Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Senki nem sétáltatta az önállóan még menni nem tudó babáját kézenfogva? fórum

Senki nem sétáltatta az önállóan még menni nem tudó babáját kézenfogva? (tudásbázis)

1 2 3
39. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 38. - Timycat)
2012. júl. 27. 23:37

Mennyit volt kompban a gyerek?

Azt mondod, annyira veszélyes? Nekünk is van... imádja.

2012. júl. 27. 23:30

Én nem vezetgettem, nem igényelte, magától nekiindult olyan 1,5 éves kora körül. Picit későn és elég furán, rendesen rágtam a kefét, hogy "stikkes" a gyerek. Főbe kéne lőni a bébikomp ki- és feltalálóját :S Nálunk abban nagyon jól elvolt hónapokig. Kimaradt a kúszás-mászás és parázok rendesen a sulitól (lassan 4,5 éves) mert elég bicebóca a rajzban-színezésben az ovistársaihoz képest :(

A baromi nagy bakimat igyekszem most kompenzálni sok mesével, meséltetéssel és rajzolunk-rajzolunk-rajzolunk; bár én is kegyetlen bénán rajzolok

37. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 35. - Fr.andi)
2012. júl. 27. 23:28
Nem, én sem gondolom, hogy siettetni kellene a dolgot. Néha sétáltatom, de nem azért, hogy hamarabb járjon, hanem mert úgy láttam, hogy mindenki így csinálja. Fogalmam nem volt, hogy nem szabad, védőnéni se mondta.
36. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 32. - Mazsola&tádé)
2012. júl. 27. 23:24
:DDDD
2012. júl. 27. 23:15

Az én kislányom egy éves, önállóan áll, de nem jár, hanem mászik. Az én védőnőm azt mondta, 15 hónapos kor körül általában minden baba így-úgy, de elindul, kár bármit is siettetni. Ha utána sem indul el, jöhet a szakember segítsége, de akkor sem a sétáltatás.

Én semmibe nem avatkozom be a fejlődését illetően, megtanultam, hogy egy ilyen pici babánál mindig a mostnak és a mának élünk, annak, hogy most mit csinál és nem vágyakozom azután, hogy már mit is csinálhatna.

2012. júl. 27. 23:07

Mi nem vezetgettük egyik gyereket sem, de 9,5 és 10,5 hónaposan önállóan jártak. Szerintem nem feltétlen lesz diszlexiás akit vezetgetnek, csak ha van rá amúgy is hajlama, de ez már csak későn derül ki. Hacsak nem látja szakember picinek.

Unokaöcsém nem mászott, most 20 éves, és semmi hátránya nem lett belőle, 2 főiskolát végez egyszerre.

A szomszéd kisfiú, 5,5 éves, nem mászott, de 9 hónaposan pár lépést önállóan már megtett, most fejlesztésre hordják, mert az oviban kiszűrték, hogy majd diszlexiás lesz, ha már ismeri a betűket. Mellette olyan a memóriája, mint egy gép. 5 évesen, kiterített dobókockát rajzolt az oviban, de egy virágot, ami nem vonalakból áll, nem nagyon tudott, és nem is akart. Fél év alatt a foglalkozásoknak köszönhetően sokat javult, neki is tornáznia kellett, és ezután is kell járnia.

2012. júl. 27. 23:00
bocsi,ez mellément...
2012. júl. 27. 22:35
hja.. és a 10es képen, középen a nagy fejű...az a kis hülye kolléga
31. homern
2012. júl. 27. 22:25
Én nem vezetgettem,a legnagyobb hiba ilyen függőséget kialakítani a picinél.Amire képes azt segítem.Nem hiszem,hogy legelső alkalommal ő kérte a járatást,mivel azt sem tudta,hogy létezik.Nem könnyű leszoktatni,de ennyit érdemes megtenni a későbbi problémák elkerülésére.Inkább most sírjon kicsit,mint később legyen hosszútávon hátránya belőle.
30. hnora (válaszként erre: 19. - Youlcsi)
2012. júl. 27. 22:16

Olyannyira, hogy a diszlexias gyerekeket úgy kezelik, hogy kuszniuk-maszniuk kell. Persze úgy tűnik, nem árt vele az ember, de ez csak később derül ki.

Bocsánat, hogy ezt mondom, de eleve meg se kellett volna mutatni neki, hogy lehet kézen fogva járni. Nálunk is volt ilyen gyerek a családban, felállni nem tudott, nem mászott, de kézen vezetve focizott. Az apja akarta az én lányomat is járatni, rá is szóltam, pedig akkor már állt, mászott...

Egyébként mi is vezettük őt, amikor ő kérte, kb 1 éves kora körül, akkor már régen állt, mászott,kapaszkodva lepegetett, és 1,5 hónap múlva önállóan járt, és azóta már csak szeretném, hogy fogja meg a kezem:D

Nem lesz könnyű, de az ő érdekében szoktasd le róla szerintem...

29. syria (válaszként erre: 11. - Kicsi80)
2012. júl. 27. 22:12

Én is vigyorgok, ahogy elképzelem: úgy tanítod a gyerekedet járni, hogy négykézlábazol előtte. :D

Szerintem rajtad kívül mindenki kézen fogva sétáltatja az önállóan még menni nem tudó babáját. :D

2012. júl. 27. 22:01

A nagyobbik gyermekemet én is vezetgettem, 9 hónaposan már önállóan ment. Eredmény: nem mászott, nem kúszott, vizuomotoros koordinációja fejletlen maradt! Az óvodában kezdődtek a problémák, nem akart rajzolni a többikkel együtt-ebből lett az iskolában írás és olvasás gondunk, amivel kínlódunk a mai napig! Fejlesztést kapja hetente 3 alkalommal és felmentést idegen nyelvből csak szóban feleltethetik.

Ha hisztizik és sír a kicsi, ne legyen lelkiismeret furdalása egy anyukának sem! Inkább sírjon azért, mert anya+apa nem vezetgeti, mint évekre rá, na meg egész életére kihatóan kínkódjon a család és sorozatos kudarcok érjék a gyereket!

Fog még ezer dolog végett hisztizni, ne Ő irányítsa a szülőket ezzel az ügyes lelki zsarolással, hanem a szülő nevelje következetesen és szerető szigorral. Had cirkuszoljon, hamar megunja, mert megannyi felfedeznivaló van a világban! Esetleg játszóházba, többi gyerek közé érdemes bevinni, ahol kúsznak-másznak, vagy rokon segítségét igénybe venni. Az ismeretlen helyek tele vannak izgalmakkal, naná hogy kúszni és mászni kell! Akár az udvaron, akár játszótéren!

27. sajert
2012. júl. 27. 22:00

Nekem "rossz" a derekam, eszembe se jutott vezetgetni. 10 hós korára a bútorok mentén lépdelt, és majd egy éves volt, mikor először elengedte. Körbejárta addigra már a lakást, a falak, bútorok mentén. Fel se tudtam volna egyenesedni, mivel állandóan jött-ment a bútorok mentén. Ha elmentünk itthonról, akkor meg babakocsiban ült/tolta velem.

Én béna Anya vagyok, mert pl. itatni se tudtam soha pohárból, mind a nyakán/pólóján végezte. Másfél évesen simán ivott pohárból, megmutattam Neki, hogy kell, és engedtem hadd próbálkozzon. Inkább ő öntse nyakon magát, mint én :-).

26. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 18. - B235ac96d5)
2012. júl. 27. 21:57

És ha ő kapaszkodik fel, követeli, hogy menjünk? Az is baj?

Nálunk amúgy kezdődött a kúszással, utána aggódni kezdtem, hogy a mászás kimarad, mert hamarabb felállt. De ezután kúszni kezdett, most meg már menne, de még egyedül nem tud, fogja a kezemet.

25. viva70
2012. júl. 27. 21:49
Én is sétáltattam a lányomat, mindkét kezét fogva, amikor még nem tudott menni. Kb. nyolc hónapos lehetett. Igaz, addigra egyedül felállt már.
2012. júl. 27. 21:47
De igen.
23. b235ac96d5 (válaszként erre: 20. - Olvedireka)
2012. júl. 27. 21:39
Helyesen gondolod!:)
22. b235ac96d5 (válaszként erre: 19. - Youlcsi)
2012. júl. 27. 21:37
Így igaz!:)
21. b235ac96d5 (válaszként erre: 14. - Pöttyi)
2012. júl. 27. 21:36
A gyerekek nem azonos ütemben fejlődnek. Ez alkat, temperamentum és sok más kérdése is.A fiúk általában mozgékonyabbak, izomzatuk is masszívabb.Ha egy kicsi menni akar, hadd menjen! Másszon, álljon, gyalogoljon. De vannak olyanok, akiknek tetszik, hogy már nagyosabb viselkedést is produkál a kicsi, ez az ami helytelen. Mindennek eljön a maga ideje!
2012. júl. 27. 21:31
Én is fogtam eddig mindkét kezét, most, h. 11 hónapos csak egy kezét fogom, de pár napja próbál 3-4 lépést egyedül is megtenni, picit még fél, de majd rájön a dologra.
19. youlcsi (válaszként erre: 18. - B235ac96d5)
2012. júl. 27. 21:31

nem is csak ezért.

a kúszás-mászásért ugyanaz az agyi terület felelős, mint később az olvasás-szövegértésért.

ezért is át kell esni minden szakaszán a mozgásfejlődésnek.

18. b235ac96d5 (válaszként erre: 6. - Kicsi80)
2012. júl. 27. 21:28

Nem arról van szó, hogy nem szabad! Nem ajánlatos!

Minden mozgásfejődési szakaszon át kell mennie minden babának azért, mert minden szakaszban megvan, hogy mije erősödik meg közben. A csontozatnak éppúgy, mint az egyes izmoknak.A kúszással és mászással is más izmok erősödnek meg, a felálláskor is. De amikor már járni kezd, mindezek kellően erősek ahhoz, hogy megtartsák a testet és az egyensúlyt is ki tudja alakítani, mert a belsőfülben levő limbikus rendszere is elég fejlett hozzá. Ha valamilyen módon idő előtt jár, mert vezetgetik, előfordulhat, hogy a csontozat még nem elég erős, görbülhet az alsó lábszár vagy mivel kimaradt egyes fejlődési szakasz, az izomzata nem olyan erős. Ez nem törvényszerű, de mivel előfordulhat, ezért nem ajánlják.

17. lauren26 (válaszként erre: 1. - Kicsi80)
2012. júl. 27. 21:24
Én azt csináltam öcsimmel (mert másfél évesen se akart menni önállóan),hogy kapucnis felső volt rajta úgy mentünk,hogy fogtam a kapucniját,egyszer séta közben elengedtem aztán fél perc múlva szóltam neki,hogy én lemaradtam :) és attól a perctől kezdve egyedül megy,most lesz 3 éves de megállíthatatlan :D
2012. júl. 27. 21:16
De igen, mi sokáig, mert nem akart egyedül.
2012. júl. 27. 21:14
Tényleg, megmutathatod neki hogyan kell felállni, mi jártunk a Pető Intézetbe tornára, ott egy szék háttámlájánál mozdulatról mozdulatra begyakoroltuk. próbáld meg. Egy kicsi torna nem árt:)
2012. júl. 27. 21:12
Az én fiam 9 hónaposan már egyedül ment. Akkor nem kellett volna engedni. Ja és kb 6-7 hónaposan már fel fel állt és néha vezetni is kellett.
2012. júl. 27. 21:07
Én szombaton, de nem az enyémet, édi volt ahogy rugózott, élvezte. :D
12. youlcsi (válaszként erre: 1. - Kicsi80)
2012. júl. 27. 21:03
nem. ortopéd orvos legalább annyira tiltotta, mint a bébikompot. így is simán ment 1évesen.
11. kicsi80 (válaszként erre: 10. - Abigél)
2012. júl. 27. 21:00
Én is mászkálok előtte négykézláb, de azon túl hogy fáj atérdem csak annyi a haszna, hogy a gyerek nagyon jól szórakozik, és vigyorog:)
10. Abigél (válaszként erre: 6. - Kicsi80)
2012. júl. 27. 20:52

Nincs ezzel semmi gond! Mutasd meg neki, hogy hogyan kell úgy felállni, hogy kapaszkodik valamibe, pl. a kiságyban a rácsba. Onnan úgysem tud kiesni, és tud magától gyakorolni.

Nálunk a párom mászkált előtte négykézláb, mutatva, hogy úgy gyorsabban halad. :-)

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook