meg is értettem , meg tapasztalat ...stb

A kérdésemre annyi választ kaptam, ez csak nekem tűnik úgy, hogy jelentősége van.....szedje a gyógyszert, a vérkép rendben, kontroll ekkor....Voltunk sima CT-n, PET CT is volt, szóval utána járt a dolognak elég jól, de akkor sem érzem azt a biztonságot, vagy nem tudom jó-e ez a szó erre, szóval, hogy tudjam mi mikor, miért .....a régi helyen mindig mindent tudtunk....

21. Katinkaboszi (válaszként erre: 20. - Anyúúú)
2016. febr. 26. 21:26

Menj vissza ahhoz a gyerekorvoshoz, akihez ezt megelőzően jártatok és ha neki elmondasz mindent, biztosan válaszol szívesen és segít is.

Nem értem, 24 éves korig lehet a gyerekosztályokon az ott elkezdett gyerekeket kezelni.

2016. febr. 26. 21:06
Azért esetleg ha tudtok valakit, aki ilyen "új" gyógyszert kap, írjatok róla..az a baj, hogy mivel régen a kemók alatt volt ugyan mindenféle mellékhatás, de ez a száj dolog nem és nem is emlékszem rá, hogy másnak is lett volna, ezért semmit nem tudok még arról, hogy ezt mivel lehetne enyhíteni. Tudom, meg kellene kérdezni a dokit, de sajnos itt a felnőttellátásban nagyon sokan vannak és szinte semmire nincs idő, ha van, akkor meg ....hát ez ezzel jár....
19. Channa* (válaszként erre: 18. - Anyúúú)
2016. febr. 26. 21:02
Először kapott ilyen gyógyszert? Vagy először jelentkeztek ezek a mellékhatások? Kórházban mit mondtak? Mit lehet tenni? Nem ajánlottak semmit?
2016. febr. 26. 20:58
Köszönöm Nektek, igen bízunk, sose gondolunk csak jóra és hát a lányom akaratos is..."pörög/forog" állandóan.....csak ez az alig merni enni, inni.....habár Ő erre is azt mondja, hogy legalább most nem esik "bűnbe" a nasikkal és könnyebben ledobja azt a 4-5 kilót, amit szeretne....sose volt sovány, állandóan tornázik, csupa izom, igaz van kis husi is....viszont ha így megy, akkor most lehet, hogy tényleg le fog menni az a kicsi amit szeretne....Szereti a zöldségeket, mindenfélét, dee az a baj, most még azt is alig bírja enni, mert minden csípi....
17. gyöngy:) (válaszként erre: 13. - Anyúúú)
2016. febr. 26. 19:46

Úgy lesz, meglátod!

Teljes gyógyulást kívánok!

16. Channa* (válaszként erre: 15. - Channa*)
2016. febr. 26. 19:34

Tehát: én is szeretném, ha már gratulálhatnánk nektek!

Kitartás!, Sok erőt! És gyógyulást!

15. Channa* (válaszként erre: 14. - Anyúúú)
2016. febr. 26. 19:33
Én szeretném, ha már g
14. anyúúú (válaszként erre: 12. - Channa*)
2016. febr. 26. 19:28

20 éves lesz a nyáron. Annak ellenére, hogy magéntanulóként is tanult, volt idő, amikor ki kellett hagynia évet a suliban, de mindig pótolta és folytatta.....Egy lágyrészdaganattal kezdődött a nyakán, amire először azt gondolták, nyirokmirigy, de a műtét után kiderült, nem az. Kétszer volt helyi kiújulás, aztán a harmadik műtét 2011-ben nagyon radikális volt,utána az addigiaktól leghosszabb kemo, így azóta ott minden oké, viszont tavaly nyár végén a tüdőben egy pici áttétet találtak, amit kivettek és most a gyógyszeres kezelés megy, aminek eddig ez a szájnyálkahártya érzékenység a legdurvább mellékhatása. Régebben is szedett az intenzív kemo után fenntartó kemos tablettákat, de azoknak nem volt szinte semmi mellékhatása, illetve ami volt, az elviselhető volt.

Jaj, de szeretném én is már, ha sok év múlva mondhatnánk, hogy csak kontrollra járunk... Gratulálok Nektek :)

13. anyúúú (válaszként erre: 11. - Enissa)
2016. febr. 26. 19:14

Sajnálom :(

Sokat számít az biztos, hogyan állunk hozzá...az érintett hozzá állása is, meg a mienk is....Mi 8 éve csináljuk...

12. Channa* (válaszként erre: 9. - Anyúúú)
2016. febr. 26. 19:10

Jaj, szegénykém!

Akkor még csak 18 éves?

Milyen betegsége van?

Gyógyulást!


A férjemnek és több ismerősömnek nyirokmirigy rákja volt. 21 nap múlva lesz 27 éve, hogy kiderült. Műtétek, majd kemoterápia és azóta is jól van! De kontrollokra még mindig jár. A legtöbb ilyen beteg ismerősöm gyógyult!

11. Enissa (válaszként erre: 9. - Anyúúú)
2016. febr. 26. 19:04

Négy éve kapta. Sajnos nem gyógyult meg. :(

A gond, hogy az orvosok szerint is meggyógyulhatott volna, de feladta. :(

10. anyúúú (válaszként erre: 8. - Enissa)
2016. febr. 26. 18:30

Jaj...

A lányomnak is érzékeny a nyelve is, tulajdonképp az egész szája....minden csípi, marja, a torka is érzékeny.....Az a baj, a szívószálas dolog most nem megy, mert 2 hétre abba kellett hagyni a gyógyszer szedést is, mivel pont most kezdtek el a bölcsességfogai is "rosszalkodni", úgyhogy azokat ki kellett venni, utána folytathatta a gyógyszert, de a foghelyei is még pluszban fáj/érzékenyek, így az sem nagyon megy.

De az A vitamin olaj talán segít....kipróbáljuk :)

9. anyúúú (válaszként erre: 3. - Enissa)
2016. febr. 26. 18:20

Köszönöm, nagyon hosszú, de át nézem, ahogy lesz időm, illetve amikor ide tudok ülni, mindig olvasok picit.

Igen, sokan vannak akik dolgoznak kemo közben. A lányom még gyerek volt amikor kezdődött, most az újabb kontroll után került felnőtt ellátásba, de Ő is tanult, amikor nem tudott suliba járni, akkor magántanuló volt, nem pénzes, hanem a suliból jártak ki tanárok, meg a kórházban is volt tanár és most is tanul, suliba jár, készül az érettségire közben, de itt Teljesen más, mint a gyermekkórházakban. A gyermekkórházban mindig mindenről részletes infót kaptunk, mindig mindent tudtunk, most meg ki kell találnunk, hogy mit mivel lehet enyhíteni.

Testvéred mikor kapta a kemot ? Kimondták már a gyógyulást ?

8. Enissa (válaszként erre: 6. - Anyúúú)
2016. febr. 26. 18:13

Szia!

A lányomnak herpeszvírustól ment tönkre a szájnyálkahártyája. A nyelve szinte egy véres húsdarab volt.

Ő lidocaint kapott, étkezés (szívószálon szürcsölt) előtt a nyelvét beecseteltem. Valamint A vitamin olajjal kellett a nyálkahártyát, szájüreget kenegetni.

7. Channa* (válaszként erre: 6. - Anyúúú)
2016. febr. 26. 17:58

Szerencsére nem ismerem, de érdemes kipróbálni. Nem tudom mit jelent, amit írsz, de volt ismerősöm, akinek gyógyszer miatt hasonló volt. Ő mindig szőlőzsírozta a száját és szinte folyamatosan kortyolgatva ivott.


Jobbulást!

2016. febr. 26. 17:50
Hu....nem is gondoltam, hogy ilyen hamar jönnek válaszok :) Talán rosszul tettem fel a kérdést, igazából sok kemon túl vagyunk már....jelenleg célzott gyógyszeres kezelés van. Nem én kapom, hanem a lányom :( A kemonak ami lehet minden mellékhatása megvolt, a külső és a belső is, komoly hematológiai mellékhatások, de ez már régebben volt. 2 év után áttét miatt újra műtét és most célzott gyógyszeres kezelés. A haj ettől nem hullik, viszont kifehéredik, de ez lenne a legkevesebb. A kemonál egy ami nem volt, a száj nyálkahártya irritáció, viszont most az a legrosszabb. Gyengeség, hányinger,étvágytalanság is van, de talán az nem annyira vészes, csak a szinte egész száj érzékenysége miatt még akkor is nehéz enni, amikor egyáltalán enne valamit. Ismeri valaki az OROSOL spray-t ? A neten találtam, kemonál használatos, de hátha segítene.
2016. febr. 26. 17:22
jobbulást
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook